De Sims 4: Ecologisch Leven en wat we kunnen verwachten

Vooruitblik
Esther Bolt op 17 mei 2020
De Sims 4: Ecologisch Leven en wat we kunnen verwachten

Komt onze duurzame droom eindelijk uit?

De Sims 4-community heeft er lang om geschreeuwd, maar hier is-ie dan bijna: De Sims 4: Ecologisch Leven. Deze uitbreiding is vanaf 5 juni verkrijgbaar en zit boordevol milieubewuste mogelijkheden. Althans, dat is de belofte. Zo krijgen we natuurlijk niet alleen een nieuwe buurt, maar zijn er ook talrijke mogelijkheden om jouw Sims het ecologische leven te geven waar ze al zo lang van dromen! En dat werd tijd.

Electronic Arts heeft met de Sims 4 en de onnodig lange lijst aan uitbreidings- en accessoirespakketten niet alleen maar vrienden gemaakt. Zo vroeg de community al langer om voorwerpen en mogelijkheden die een duurzaam en milieubewust leven in de Sims mogelijk zouden maken. Uitbereidingspakket na uitbereidingspakket negeerde deze wens… totdat het Klein Wonen-accessoirespakket werd aangekondigd.

Evergreen Harbor

Jammer genoeg bleken de voorwerpen hier beperkt en bovendien behoorlijk nutteloos. Leuk, zo’n wastobbe, maar hoe kun je duurzaam leven wanneer je deze alleen kunt vullen met water uit de kraan? Je weet wel, zo’n kraan die jouw milieubewuste en klein wonende Sim niet heeft. Ecologisch Leven moet daar verandering in brengen.

Het komt uiteraard niet als een verrassing dat Electronic Arts besloten heeft om de vraag naar duurzaam leven uit te smeren over meerdere pakketten, maar dat wil niet zeggen dat we niet veel van dit pakket verwachten. Integendeel: deze nieuwe toevoeging aan de Sims belooft ons een nieuwe buurt, Evergreen Harbor. Hier kunnen onze Sims (nog meer) eigen voedsel kweken, een verticale tuin aanleggen en gebruikmaken van allerlei alternatieve energiebronnen. Denk hierbij aan zonnepanelen, windturbines en dauwopvangers.

[image_with_animation image_url=”29088″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Maak meubels van afval uit de container.

Gemeenschapsleven, nieuwe carrières en interieuropties

Ook krijg je nieuwe interieuropties. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen meubels maken van afval uit de container, want wie wil er nou geen bank van oude pizzapunten en bedorven salades?! Duurzaam is het natuurlijk wel. Naast een nieuwe buurt wordt ook het gemeenschapsleven verder ontwikkeld. Met Stedelijk Leven en Beleef het Samen kregen de mogelijkheden binnen de community al een enorme boost en het lijkt er (gelukkig) op dat Electronic Arts deze trend graag voortzet. Je Sims krijgen daarom een stembord waar elke week nieuwe buurtactiviteiten op verschijnen. Uiteraard dragen al deze activiteiten bij aan het groener maken van de buurt.

Nieuwe carrières mogen in dit pakket natuurlijk niet ontbreken. Word bijvoorbeeld freelance vervaardiger en verkoop duurzame producten op, je raadt het al, duurzame wijze. Of misschien ga je liever voor de functie van civiele ontwerper en inspireer je al je buren om net zo milieubewust te worden als jij.

Gaat jouw Sim voor vergroenen of vervuilen?

Het schijnt dat milieubewuste Sims zelfs beloond worden met kristalhelder water, prachtige natuur en het noorderlicht. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om helemaal niks te doen: de opwarming van de (Sim)aarde is immers een hoax. Toch? Probeer het zelf in De Sims 4: Ecologisch Leven en kom erachter!

Zoals gewoonlijk klinkt ook dit pakket weer bijzonder aantrekkelijk, maar of onze ecologische wens nu ook eindelijk in vervulling zal gaan? We gaan het zien op 5 juni 2020.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel