Drie redenen waarom je beter een telefoonabonnement zonder toestel kunt nemen

Beeld: Photo by Jonas Leupe on Unsplash

Old phone, who dis

Drie redenen waarom je beter een telefoonabonnement zonder toestel kunt nemen

Advertorial
Pixel Vault op 19 mei 2023

Beeld: Photo by Jonas Leupe on Unsplash

Redenen genoeg

Het blijft een lastige keuze als je een nieuwe telefoon nodig hebt: kies je voor een toestel met abonnement of ga je voor een los toestel met sim-only? Als je nog een goed werkend toestel hebt, ligt een sim-only-abonnement voor de hand. Waarom zou je extra betalen voor een nieuw toestel als je nog een goed werkende smartphone hebt liggen? 

Ook als je wel op zoek bent naar een nieuwe telefoon zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een abonnement zonder toestel. In dit artikel zetten we de voordelen op een rij en helpen we bij het maken van een weloverwogen keuze.

Meer flexibiliteit

Een voordeel van een abonnement zonder toestel is dat je meer flexibiliteit hebt. Je zit niet vast aan een toestel en kunt op elk moment overstappen naar een ander abonnement of provider. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een beter aanbod tegenkomt of als de situatie verandert en er minder of meer belminuten nodig zijn. Met een abonnement zonder toestel dat maandelijks opzegbaar is, kun je makkelijk switchen en hoef je niet te wachten tot het contract is afgelopen.

Verminder maandelijkse kosten

Als je al een goede telefoon hebt die nog prima werkt, dan is het zonde om een nieuw toestel bij het abonnement te nemen. Veel mensen kiezen voor een nieuw toestel bij hun abonnement omdat het lijkt alsof het toestel goedkoper is. Maar in werkelijkheid betaal je het toestel vaak af in de maandelijkse kosten van het abonnement. Als je al een goede telefoon hebt, kun je beter kiezen voor een abonnement zonder toestel, zoals een 5G Sim Only

Bij Youfone krijg je gratis 5G bij ieder abonnement. Dit scheelt geld en op deze manier kun je je huidige telefoon blijven gebruiken. Wat ook nog kan helpen om de maandelijkse kosten binnen de perken te houden, is een Sim Only met dataplafond. Hiermee kan je nooit meer verbruiken dan er in de bundel zit en komen er dus geen extra kosten bij. 

Investeer in duurzaamheid

Tot slot kan een abonnement zonder toestel ook een duurzame keuze zijn. Door geen nieuw toestel te kopen, draag je bij aan het verminderen van afval en het verlagen van de CO2-uitstoot. Mocht je wel op zoek zijn naar een nieuwe telefoon. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een refurbished of tweedehands telefoon te kopen in plaats van een nieuw toestel. Dit is niet alleen duurzamer, maar vaak ook goedkoper dan een nieuw toestel.

Refurbished telefoons zijn een steeds populairder wordende optie voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw mobiel apparaat. Deze telefoons zijn eerder gebruikt, maar zijn volledig opgeknapt en opnieuw geconfigureerd om weer zo goed als nieuw te zijn. Dit betekent dat ze in perfecte staat verkeren.

Geschreven door

Pixel Vault

sinds .

Deel dit artikel