MotoGP 21

Vooruitblik
Twan Alofs op 8 april 2021
MotoGP 21

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Vorig jaar hadden we te maken met een overgangsjaar voor de MotoGP-serie. Normaliter verschijnt de game halverwege het seizoen in juni, maar vorig seizoen gebeurde dat al vroeg in het seizoen. Althans, zo had het moeten zijn. Corona gooide roet in het eten en de game werd uitgebracht zonder dat er ook maar een meter in het echt was gereden. Dit jaar is dat gelukkig anders.

Dat de game al op de markt werd gebracht zonder dat het asfalt was betreden door de coureurs, zorgde wel voor wat problemen. Zo was er geen data bekend over de performance van de motoren en moest ontwikkelaar Milestone eigenlijk een beetje gissen naar hoe de verhoudingen waren. Hierdoor voelde de game in ieder geval bij release niet helemaal compleet. Ondertussen zitten de eerste races er alweer op en kan Milestone dit jaar wel een compleet product afleveren.

[image_with_animation image_url=”35991″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat is MotoGP 21?

MotoGP 21 verklapt het natuurlijk al aan de titel: het is een game waarbij je in de MotoGP racet. Dit doe je niet alleen in de hoofdklasse, maar ook in opstapklasses als de Moto2, Moto3 en Red Bull MotoGP Rookies Cup. Sinds MotoGP 20 heeft ook de MotoE-klasse haar opwachting gemaakt. Dit is de elektrische klasse en geeft een heel ander gevoel op de motorfiets weer. Opeens moest je rekening houden met energiemanagement, en dat bleek een leuke nieuwe uitdaging in MotoGP 20.

Verder hanteert MotoGP 21 het gebruikelijke racerecept. Je kunt aan losse Grand Prix-weekenden meedoen, tijdritten rijden, online tegen vrienden spelen en deelnemen aan de uitgebreide carrièremodus. Daarbij heeft de game alle licenties en kun je dus strijden tegen je favoriete coureurs. Ook biedt de game de mogelijkheid om het op te nemen tegen de grote sterren uit het verleden op iconische historische motorfietsen.

[image_with_animation image_url=”35989″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

“Ik kan nu al niet wachten op de online chaos in bocht 1, wanneer 22 coureurs terug moeten rennen naar hun motor.”

Waarom wil ik het?

Als je een liefhebber van de sport bent, kun je eigenlijk niet om MotoGP 21 heen. Dat komt doordat de game als enige alle licenties in huis heeft. Toch biedt de game veel meer dan dat. Met elk nieuw deel wordt de AI beter. MotoGP 21 heeft een zelflerend AI-systeem, waardoor je niet het hele jaar lang dezelfde aanvalstechnieken kunt gebruiken. Je moet van goeden huize komen, wil je de tegenstander na flink wat races nog weten te verrassen.

Verder voegt ontwikkelaar Milestone elk jaar wel een paar wijzigingen in de gameplay toe. Een leuke toevoeging daarin voor dit jaar is dat je niet meer automatisch terug wordt gezet op het wegdek als je crasht met je motor. Nee, vanaf nu moet je voor het eerst in de serie terugrennen naar je motor, deze optillen en weer terug het circuit op rijden. Ik kan nu al niet wachten op de online chaos in bocht 1, wanneer 22 coureurs terug moeten rennen naar hun motor.

Hoelang moet ik nog op MotoGP 21 wachten?

Goed nieuws, dat is helemaal niet lang meer. MotoGP 21 verschijnt al op 21 april en dat is al binnen twee weken. De game verschijnt dan voor de pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series S/X en Nintendo Switch.

Deel dit artikel