Alle iPhone 14-geruchten op een rij

Advertorial
Pixel Vault op 22 augustus 2022
Alle iPhone 14-geruchten op een rij

Nieuwe chips, maar alleen in de duurste toestellen

Hoewel er nog geen officiële aankondigingen zijn, kan het niet anders dan dat ze bij Apple druk bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor de release van een nieuwe lijn iPhones. De opvolger van de iPhone 13 lijkt er iets anders uit te gaan zien dan zijn voorganger, al weten we dat pas zeker op het moment dat Apple de officiële aankondiging gaat doen. Dat houdt ons echter niet tegen om alvast wat geruchten te bekijken over de vermeende iPhone 14.

Nog een kleine maand en dan zou de nieuwe iPhone 14 met abonnement moeten verschijnen. Apple kondigt zijn nieuwe smartphones doorgaans in september aan en op het moment van schrijven gaan er geruchten over een Apple Event op 16 september. De nieuwe iPhone ligt daarna meestal binnen een paar weken in de winkels. Door geruchten en lekken weten we inmiddels al een klein beetje wat we kunnen verwachten van de nieuwe iPhone en zetten we de belangrijkste speculaties op een rij. 

Nemen we afscheid van de lightning port?

De druk op Apple om zijn Lightning Port te vervangen voor USB-C neemt toe. Zeker nu de Europese Unie heeft bepaald dat Apple moet overstappen moet de techgigant er aan gaan geloven. Het is alleen de vraag of dit al gaat gebeuren bij de de iPhone van 2022 of dat Apple nog even wacht. De wet van de Europese Unie gaat namelijk pas in 2024 in, dus Apple kan dit jaar en volgend jaar in Europa nog een iPhone uitbrengen met een Lightning Port. 

Ook gaan er geruchten dat Apple een iPhone ontwerpt die helemaal geen poort meer heeft en alleen via MagSafe kan worden opgeladen. Het gaat dan waarschijnlijk om een Pro-model of andere speciale versie van de iPhone, want veel mensen zullen nog niet zijn ingesteld op draadloos opladen. 

Formaat doet er blijkbaar toch toe

Verschillende berichten wijzen erop dat Apple zijn kleine ‘mini’-lijn van de iPhones niet langer voortzet. Tegenvallende verkopen zouden ervoor zorgen dat Apple zich gaat focussen op de grotere telefoons. Waarschijnlijk is de kleinste iPhone die nu zal verschijnen 6,1 inch. De grootste Max-variant zal een display van ongeveer 6,7 inch krijgen. Het grotere formaat zorgt er wel voor dat we opnieuw kunnen gaan winkelen voor accessoires. Voor gadgets als de PowerVision zal je dus een nieuwe behuizing moeten halen. 

Wat kleuren betreft houdt Apple het bij het standaard zwart, wit en roze dat we de afgelopen generaties ook zagen. Daarnaast maakt Apple dan vaak per generatie nog een paar bijzondere kleuren zoals groen of blauw. Voor de iPhone 14 zou er ook een speciale paarse kleur uitkomen, die de telefoon moet onderscheiden ten opzichte van vorige generaties.

Ook de camera krijgt een upgrade in formaat. Het camera-eiland op de achterzijde van de telefoon lijkt iets dikker te worden ten opzichte van de iPhone 13. Dat is nodig om de betere 48-megapixelcamera te herbergen. Niet alleen de resolutie, maar ook de kwaliteit van de belichting zou Apple sterk hebben verbeterd. Met name voor foto’s in het donker heeft Apple stappen kunnen maken volgens de laatste geruchten. Voor foto’s met minder licht zou de iPhone terugschakelen naar 12-megapixelfoto’s, waarbij wel gebruik wordt gemaakt van de 48-megapixelcamera. Door middel van een techniek die pixel binning wordt genoemd zou dit voor veel betere foto’s van donkere scènes moeten zorgen. 

Dezelfde chip, met meer kracht

Tech-analist Ming-Chi Kuo is er zeker van: de iPhone 14 krijgt dezelfde A15-chip als de iPhone 13. Althans, de standaard modellen. De Pro-versie van de iPhone 14 krijgen naar verluid wel een upgrade naar een nieuwe A16-chip. De standaard iPhones krijgen wel een gebooste A15-chip, waardoor deze een stuk krachtiger moet zijn dan Apple’s smartphones van vorig jaar.

Deel dit artikel