Resident Evil: Infinite Darkness

Preview | Vooruitblik
Rogina Hassan op 30 mei 2021
Resident Evil: Infinite Darkness

Wat kunnen we van deze eerste CG-dramaserie verwachten?

Streamingdienst Netflix maakte veel survival horror-fans blij met de aankondiging van een nieuwe maar zeker niet onbekende horrorserie. Netflix publiceerde op 19 mei een uitgebreide trailer van Resident Evil: Infinite Darkness, gebaseerd op de populaire game Resident Evil 4. Infinite Darkness is volgens Netflix de eerste computer geanimeerde (CG) serie ooit.

Terwijl Ethan Winters zich bezighoudt met vampiers en weerwolven in Europa, nemen we een grote stap terug naar het jaar 2006 (het jaar waarin Infinite Darkness zich afspeelt). Dit jaartal is niet toevallig uitgekozen. De serie speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen uit Resident Evil 4 en ruim drie jaar voor de avonturen van Resident Evil 5 af. Gezien het gebrek aan informatie over deze periode, kan de serie vrijwel alle kanten opgaan met het verhaal.

Wat is Resident Evil: Infinite Darkness?

De geanimeerde serie is gebaseerd op de populaire Capcom franchise Resident Evil en brengt twee favoriete karakters terug uit Resident Evil 2: Leon S. Kennedy en Claire Redfield. Het bekende duo staat ditmaal oog in oog met monsters, complottheorieën en een virus dat dit alles lijkt te verbinden. Als we de trailerbeelden moeten geloven ziet dit project er veelbelovend uit. Fans en nieuwkomers die de serie misschien een beetje beter willen begrijpen kunnen zich keren tot de 2008 film Resident Evil: Degeneration, die zich eind 2005 afspeelt. De film heeft tevens Leon S. Kennedy en Claire Redfield als hoofdpersonen, dus het is al een prima inkomertje als je direct daarna de serie gaat kijken.

 

Leon bundelt zijn krachten net als in Resident Evil 2 samen met Claire Redfield, die zelf ook bezig is met het onderzoeken van vreemde gebeurtenissen in de stad nadat een mysterieuze kindertekening haar aandacht heeft getrokken. Er is geen twijfel over mogelijk dat het duo samen moet werken om de wereld te redden van wederom een nieuwe zombie-uitbraak. Ondertussen zijn monsters en zombies niet hun enige vijanden.

 

Een rode draad in het verhaal lijkt te zijn dat er een complottheorie schuilt binnen het Witte Huis, die erg geheimzinnig doet en “kostte wat kost vreemdelingen buiten de deur wil houden.” Dit element van mysterie werkt goed samen met het horrordrama aspect waar de games ook bekend om staan. Meepuzzelen met Leon en Claire tijdens hun race-tegen-de-klok-missie is dus zeker iets waar fans naar uit kunnen kijken.

Waarom wil ik het?

Sinds de remake van Resident Evil 2 (2019) is uitgekomen, hebben de originele games – en dus ook de originele personages – veel meer aandacht gekregen. De trailer begint sterk, met veel actie en wanhoop, maar natuurlijk ook met een introductie van de hoofdpersoon: de charmante Leon S. Kennedy. Tijdens zijn onderzoek in het Witte Huis lijkt er iets vreemds aan de hand en voor je het weet toont de trailer je een sneakpeak van de diverse zombies en monsters die de serie te bieden heeft.

 

De tijdlijn van de Resident Evil franchise is op zichzelf al een hele puzzel om uit te vogelen. Zowel games, series, films als alleenstaande titels breiden het verhaal en de wereld steeds verder uit. Het is daarom ook discutabel of het daadwerkelijk “noodzakelijk” is om al het bronmateriaal te bekijken, maar het zal je wel een completer beeld geven van het RE-verhaal. Iemand die deel vier en vijf van de games heeft gespeeld – of ook Degeneration heeft gezien – zal beter voorbereid zijn op het verhaal van de Netflix-serie dan iemand die er blind in gaat. Of dit de serie zelf minder vermakelijk of goed maakt, verschilt natuurlijk per persoon en moet iedereen voor zichzelf beoordelen.

Hoelang moet ik nog op de serie wachten?

Niet lang! Nog geen twee maanden na de trailer, op 8 juli 2021, zal de serie te streamen zijn op Netflix. Ondertussen lijkt 2021 een topjaar te worden voor de Resident Evil franchise. Niet alleen met het succes van het achtste deel in de gameserie (Resident Evil: Village) dat pas een paar weken in de schappen staat, ook dankzij de live-action film (Resident Evil: Welcome to Raccoon City) die aankomend september te zien moet zijn en zal dienen als een oorsprongsverhaal. Tot die tijd kunnen we nog genieten van het nostalgische duo Kennedy en Redfield. Fans en liefhebbers: stay tuned.

[image_with_animation image_url=”36509″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default” delay=”200″]

Deel dit artikel