Moet je een game pc verzekeren?

Sponsored
Pixel Vault op 25 september 2020
Moet je een game pc verzekeren?

In geval van nood

Wanneer je nog bij je ouders woont val je nog onder hun verzekering, maar menig gamer woont inmiddels op zichzelf en dan ben je zelf verantwoordelijk voor je inboedelverzekering. Wanneer heb je precies een inboedelverzekering nodig en valt je dure gaming computer daar ook onder?

Een gaming computer is al snel meer dan 1000 euro waard en ook een console met een goede televisie wil je liever niet uit eigen zak moeten betalen bij inbraak of brand. Daarom is het goed om te kijken naar een inboedelverzekering als je veel dure spullen in huis hebt staan.

Opstal versus inboedel

Als je overgaat tot het afsluiten van een verzekering op je huis en spullen, is het goed om te weten wat het verschil is tussen een opstal- en een inboedelverzekering. Beide vallen bij veel verzekeraars onder een woonverzekering, maar ze zijn voor verschillende zaken bedoeld.

Een opstalverzekering richt zich voornamelijk op de woning zelf. Dus als je een dure keuken of parketvloer hebt, dan is het raadzaam om een opstalverzekering af te sluiten. Je dure televisie, bank of gaming pc valt dan weer onder een de woonverzekering. Laat je bij de verzekeraar goed informeren over de verschillen als je twijfelt over wat je wel en niet moet verzekeren.

Lees de voorwaarden goed door

Vergeet ook bij het afsluiten van een inboedelverzekering de kleine lettertjes niet. Soms gelden er namelijk flinke eigen risico’s voor elektronica als je een inboedelverzekering afsluit. Je moet dan alsnog een aanzienlijk bedrag betalen als je computer gestolen wordt.

Ook kan het geen kwaad om naar een aanvullende inboedelverzekering voor onderweg te kijken. Dan is bijvoorbeeld je laptop verzekerd als je met de trein gaat.

Advertorial

Dit artikel is geen redactioneel stuk, maar een advertorial in samenwerking met Inshared. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel