Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Pixel Vault of heb je iets gezien wat niet klopt? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Hieronder zie je alvast de meestgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Alles is met een reden, ook hoe we te werk gaan bij Pixel Vault. Met meer dan tien jaar ervaring als platform leer je vanzelf een hoop zaken en maak je door de jaren heen tal van beslissingen. Benieuwd waarom we zaken doen zoals we ze doen? Lees dan even verder!

Wat is Pixel Vault?

Pixel Vault is dé website waar we games, gear en culture serieus nemen. Je vindt bij ons het belangrijkste gamenieuws, reviews, hands-ons en toffe achtergronden. Dat doen we met een gedreven team dat al haar kennis en passie graag met jullie deelt.

Gebruiken jullie Discord?

Bij Pixel Vault zijn door de jaren heen steeds meer gamers betrokken geraakt en daar hebben we een gezellige club mee gevormd op Discord! Daar kletsen we over het laatste nieuws, games, hardware en nog veel meer. Je kunt ons hier ook feedback geven en er wordt regelmatig een potje gegamed met elkaar. Wil je gezellig meediscussiëren? Klik dan even op deze link.

Wat is het verschil tussen reviews, previews en hands-ons?

In een preview blikken we vooruit op een game en verzamelen we alle relevante informatie die tot dan toe bekend is over een game. De volgende stap is dat we met de game aan de slag gaan bij de ontwikkelaar of op de beursvloer of via een early access-toegang. Zodra we de game even onder de knoppen hebben gehad, schrijven we er een hands-on over. Dan kunnen we ook al wat meer zeggen over wat je van de game kunt verwachten.

Op het moment dat de game af is, gaan we deze reviewen en keren we hem helemaal binnenstebuiten. Dat is ook het moment dat we een eindoordeel vellen over een game. Hetzelfde geldt voor films en series, al gebruiken we daar meestal ‘vooruitblik’ als het om previews gaat. Over films is meestal ook net wat minder bekend. In de review gaat een van onze redacteuren die de film heeft gezien uitgebreid in op alle aspecten van de film of de serie. 

Kan ik bij Pixel Vault komen werken?

Jazeker, we zijn altijd op zoek naar mensen om ons team te versterken. Dat kan als redacteur, eindredacteur of een van de andere functies binnen Pixel Vault. Je vindt op onze vacaturepagina waar we precies naar op zoek zijn.

Ik heb een recensie geschreven. Kan ik die toesturen?

Je mag altijd eigen werk opsturen, maar wel alleen als onderdeel van een sollicitatie. We willen dat onze redacteuren en schrijvers haarfijn aanvoelen waar we bij Pixel Vault voor staan en dat gaat alleen als je op lange termijn met elkaar samenwerkt. Dat is ook gewoon erg gezellig, dus als je veel van games, gear en/of culture weet en graag schrijft, kun je gewoon solliciteren!

Hoe blijf ik op de hoogte van Pixel Vault?

Alles komt uiteraard op pixelvault.nl te staan. Verder kun je ons volgen via sociale media: Twitter en Instagram. Check daarnaast ook onze community Discord om de laatste ontwikkelingen mee te krijgen.

Hebben jullie ook een podcast?

Jazeker! De podcast Iedereen Vond Dat Leuk is de podcast van Pixel Vault waar leden van de redactie je (bijna) elke week bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van games, gear en culture.

Wordt Pixel Vault gesponsord?

De redactie is onafhankelijk. Uitgevers, ontwikkelaars of andere bedrijven hebben geen invloed op de artikelen die door de redactie worden geschreven. Pixel Vault werkt wel met advertenties en gesponsorde bijdragen, maar dit wordt duidelijk aangegeven. Reviews en nieuwsberichten zijn nooit gesponsord.