De beste games om te spelen met PlayStation Now

Tips
Amador Prado op 27 september 2021
De beste games om te spelen met PlayStation Now

Waar voor je geld

Sony en Microsoft blijven tot op heden de grootste concurrenten als het gaat om consolegaming. Deze strijd is al meerdere generaties bezig en zorgt ervoor dat beide bedrijven blijven vernieuwen en innoveren. Niet alleen met mooiere en betere games, maar ook met verschillende manieren om games aan te bieden aan de consument. Microsoft doet dit erg succesvol met de Xbox Game Pass, maar Sony heeft ook z’n eigen platform om games aan te bieden voor een vast bedrag per maand: PlayStation Now.

Een service als PlayStation Now kun je vergelijken met Netflix of Amazon Video, alleen dan voor videogames. Je kunt er honderden games vinden voor slechts een tientje per maand. De keuze kan nogal overweldigend zijn, maar welke games moet je nu écht even oppakken?

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

God of War

Bekroond als Game of the Year in 2018 op de Game Awards moet deze game eigenlijk verplichte kost zijn voor iedereen met een PlayStation 4 of 5. Het is een meesterwerk van Santa Monica Studios en gewoon te spelen als je PlayStation Now hebt. Het epische avontuur van Kratos en zijn zoon Atreus verdient jouw aandacht en tijd.

De omschakeling van Griekse mythen naar het Noorse pantheon geeft Kratos weer een heleboel nieuwe goden om te ontmoeten en vrienden mee te worden. Al mag je er vanuit gaan dat hij een tikkeltje meer vijanden maakt. Het vervolg en meteen ook laatste deel van dit Noorse avontuur staat op de planning in 2022, dus je hebt nog alle tijd om je voor te bereiden.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Bloodborne

De beste game van de beste studio op dit moment. Het is misschien ook de beste game die exclusief op de PlayStation 4 is uitgekomen. Bloodborne uit 2015 is een actiegame om je tanden in te zetten, al moet je wel van een uitdaging houden. Als dat geen probleem is, dan staat er een verhaal op je te wachten met de meest waanzinnige schepsels en omgevingen. Van weerwolven tot buitenaardse wezens met een flinke vleug H.P. Lovecraft erin.

Voor gamers die de gameplay in Dark Souls te traag vinden is Bloodborne de meest geschikte titel van FromSoftware. Snel en offensief spelen wordt beloond en zonder de mogelijkheid om een schild vast te houden, moet je wel in beweging blijven. Mocht je Bloodborne nog steeds niet hebben gespeeld zes jaar na dato, dan kun je dat met PlayStation Now gaan inhalen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

BioShock: The Collection

Het inmiddels opgeheven Irrational Games heeft samen met 2K Games in 2007 de basis gelegd van een bijzonder boeiende en stiekem ondergewaardeerde franchise. BioShock is in mijn ogen bij te weinig gamers bekend en dat is zonde. Met PlayStation Now zijn alle drie de games te spelen en dan hebben we het over de geremasterde versies met alle DLC. Het complete verhaal van Rapture tot Columbia en weer terug, met een hogere resolutie en betere framerate.

Ondanks dat de franchise al veertien jaar oud is, voelen de games niet verouderd. De gameplay is nog steeds een genot, vooral het rondslingeren met de Skyhook in BioShock Infinite gaat nooit vervelen. Het verhaal is in 2021 nog steeds zo briljant en relevant als toen en ik hoop dat er via PlayStation Now flink wat nieuwe spelers dezelfde prachtige ervaring gaan beleven als ik destijds.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Horizon: Zero Dawn

Naast het eerder genoemde God of War, staat er volgend jaar ook een vervolg in de planning van een andere PlayStation-franchise: Horizon. Het in 2017 verschenen Horizon: Zero Dawn introduceerde Aloy, één van mijn favoriete nieuwe personages van het afgelopen decennium. Deze roodharige powervrouw weet haar vrouwtje te staan in een vijandige post-apocalyptische wereld. Metalen schepsels hebben planeet Aarde overgenomen, nadat de mensheid grotendeels is verdwenen.

Deze open-wereld game heeft alles wat je kunt wensen. Een prachtige omgeving, een bevredigend vechtsysteem en een meeslepend verhaal met bijzonder boeiende personages. Op 18 februari 2022 gaat het verhaal van Aloy verder in Horizon: Forbidden West, dus je hebt nog een aantal maanden de tijd om je huiswerk te doen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Streamen van klassiekers

De meeste games op PlayStation Now zijn overigens titels die op de PlayStation 2 en PlayStation 3 zijn uitgekomen. Deze zijn allemaal speelbaar door middel van streaming op Playstation 4, PlayStation 5 en pc. Denk aan exclusives als de Ratchet & Clank-games, Sly Cooper, Killzone en The Last of Us. Maar er zijn ook veel klassiekers te vinden als Castlevania, Red Dead Redemption en Resident Evil.

Er moet echter een kleine waarschuwing worden gegeven. Hoewel PlayStation Now in de afgelopen jaren stappen heeft gemaakt, wil het streamen niet altijd vlekkeloos verlopen. Dat kan zorgen voor wat vertraging tijdens het spelen. Een snelle en stabiele internetverbinding is een vereiste en zelfs dan kan de verbinding niet optimaal zijn. Ondanks deze kleine disclaimer is PlayStation Now je tientje per maand meer dan waard met bovenstaande games en nog honderden andere die op je staan te wachten.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wat is jouw favoriete PlayStation Now-game? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit artikel