Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Beeld: Photo by Denis Pavlovic on Unsplash

Punt nl

Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een domeinnaam?

Beeld: Photo by Denis Pavlovic on Unsplash

Meer dan alleen een URL

Wanneer jij een eigen webshop of website wilt beginnen, dan is het natuurlijk van belang dat je een naam hebt voor je webshop of website. Een naam is iets heel persoonlijks en daarom is het goed dat je weet waar je op moet letten tijdens het kiezen voor de juiste domeinnaam. Op die manier krijgt je bedrijf of website helemaal een eigen vorm en kun je gaan starten met het bouwen van de website. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Domeinnaam laten checken

Allereerst is het belangrijk dat wanneer je al een naam in gedachten hebt, om die domeinnaam te laten controleren. Een domeinnaam checken is handig om erachter te komen of die naam al in gebruik is door een ander. Daarnaast moet de domeinnaam ook niet te veel lijken op een ander domein met een vergelijkbare naam. 

Mocht je een naam kiezen die al in gebruik is, dan kan het zo zijn dat je inbreuk maakt op verschillende auteurs- en merkrechten. Dat is iets wat je natuurlijk niet wil hebben. Check dus elke domeinnaam goed, voordat je er eentje gaat gebruiken.

Bijpassende naam kiezen

Daarnaast is het ook van belang dat je een naam kiest die bij jouw website past. Je wilt namelijk dat jouw product gevonden wordt en dat het gemakkelijk vindbaar is. Dat is mogelijk door een passende naam te vinden die helemaal naadloos aansluit bij jouw bedrijf. 

Zoek dus een naam die bijvoorbeeld het product al in de naam heeft, ook kun je ervoor kiezen om je eigen naam te gebruiken. Verder is het wel altijd belangrijk dat je een naam kiest die je gemakkelijk uit kunt spreken. Als je een moeilijke naam hebt, dan blijft dat niet gemakkelijk in mensen hun hoofd. Een makkelijke naam is simpel om te onthouden en om te vinden.

Dit moet je niet doen

Een paar dingen op een rijtje die je niet moet doen is ook niet overbodig. Het is namelijk niet handig om een getal in je domeinnaam te stoppen. Het staat niet alleen altijd even mooi, maar zorgt er ook voor dat je met je website minder makkelijk te vinden bent. 

Daarnaast is het gebruik van streepjes ook niet iets waar je over na moet denken. Ook door streepjes in je domeinnaam is het een stuk moeilijker om gevonden te worden. Dus kies niet alleen een naam die past bij jouw website, maar ook een die goed gaat scoren in de zoekmachines en zo van de tong rolt.

Geschreven door

Pixel Vault

sinds .

Deel dit artikel