De beste games om te spelen met Google Stadia

Tips
Kevin Rombouts op 17 november 2021
De beste games om te spelen met Google Stadia

Waar je ook bent - er is altijd wat te gamen

Google’s Stadia game-streamingdienst is een vreemde eend in de bijt wat betreft gamingdiensten. Tot het verschijnen van de dienst was Google nauwelijks actief in de gamingindustrie en ook sindsdien lijkt Google’s passie voor het project vooral af te nemen. Toch zijn er verschillende titels beschikbaar op het platform die Stadia meer dan de moeite waard maken. Tijd om een aantal van Stadia’s beste games in de spotlight te zetten.

Game-streamingdiensten zijn momenteel nog duidelijk projecten met verschillende kinken in de kabel. Daarbij lijkt vooral internetsnelheid een bottleneck te zijn, maar ook de afstand naar een datacenter kan een cruciaal verschil maken tussen een goede en waardeloze ervaring. Met Google’s overmacht in datacentra lijkt dat gelukkig wel goed te zitten en dus is de ervaring vaak prettig — zolang er een goede internetverbinding is. Genoeg reden dus om een van deze games eens via Stadia te proberen:

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cyberpunk 2077

De lancering van Cyberpunk 2077 was op zijn zachts gezegd een rommeltje. Gamebreaking bugs doken links en rechts op, als je de game überhaupt werkende kreeg. Opvallend genoeg leek de Google Stadia-versie van de game het minst onderhevig aan deze bugs.Ze waren er wel, maar bij lange na niet in dezelfde aantallen als in andere versies.

Hoewel ook de Stadia-versie van Cyberpunk 2077 niet perfect was, waren veel van de problemen uit andere platformen hier niet aanwezig. De game draaide soepeltjes, grafische glitches waren nauwelijks te bekennen en slechts een enkele keer moest een save-game worden herladen omdat de game zelf niet verder wilde gaan. We zijn ondertussen bijna een jaar verder en op de andere platformen is de game nu ook beter speelbaar, maar we raden nog steeds volhartig de Stadia-versie aan.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Humankind

Het fijne aan Google’s Stadia is dat je praktisch overal met een game aan de slag kunt, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je internetverbinding niet altijd even top is. Het is dan ook fijn wanneer je een game kunt oppakken waar je niet continu op het scherpst van de snede hoeft te presteren. Humankind is precies één van die titels waar je het net even wat rustiger aan kunt doen.

In Humankind ga jij als leider van jouw volk aan de slag om een beschaving te maken zoals jij het voor ogen ziet. Daarbij zit je niet vast aan één bepaalde route: maak keuzes die jij bij jouw bevolking vindt passen en raas zo door de tijd om naar voren te komen als machtigste bevolking. Het fijne bij Humankind is dat een controller geen verplichting is; het is een van de eerste Stadia-games met volwaardige touchscreen-ondersteuning.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age

Geen zin om je druk te maken over de nabije toekomst of een complete beschaving te micromanagen? Reis dan af naar het universum van Dragon Quest in Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age. In deze JRPG reis je af naar de wereld Endrea, waarin jij de controle neemt over The Luminary in een poging duistere krachten te stoppen en de wereld te redden.

In de S-versie van Dragon Quest XI krijg je niet alleen de basisgame, maar ook verschillende extra’s. Naast meerdere scenario’s voor je metgezellen krijg je ook orkestrale muziek, de mogelijkheid om te wisselen tussen 2D- en 3D-versies van de game en Japanse voice overs. De S-versie is dan ook zeker de versie met onze voorkeur en perfect om thuis of onderweg te spelen via Stadia.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Red Dead Redemption 2

Wie Red Dead Redemption 2 op de pc wilt spelen en maximaal wil genieten van de grafische pracht en praal heeft een stevige pc nodig… of Google Stadia. Het enige wat dan nog nodig is, is de Stadia-versie en een beetje stabiele internetverbinding en je stapt zo in de avonturen van Arthur Morgan en de Van der Linde-gang.

Al sinds de release van de game in 2018 is Red Dead Redemption 2 geprezen als een van Rockstars beste games en die claim komt natuurlijk ook tot zijn recht op Stadia. Afhankelijk van welke versie van Stadia je gebruikt kun je kiezen uit een 1080P of 4K ervaring, waarbij we in een game als Red Dead Redemption 2 vooral de 4K-versie willen aanbevelen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Destiny 2

Normaliter had ik Destiny 2 niet op deze lijst gezet, simpelweg omdat de Stadia-playerbase niet groot genoeg is om altijd een medespeler te treffen. Dat alles veranderde echter in augustus 2021, toen Bungie officieel crossplay introduceerde in de game. Sindsdien is Destiny 2 een aanrader wanneer je on-the-go of thuis achter een pc of tv met je Guardian aan de slag wilt.
Op welk platform je Destiny 2 ook speelt, inhoudelijk is de game gelijk.

Wanneer je aan de slag gaat met de game en de juiste content koopt, kun je dus samen met vrienden op andere platformen strikes en zelfs raids uitvoeren. Het enige waar ik een kanttekening bij plaats is de PvP-content, omdat je daar mogelijk te veel latency kunt ondervinden. Als dat geen probleem voor je is, dan is Stadia een prima plek om je eerste stappen als Guardian te nemen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hoe je ook initieel over Google’s Stadia dacht, ondertussen kunnen we er niet meer onderuit: de dienst is een valide optie wanneer je wilt gamen zonder krachtige hardware of toegewijde consoles. We zijn natuurlijk benieuwd: speel jij al via Stadia en zo ja, welke games dan? Laat het ons weten in de reacties. Benieuwd naar onze andere tiplijsten? Lees dan Amadors overzicht van PlayStation Now-games, of mijn Xbox Game Pass-lijst.

Deel dit artikel