Dit moet je weten over Xbox Game Pass

Tips
Kevin Rombouts op 4 september 2021
Dit moet je weten over Xbox Game Pass

Meer dan alleen games voor je Xbox

Hoewel het nog altijd mogelijk is om losse games te kopen, zijn er ook steeds meer abonnementen beschikbaar op je console en pc om games te spelen voor een vast bedrag per maand. Xbox Game Pass is één van die diensten, maar wat is het nou eigenlijk? We leggen het je uit.

Xbox Game Pass draait alweer een aantal jaren mee: in februari 2017 kondigde Microsoft de dienst aan, waarna deze op 1 juni van dat jaar beschikbaar werd. Sindsdien biedt Microsoft gebruikers voor een vast bedrag per maand een bibliotheek aan games voor hun Xbox-console.

Wat is er beschikbaar via Game Pass?

Hoewel Xbox Game Pass in 2017 begon met een klein handje aan Xbox One-titels, is de bibliotheek sindsdien flink uitgebreid. Tegenwoordig beschikken spelers op de Xbox over meer dan honderd verschillende games. Dit zijn niet alleen games van derde partijen: in 2018 heeft Microsoft beloofd om alle first-party titels zoals Halo, Forza en Gears of War vanaf release beschikbaar te maken op de dienst.

Met een vernieuwde focus op pc-gaming kon de dienst niet achterblijven op Windows en kunnen spelers sinds de zomer van 2019 ook op pc games downloaden. Dit is als een los abonnement beschikbaar, maar het is ook mogelijk om de twee te combineren in Game Pass Ultimate.

Ook nu komen er nog steeds nieuwe games bij op Xbox Game Pass, al zien we ook games verdwijnen. In 2020 is Microsoft een innige samenwerking met Electronic Arts aangegaan, waardoor spelers nu ook gratis toegang krijgen tot de EA Play-bibliotheek met games als Battlefield, Fifa en De Sims.

Wat biedt Game Pass nog meer?

Voor spelers die geen krachtige computer of Xbox-console thuis hebben staan, bied Microsoft sinds 2020 ook cloud gaming aan in de vorm van xCloud. Met deze app en website kunnen spelers inloggen op hun Xbox-account en gemakkelijk games rechtstreeks naar hun browser of telefoon streamen. De dienst is momenteel nog in bèta en continu in ontwikkeling bij Microsoft. Belangrijk is wel dat spelers momenteel nog in bezit moeten zijn van Game Pass Ultimate om gebruik te kunnen maken van Xbox Cloud Gaming.

Daarnaast biedt het Game Pass Ultimate-abonnement een aantal extra voordelen voor spelers. Zo zit de multiplayer-service Xbox Live Gold inbegrepen bij de bundel en krijgen gebruikers extra kortingen wanneer ze games of uitbreidingen in de Xbox Store kopen.

[image_with_animation image_url=”38016″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat kost Game Pass?

Instappen bij Xbox Game Pass is relatief gemakkelijk: Microsoft biedt alle abonnementen de eerste maand voor een euro aan. Na die eerste maand betaal je de reguliere prijzen, welke verschillen per abonnement. Mocht je enkel op pc of console spelen, dan ben je 9,99 euro per maand kwijt. Voor dit bedrag krijg je toegang tot de wisselende bibliotheek aan games voor het respectievelijke platform.

Wie van beide abonnementen gebruik wil maken, is het voordeligste uit met Game Pass Ultimate. Voor 12,99 euro per maand krijg je toegang tot beide bibliotheken, inclusief de EA Play-titels. Daarnaast biedt het Ultimate-abonnement je toegang tot Xbox Live Gold en Cloud Gaming, waardoor ook met één platform dit abonnement eigenlijk al voordeliger is dan de reguliere abonnementen. Het is daarmee wel duidelijk waar Microsoft de spelers het liefst ziet.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dat is alles wat je moet weten over Microsoft’s Xbox Game Pass. Zit je toch nog met vragen? Laat het dan vooral weten in de reacties, dan komen wij zo snel mogelijk met een antwoord.

Deel dit artikel