De beste games om te spelen met EA Play

Tips
Kevin Rombouts op 29 november 2021
De beste games om te spelen met EA Play

Volop keuze uit de enorme EA-bibliotheek

Je kunt heel veel van Electronic Arts vinden over zaken als loot boxes, DLC en hoe ze met hun series omgaan. Toch moeten we ere wie ere toekomt, want het was EA die als een van de eersten met een ‘Netflix voor gaming’-achtige dienst kwam in de vorm van EA Access. Zeven jaar later is de dienst nog altijd actief als EA Play, dus leek het ons hoog tijd om onze favoriete games van de service op een rijtje te zetten.

EA Play begon origineel in 2014 op de Xbox One als EA Access. Na twee jaar exclusiviteit op Microsoft’s console kwam de dienst in 2016 als Origin Access naar Windows en in 2019 uiteindelijk ook naar de PlayStation 4. Sindsdien zijn de namen samengevoegd onder EA Play, waarbij er ook nog een Pro-abonnement beschikbaar is waarmee je eerder toegang krijgt tot games, hogere kortingen en meer in-game beloningen. Vandaag richten we ons echter puur op het standaard EA Play-abonnement qua games.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

It Takes Two

De indie-studio Hazelight Studios van de excentrieke Josef Fares heeft altijd al een voorliefde gehad voor co-op games, maar geen van de games kwam zo goed uit de verf als het eerder dit jaar verschenen It Takes Two. Electronic Arts mag dan ook in de handjes knijpen dat het de studio een aantal jaar geleden heeft toegevoegd aan hun eigen indie-programma, want dat werpt nu de vruchten af.

In It Takes Two neem je de controle over Cody en May, een kibbelend echtpaar dat op het punt staat om te scheiden. Wanneer een wens van hun dochter ervoor zorgt dat ze vast komen in het lichaam van twee poppen, moeten ze alsnog samenwerken om te overleven en ervoor te zorgen dat ze uit de poppen kunnen ontsnappen. Verwacht een achtbaanrit langs tal van genres waarbij samenwerken essentieel is – zo essentieel dat de game niet alleen is te spelen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Star Wars Jedi: Fallen Order

Hoewel je altijd hoopt op goede games als het gaat om de Star Wars-franchise, zagen weinig mensen het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order aankomen. Na het succes van Titanfall 2 (verderop in deze lijst) bleek het geen gek idee om Respawn Entertainment met een volwaardige singleplayer game aan de slag te laten gaan en het resultaat mocht er wezen.

In Star Wars Jedi: Fallen Order neem je de controle over Cal Kestis, een Jedi Padawan die zich verbergt na de gebeurtenissen uit Star Wars Episode III – Revenge of the Sith. Nadat hij wordt ontdekt door the Empire slaat Kestis op de vlucht en sluit hij zich aan bij een groep rebellen. Uiteindelijk brengt de reis de jonge Padawan naar alle uithoeken van het universum en oog in oog met een aantal van de grootste bad guys uit het Star Wars-universum.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

The Sims 4

Een serie als The Sims heeft bijna geen uitleg meer nodig, maar voor wie de afgelopen 25 jaar toch onder een steen heeft gelegen: een korte uitleg. In The Sims is het aan jou als hand van God het leven van jouw Sims in goede banen te leiden. Dit begint bij het bouwen van een huis en het inrichten daarvan, maar gaat ook verder in het aansturen van relaties, het maken van moeilijke keuzes en ervoor zorgen dat ze een prettig leven leiden – of juist niet.

In The Sims 4 wordt dit concept natuurlijk doorgezet en met EA Play heb je een perfect startpunt om met de game kennis te maken. Het abonnement biedt je de Digital Deluxe-edition aan, wat zoveel wil zeggen als de basisgame en wat extra in-game content. Bevalt de game, dan is er nog een compleet scala aan uitbreidingen om te proberen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Landelijk Leven- en Paranormaal-uitbreidingen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Titanfall 2

Waar Respawn met Star Wars Jedi: Fallen Order lieten zien dat ze ook prima een opzichzelfstaand singleplayer-avontuur konden maken, lieten ze de potentie al zien in Titanfall 2. Na het verweven verhaal in de multiplayer van het origineel, besloot de studio om voor het vervolg  toch een los avontuur te maken en dat beviel stiekem best goed.

Natuurlijk is Titanfall 2 niet alleen een singleplayer-game: ook vandaag de dag vallen er nog met regelmaat Titans uit de lucht in diens multiplayer-modi. Dus of je nu op zoek bent naar een vermakelijk singleplayer verhaal vol toffe actie, of je hand wilt wagen aan wat Titan versus Titan versus soldaten-gunplay: met deze game zit je goed.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dragon Age: Inquisition

Officieel aangekondigd als Dragon Age 3: Inquisition blijkt Dragon Age: Inquisition ook ruim zeven jaar na dato het hoogtepunt uit de serie tot nu toe. De game pakt de draad op enkele jaren na de eerste twee games en volgt de speler in zijn rol als Inquisitor, opgezadeld met het bewaren van de rust en het onderzoeken van een enorme explosie. Deze explosie heeft gezorgd voor een gat in de Veil – een grens tussen de fysieke wereld en de mysterieuze Fade – dat de speler moet zien te sluiten.

Gedurende het verhaal ontdek je niet alleen de verschillende uithoeken van het koninkrijk van Ferelden, maar reis je ook af naar het mysterieuze Orlais. Hier ontmoet je tal van bijzondere personages, waaronder bekende gezichten als Varric, Hawke en Morrigan uit de voorgaande delen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de game: Bioware werkt aan een sequel, al hebben we daar nog geen details over.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Need for Speed: Heat

Mocht je op zoek zijn naar een vermakelijke racegame, dan heeft EA Play de recente Need for Speed-games voor je in de aanbieding. Daarbij willen we vooral het meest recente deel uitlichten: Need for Speed: Heat. Volgens onze review is het zelfs de beste Need for Speed-game van de afgelopen tien jaar.

Dat is vooral te danken aan de vergelijkingen die te maken zijn met Need for Speed: Underground, voor velen nog altijd favorieten uit de serie. Tal van auto’s in een stad geïnspireerd door Miami en vergezeld door een sterke vaporwave soundtrack maken dat Need for Speed weer vermakelijk wordt om te spelen. Ondertussen is het echter alweer een tijdje stil rondom de serie, dus het is afwachten wanneer Ghost Games weer aan de slag mag.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wat voor games je ook speelt: bij EA Play lijkt er voor ieder genre wel een gepaste titel te zijn. We zijn natuurlijk benieuwd: maak jij al gebruik van EA Play en zo ja, welke games speel je dan? Laat het ons weten in de reacties. Benieuwd naar onze andere tiplijsten? Lees dan onze overzichten van PlayStation Now-games, Xbox Game Pass-titels of Stadia-games.

Deel dit artikel