Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een bureaustoel

Advertorial
Kevin Rombouts op 3 mei 2022
Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een bureaustoel

Tips voor de meest ondergewaardeerde setup-upgrade

Het is bijna een hobby op zich geworden: het opzetten en uitbreiden van de meest ultieme thuis-setup. Natuurlijk is de (game-)pc de basis van de setup, maar in de afgelopen jaren zijn de randapparatuur en accessoires daaromheen steeds belangrijker geworden voor iedereen die comfortabel wil gamen of werken. Een goede headset, fijne muis en tweede scherm zijn de eerste zaken waar men aan denkt, maar een goede bureaustoel is minstens zo belangrijk als de computer waar je op werkt. 

Het samenstellen van een setup is niet goedkoop en bij de meeste mensen gaat er dan ook wel aardig wat tijd overheen voor alles helemaal naar wens is. Op het moment dat dit punt bereikt is, beginnen we vervolgens weer opnieuw, maar dat is een ander verhaal. Bij de eerste setup is de pc het belangrijkste en daarna wordt er gekeken naar een goede muis en geluid. Wat vaak onderaan de lijst belandt, is de bureaustoel. 


Dat is niet goed, want we werken steeds meer thuis en sommige mensen brengen ook ‘s avonds nog wel wat uurtjes door achter hun bureau. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede stoel van een specialist zoals een ergonomische bureaustoel van Manutan. Daar kun je kiezen uit een breed aanbod en kun je voor jouw specifieke situatie de juiste stoel vinden. 

In hoogte verstelbaar

Het eerste belangrijke punt ligt wat voor de hand, maar een bureaustoel moet natuurlijk in hoogte verstelbaar zijn. Geen mens is hetzelfde, dus het is belangrijk dat je bureastoel op jouwe lengte kan worden ingesteld. Dat geldt niet alleen voor de hoogte van de stoel, maar bijvoorbeeld ook van de armleuningen. Kijk dus goed naar wat jij aan ondersteuning nodig hebt en of de stoel die je wilt kiezen deze steun kan bieden. 

Geschikt voor jouw specifieke gebruik

Naast de afmetingen en instellingen van een stoel is het ook goed om stil te staan bij hoe intensief je de stoel gaat gebruiken en op welke manier. Heb je een sta-bureau? Zorg dan dat je een stoel kiest op wieltjes, zodat je de stoel eenvoudig kunt wegrollen als je een uurtje staand gaat werken. Ben je daarnaast iemand die na zijn werk ook ‘s avonds nog een paar uurtjes wil gamen op zijn pc? Dan kan het geen kwaad om iets meer te investeren in een goede stoel met een duurzaam zitvlak. 

Dat kost misschien wat meer, maar potentiële nek- en rugklachten zijn nu eenmaal net wat belangrijker dan een duur, mechanisch toetsenbord. Mocht je na het kopen van een bureaustoel overigens nog budget over hebben en toch dat toetsenbord willen aanschaffen, check dan vooral onze tips om te weten waar je op moet letten. 

Werken aan je eigen houding

De juiste stoel is het begin, maar die doet natuurlijk weinig goeds als je nog steeds scheef en krom achter je computer gaat zitten. Daarom is het goed om je bewust te zijn van je zithouding. Zit je wel rechtop, staan je voeten goed op de grond en staat je beeldscherm wel op de juiste kijkhoogte? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen als je meerdere uren per dag op een bureaustoel zit. Pas als je goed doorhebt hoe je eigenlijk zit, kun je de juiste keuze maken voor een goede stoel die bij je behoefte aansluit. Vervolgens is het zaak om er op te blijven letten en ook in je nieuwe stoel je schouders niet te laten hangen. 

Deel dit artikel