Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault

Beeld: Tom Kauwenberg

Back to top

Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault

Blog
Kevin Rombouts op 3 maart 2024

Beeld: Tom Kauwenberg

Ontwikkeling stopt nooit

Het was een spannend moment afgelopen maand met de introductie van onze volledig vernieuwde website. Nu we een maand onderweg zijn en jullie luid en duidelijk je feedback hebben laten horen, leek het ons wel een goed moment om terug te blikken op wat er deze maand allemaal is verbeterd op het nieuwe Pixel Vault. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen na een maand ‘PV4’.

Allereerst willen we iedereen natuurlijk bedanken voor de enthousiaste woorden over ons nieuwe design. Blijdschap over de nieuwe kleuren, de strakke look & feel en de algehele snelheid van de website maken ons team ook blij. Jullie jubelen over “minimalisme van de site”, “ de overzichtelijkheid van de frontpage” en “een lekker lettertype, mooi kleurgebruik en het gevoel een fancy zine te lezen”. Heel veel dank daarvoor!

Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault

Tweaks op de homepage

We zien in de cijfers dat er veel bezoek rechtstreeks op onze homepage binnenkomt. Daar zagen we daarom ook meteen kansen om de boel verder te optimaliseren. Vooral de grote carrousel met afbeeldingen bovenaan de pagina zorgde voor verwarring − het was niet altijd duidelijk dat er nieuwe artikelen waren, omdat we de artikelen in de carrousel handmatig uitzoeken.

Daarom hebben we ervoor gekozen om, na je eerste bezoek, de carousel wat kleiner te maken. Hierdoor komen ook de artikeloverzichten direct in beeld. Dat eerste bezoek archiveren we op basis van een cookie, dus mocht je regelmatig je cookies verwijderen, dan kan het voorkomen dat je de carrousel nog in al zijn glorie ziet.

Ondertussen zie je ook de eerste ‘kortjes’ op de website verschijnen. Deze zijn we ook continu aan het tweaken, vooral om er nog wat schoonheidsfoutjes uit te poetsen. Datzelfde geldt overigens ook voor de afbeeldingen op de homepage: hier hebben we de teugels wat aangetrokken, zodat we niet onnodig grote platen inladen en je nog sneller de artikelen te zien krijgt.

Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault
Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault

Een knopje hier, een schakelaar daar

Ook qua functionaliteit zien we nog veel kansen op onze nieuwe website en hebben we de afgelopen weken al fijne tweaks doorgevoerd, in ieder geval volgens onszelf dan. Een belangrijke aanpassing is  de light- en dark mode-schakelaar die we hebben verbeterd. In de zijbalk hadden we al een schakelaar geplaatst, maar deze bleek iets te ver verstopt. We kregen van lezers de opmerking dat een specifieke modus fijn was, maar dat wisselen ook tof zou zijn.

Daarom hebben we nu in het hoofdmenu, boven artikelen, een tweede plek gemaakt om te wisselen tussen de lichte en donkere stijl van de website. Met één druk op de knop wissel je van stijl en kun je de lichten uit doen, of juist weer aan. De schakelaar in de zijbalk is er overigens nog steeds en deze hebben we wat beter klikbaar gemaakt. Nu kun je overal klikken op de knop om te wisselen, in plaats van specifiek op de te wisselen stand.

Een andere op het oog logische toevoeging is de knop om meteen terug naar boven te scrollen in een artikel. Deze ‘back to top’-knop tref je rechtsonder in de hoek aan en brengt je meteen naar het begin van de pagina. Handig als je gestrand bent in een epos van een van onze redacteuren.

Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault
Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault
Dit deden we in de eerste maand met het nieuwe Pixel Vault

Andere tweaks op ons nieuwe platform

Onze nieuwe artikelen hebben een heel eigen smoel gekregen dankzij de nieuwe hero-designs bovenaan een artikel. Alleen werd het al snel duidelijk dat er te weinig verschil zat tussen onze nieuwe en oude artikelen door ontwerpen die te veel op elkaar leken. Daarom hebben we een nieuw design gemaakt waarbij de oudere content wat meer zijn eigen plekje heeft gekregen, zonder dat het onder doet voor onze andere content.

Iets wat bij de lancering misschien wat is ondergesneeuwd, zijn onze podcasts. Ook daar hebben we afgelopen maand verandering in gebracht. Sinds kort zijn de recente afleveringen van zowel Iedereen vond dat leuk als onze zusterpodcast Een Geanimeerd Gesprek terug te vinden op Pixel Vault. Nog niet álle afleveringen staan erop, maar dit verwachten we in de komende weken recht te trekken. De podcasts worden daarbij op een handige pagina gebundeld, maar hebben ook een vast blokje op onze homepage gekregen.

Hoe nu verder?

We kunnen wel stellen dat we in de eerste maand van de nieuwe Pixel Vault-website mooie stappen hebben kunnen zetten, maar dat betekent niet dat we er al zijn. We hebben nog verschillende ideeën op onze wensenlijst staan om de site nog fijner te maken, zoals:

  • Meer mogelijkheden om te reageren en artikelen te delen;
  • Een kalender met aankomende events op de website;
  • Betere blokjes voor ingesloten Twitter / Instagram / YouTube-berichten in artikelen;
  • Onze andere (sociale) kanalen beter zichtbaar maken op de website;

Daarnaast blijven we natuurlijk benieuwd naar jullie input, dus laat vooral in de reacties weten wat je graag nog terug wilt zien op Pixel Vault. Wie weet zit dat dan wel in de volgende update over ons platform.

Geschreven door

Kevin Rombouts

Uitgever sinds september 2011. Kevin is de eindbaas bij Pixel Vault en verantwoordelijk voor van alles. Met wat geluk houdt hij net genoeg tijd over voor high-end Destiny 2-raids.

Deel dit artikel