De beste games om te spelen met Xbox Game Pass voor Xbox

Tips
Kevin Rombouts op 19 oktober 2021
De beste games om te spelen met Xbox Game Pass voor Xbox

Altijd wat te beleven

Microsoft lijkt de afgelopen jaren een nieuwe visie te hebben ontdekt als het aankomt op games: het maakt niet uit wat je speelt of waar je het speelt, als je het maar via onze diensten doet. Een strategie die tot nu toe zeker geen windeieren heeft gelegd, want tal van spelers leggen graag een vast bedrag in de maand neer om toegang te krijgen tot Microsoft’s bibliotheek aan beschikbare titels. Dit zijn een aantal van onze favoriete Xbox-games die te spelen zijn via Xbox Game Pass.

Een artikel maken over de beste games op Xbox Game Pass is geen lastige opgave, omdat de dienst zowel pc- als Xbox-games bevat. We focussen ons in deze lijst daarom op de Xbox-games uit de bibliotheek, maar verwacht ook nog zeker een lijstje voor pc-titels. Heb je überhaupt geen idee wat Xbox Game Pass is? Lees dan ons advies artikel, daar leggen we het allemaal uit.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Halo: The Master Chief Collection

Spartan John-117 heeft al een hele reis achter de rug. Hoewel het hele universum het heeft gemunt op de mensheid en dus ook Master Chief , staat de reus in het groene pantser nog altijd overeind. Met het zesde en misschien wel laatste avontuur van Master Chief op de planning in december, is er geen beter moment om te beginnen aan Halo: The Master Chief Collection dan nu.

Met de Master Chief Collection krijg je als speler toegang tot de eerste vier avonturen van de Chief, waarbij Halo: Combat Evolved en Halo 2 een grafische upgrade hebben gekregen. Daarnaast biedt de collectie ook de twee shooter spin-offs aan, namelijk Halo 3: ODST en Halo: Reach. Om de collectie compleet te maken is er ook nog altijd een actieve multiplayer community met een season pass die recentelijk aan zijn achtste seizoen is begonnen. Genoeg opties om je zoet te houden tot en met december.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Destiny 2

Van de ene Bungie-serie naar de andere: ook na de breuk met Microsoft, lijkt Bungie nog altijd voldoende liefde te krijgen van de gigant uit Redmond. Nadat Bungie ook Activision achter zich liet, besloot Microsoft de game toe te voegen aan de Game Pass-bibliotheek. Dat betekent dat Xbox-spelers momenteel alle beschikbare content van Destiny 2 kunnen spelen zolang ze een Game Pass-abonnement hebben lopen.

Ook in Destiny 2 is er nu voldoende te doen: naast de verhaallijnen van Forsaken (nog tot december beschikbaar) en Shadowkeep, zagen we vorig jaar de koude ijsbol bekend als Europa verschijnen met de Beyond Light-uitbreiding. Momenteel maken Guardians zich op voor de strijd tegen misschien wel het grootste kwaad tot nu toe: Savathun en haar troepen staan klaar in in februari, wanneer de Witch Queen-uitbreiding beschikbaar is. In december viert Bungie zijn dertigste verjaardag en krijgen wij nog een extraatje van ze.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Gears of War 2

De avonturen van Marcus Fenix, zijn kompanen en zijn familie zijn natuurlijk onderdeel van de Xbox Game Pass-bibliotheek. Het hoogtepunt daarvan moet eigenlijk wel het tweede deel zijn, waarbij de grauwe wereld van Sera nog een stukje duisterder wordt. In het tweede deel maken we kennis met tal van nieuwe personages, terwijl de bestaande Delta-squad verder wordt uitgediept in hun wereld die nu in puin ligt.

Naast het uitstekende singleplayer-verhaal, introduceerde deze game ook de sindsdien immens populaire Horde-modus. Hierbij komen golf na golf van vijanden op een groep van vier spelers af, waarbij spelers zo lang mogelijk stand moeten houden. De vijanden worden steeds sterker en komen in grotere aantallen, waardoor de strijd eigenlijk onoverwinnelijk lijkt. Zij die het wapentuig en de bijbehorende kettingzaag meester zijn, kunnen zowaar staande blijven.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Microsoft Flight Simulator

Wie het allemaal op het vasteland wel een beetje beu is, kan met Microsoft Flight Simulator ook gewoon de vleugels uitslaan en het luchtruim verkennen. Hoewel de titel misschien beter in het pc-lijstje thuis zou horen, is de prestatie die Microsoft en Asobo Studio op de consoles afleveren groot.

Vijftien jaar na het laatste deel zien we met de recente Microsoft-editie van Microsoft Flight Simulator voor het eerst ook op de consoles verschijnen. Spelers kiezen gemakkelijk een van de 37.000 vliegvelden van over de hele wereld, om in een van de meer dan twintig vliegtuigen te stappen en de wereld te verkennen. Zo tijdens de COVID-pandemie zal deze game toch stiekem voor velen nog altijd als de veiligste en misschien wel goedkoopste manier gezien worden om de rest van de wereld te aanschouwen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Forza Horizon 5 - bijna dan...

Hoewel we nog geen garantie hebben dat ook het vijfde deel weer prima uit de verf zal komen, durven we de gok wel te maken met de nieuwste titel uit de Forza Horizon-serie. Ditmaal reizen spelers af naar Mexico, waar een nog groter festival op ze staat te wachten. Daarbij spelen de elementen een belangrijkere rol dan opletten aan welke kant van de weg je rijdt, zoals in de Britse landschappen het geval was.

Die elementen zien we terug in de verschillende biomen van het Mexico uit Forza Horizon 5. Denk aan woestijnlandschappen, maar ook dichtbeboste jungles, met sneeuw bestrooide bergtoppen en actieve vulkanen. Ook lijkt de game dit jaar wat meer focus op het verhaal te leggen, met een diepere singleplayer campaign – als we tenminste ontwikkelaar Playground Games mogen geloven.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Een vracht aan indiegames

[wpv-view name=”gerelateerde-post-klein” postid=”38135″]

Al jaren heeft Microsoft een oogje op indie-developers, iets wat begon met het ID@Xbox-programma tijdens de Xbox 360-dagen. Die trend zet Microsoft door, ook op de Xbox Series X / S en dus kunnen spelers met Game Pass genoeg toffe indie-titels proberen. Daarbij zien we klassiekers als Goat Simulator, Cities Skylines en zelfs ons Nederlandse Nuclear Throne. Ook tal van nieuwe titels worden in de aandacht gezet, zoals recente hits als Art of Rally en Dodgeball Academia.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Zo is er op Xbox Game Pass voor iedereen genoeg te beleven. Om nog maar te zwijgen over de collecties van Bethesda en Electronic Arts, die voor een groot gedeelte beschikbaar zijn via Xbox Game Pass. We zijn benieuwd: wat is jouw favoriete Game Pass-game, of als je nog niet op Game Pass zit – waarom niet? PlayStation-spelers niet getreurd: Amador zette zijn favoriete PlayStation Now-games al voor je op een rijtje.

Deel dit artikel