Dit zijn de tofste online games voor de Nintendo Switch

Advertorial
Pixel Vault op 4 januari 2023
Dit zijn de tofste online games voor de Nintendo Switch

Met of tegen elkaar via het internet

De Nintendo Switch is nog steeds ongekend populair als hybride console die je zowel onder je televisie kunt zetten als mee kunt nemen op reis. Sinds de release in 2017 zijn er honderden games per jaar verschenen voor de Switch en kunnen we ons voorstellen dat je door de Mario’s het bos niet meer ziet. Daarom zetten we de echte must-have-games voor je op een rij. 

Het aanbod aan Switch-games is enorm. Wie een winkel binnenloopt komt niets tekort en zou zelfs een beetje keuzestress kunnen krijgen. Hier zetten we de leukste Nintendo Switch games die je online kunt spelen op een rij. 

Mario Kart Deluxe 8

Een Nintendo-console is niet compleet zonder Mario Kart-game. Dat geldt ook voor de Switch, waar Mario Kart 8 Deluxe voorziet in het raceplezier. Deze game kan ook online gespeeld worden en wordt door veel spelers zelfs echt competitief gespeeld. Uiteraard kun je net als in vorige delen ook lokaal spelen. Dan hoeft niet iedereen zijn eigen console en game te hebben, maar moet je alleen vier controllers en drie vrienden of familieleden hebben. 

Splatoon 3

Een kindvriendelijk schietspel: zo kun je Splatoon 3 het beste omschrijven. In plaats van dat er veel geweld komt kijken bij de wedstrijdjes in deze game, is er vooral een hoop verf. Spelers moeten het level en elkaar zien onder te kliederen en wie dat het beste doet, wint het spel. Vergis je niet in het olijke uiterlijk van de game, want als het potje begint, is iedereen bloedfanatiek. 

Fifa 23

We kunnen er niet omheen dat voetbal de meest populaire sport ter wereld is en dat zien we ook terug in videogames. Fifa staat met stip op nummer 1 als het om sportspellen gaat en de nieuwe versie is ook beschikbaar voor de Nintendo Switch. Fifa 23 ziet er op een Switch misschien iets minder mooi uit dan op een PlayStation of Xbox, maar dat mag de voetbalpret niet drukken. Een aanrader voor elke gamer die ook maar een beetje van voetbal houdt. 

Just Dance 2022

Wie denkt dat je tijdens het gamen altijd stil zit, heeft het mis! Met Just Dance 2022 moet je van de bank af komen en je beste dansmoves laten zien. Dat kan lekker in je eentje met de gordijnen dicht of online in een ultieme dance  battle. Door de Joy Con-controllers van de Switch worden je bewegingen nauwkeurig vastgelegd, zodat elke move die je maakt wordt opgepikt door de game. 

No Man’s Sky

Eigenlijk geloven we het nog steeds niet helemaal, maar Hello Games beweert bij hoog en laag dat er triljoenen planeten in de ruimtegame No Man’s Sky zitten. We gaan deze planeten nooit allemaal ontdekken, al helpt het wel dat de game nu ook beschikbaar is op de Switch en meegenomen kan worden. Op die manier kun je ook op vakantie nog wat planeten ontdekken en online met mede-ruimtereizigers het universum doorkruisen in een ruimteschip.

Minecraft

Eigenlijk kan Minecraft in geen enkele lijst met online games ontbreken. Hoewel de game al meer dan tien jaar oud is en er met zijn blokvormen nog ouder dan dat uitziet, blijft het leuk om samen met vrienden huizen te bouwen en grotten te verkennen. De simpele graphics zorgen ervoor dat de game ook perfect op een Nintendo Switch draait en je altijd zo terug in eigen je wereld bent.