Zo kun je digitale games kopen zonder creditcard

Advertorial
Pixel Vault op 30 april 2021
Zo kun je digitale games kopen zonder creditcard

Het gemak van online games kopen zonder ingewikkelde betaaldiensten

Het aanschaffen van games is in het afgelopen decennium snel veranderd. De verschuiving naar digitale verkoop is onomkeerbaar en dat betekent dat consumenten voor steeds minder digitale content in de winkel om de hoek terecht kunnen. Het probleem is dat uitgevers willen dat je betaalt een creditcard of andere betaaldienst, waar niet iedereen toegang tot heeft. Dus hoe zorg je dat je toch de nieuwe games, skins en andere online content kunt aanschaffen?

Schaf online een tegoed aan voor Nintendo of Xbox

Online je games kopen is makkelijk omdat je de deur niet uithoeft, maar als je geen creditcard hebt loop je vaak al snel tegen barrières aan. Gelukkig is het bij de meeste online winkels mogelijk om met tegoed te betalen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe game in de Nintendo eShop wil halen, dan kun je met Nintendo eShop tegoed die game aanschaffen.

Je koopt online een tegoedbon en krijgt dan een bedrag in je eWallet. Met dat geld kun je de game aanschaffen die jij wilt hebben. Het voordeel is dat je hier geen creditcard voor nodig hebt en je hoeft ook geen bankgegevens aan je account te koppelen. Op die manier kun je alsnog veilig een online aankoop doen.

Dit geldt niet alleen voor de eShop van Nintendo, maar bijvoorbeeld ook voor het online aanschaffen van Xbox-games. Ook daar kun je met een met tegoed betalen, in dit geval met een Xbox gift cards.

Moet ik dan wachten op de post?

Het voordeel van online aankopen doen is dat je meteen toegang hebt tot de content en niet naar een winkel hoeft. Gelukkig is dat ook geen probleem met tegoedkaarten. Natuurlijk kun je een tegoedbon aanschaffen in de winkel, maar je kunt deze tegoedkaarten gewoon online kopen.

Als je een Xbox giftcard of  Nintendo eShop-tegoed koop, krijg je deze code enkele minuten later in je mail . Je hoeft dus niet te wachten tot er een envelop met jouw giftcard in de brievenbus wordt gedaan. Je bestelt de Wallet Top Up online en je ontvangt deze ook online. Je krijgt een code in je mail en daarmee kun je de Wallet Top Up activeren. Zo kun je dus bijna direct die coole skin of die nieuwe game aanschaffen.

Geef een giftcard cadeau!

Je kunt online tegoed voor jezelf kopen, maar het is natuurlijk ook nog steeds heel goed mogelijk om tegoed cadeau te doen.Bijvoorbeeld aan een jarig nichtje, vriend of opa die eigenlijk veel vrolijker wordt van een nieuwe game dan een bos bloemen. Het is wel van belang dat je weet op welke console de jarige speelt. Je wilt immers wel een giftcard geven waar de jarige iets aan heeft. Bij Xbox kun je al een gift card aanschaffen vanaf € 5,00, bij Nintendo begint dat op € 10,00.

Advertorial

Dit artikel is geen redactioneel stuk, maar een advertorial in samenwerking met Gamescardsdirect. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel