Deze games wil je wél spelen op je smartphone

Advertorial
Pixel Vault op 22 april 2022
Deze games wil je wél spelen op je smartphone

Ook op een smartphone uit de middenmoot kun je gamen

Over gamen op je mobiel bestaan nog steeds veel vooroordelen. De games zouden alleen op je portemonnee uit zijn, de games zijn grafisch ondermaats en de gameplay is maar weinig uitdagend. Nu zullen wij de laatsten zijn die zullen zeggen dat het aantal idle-games is ondervertegenwoordigd in de app-winkels, maar als je goed graaft kun je best een aardige game-ervaring hebben op je smartphone, ook als die smartphone uit het middensegment komt. 

Wat voor een smartphone heb je nodig om te gamen?

Als we afgaan op de grote techwebsites heeft iedereen de meest recente iPhone 13 of een Samsung Galaxy S22, maar dat is natuurlijk niet het geval. Het gros van de mensen heeft een smartphone uit het middensegment, waar de prijs-kwaliteitverhouding vaak sterker is. Zeker de Chinese smartphone-merken zijn erg in opkomst. Als we op dit moment kijken naar een smartphone voor onder de 500 euro, dan komen we uit bij de OPPO Find X5 Lite. Niet alleen is de telefoon scherp geprijsd, maar met de MediaTek Dimensity 900-chip kun je heel goed moderne games draaien. We zetten wat must-play-games op een rij. 

League of Legends: Wild Rift

Deze games wil je wél spelen op je smartphone

MOBA’s lenen zich bijzonder goed voor mobiele games. De besturing is goed over te brengen naar touch-besturing. Daarnaast zorgt de uitgesproken grafische stijl ervoor dat de games er goed uitzien, zonder dat je meteen meer dan 1000 euro kwijt bent om de game stabiel te draaien. In dit segment zijn er dan ook tal van titels die we kunnen aanraden, maar voor nu houden we het even bij League of Legends: Wild Rift. De game is een variant op de bekende MOBA van Riot Games en ook toegankelijk voor beginnende spelers. Daarnaast is dit een titel bij uitstek waarmee je kunt ervaren dat je voor een volwaardige, competitieve game-ervaring geen smartphone uit het topsegment nodig hebt.

Reigns: Her Majesty

Deze games wil je wél spelen op je smartphone

Mocht je een minder recente smartphone hebben die al aan het einde van zijn Latijn is, hebben we ook een uitstekende optie. Wat Reigns: Her Majesty mist aan grafische toeters en bellen, maakt de game goed met Middeleeuwse intriges en hoogverraad. Zonder te overdrijven kunnen we dit wel een Game of Thrones-simulator noemen. Alle belangrijke keuzes maak je door naar links of naar rechts te swipen, net echt dus. Er is nooit een perfecte keuze, maar meestal is het vooral kiezen tussen de slechte en iets minder slechte optie. Hoe dan ook ga je een beter verhaal krijgen dan het laatste seizoen van GoT. 

Monument Valley II

Deze games wil je wél spelen op je smartphone

Als er een game is die heeft bewezen dat je bijzondere game-ervaringen kunt hebben op je mobiel, dan is het wel Monument Valley. Geen microtransacties of advertenties, maar alleen jij en deze atmosferische game.  Het tweede deel laat je opnieuw puzzels oplossen in prachtig vormgegeven levels. De scènes kunnen zo doorgaan voor een kunstwerk van Escher of gewoon een rustgevende screensaver. Vergeet bij deze game ook zeker niet je geluid aan te zetten, want dat is essentieel om helemaal in de goede sfeer van de game te komen.

Deel dit artikel