Van New York naar Athia in Forspoken

Vooruitblik
Maxime Buitenhuis op 28 februari 2022
Van New York naar Athia in Forspoken

Monsters bevechten en kliffen beklimmen in een vreemd land

Nadat veel games de afgelopen twee jaar steeds zijn uitgesteld, moet 2022 voor een groot deel daarvan nu toch écht het jaar zijn. Zo ook voor Forspoken, die je wellicht nog kent onder de werknaam Project Athia. Ondertussen weten we zo goed als zeker dat de nieuwe actie-RPG in mei het levenslicht zal zien, maar wat kunnen we ervan verwachten?

Onder de naam Project Athia werd Forspoken voor het eerst aangekondigd tijdens de PlayStation Showcase in juni 2020. Uit de korte announcement trailer bleek vooral dat het over een vrouw gaat die terechtkomt in een andere wereld en zich daar moet verdedigen tegen tal van monsters. Intussen weten we gelukkig een stuk meer.

Waar gaat Forspoken over?

Frey Holland (Ella Balinska), een doodnormale jonge vrouw in New York City, wordt op magische wijze getransporteerd naar het mooie maar dodelijke Athia. Ze wil terug naar huis, maar dat gaat niet zo makkelijk als ze dacht. 

In Athia komt Frey erachter dat er een soort plaag in het land heerst die iedereen die ermee in aanraking komt in wilde monsters verandert. Het uiteengevallen land wordt geleid door de vier Tanta’s. Vroeger zorgden zij voor welvaart, maar nu zijn ze wreed en gecorrumpeerd. Met haar magische, pratende armband en nieuwe superkrachten maakt Frey het haar missie de barbaarse leiders en mysterieuze plaag te stoppen alvorens ze terugkeert naar huis.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wat weten we al van Forspoken?

De Japanse studio Luminous Productions heeft het ontwikkelen van de game op zich genomen, met Square Enix als uitgever. Het is een volledig nieuw verhaal met een wereld vol personages die we nog nergens anders hebben gezien.

De gameplay focust zich op parkour en spannende gevechten met op elementen gebaseerde krachten. In de grootse landschappen beloven zich sterke tegenstanders en verborgen mysteries te bevinden. Met een arsenaal aan vaardigheden dat naar eigen smaak in te vullen is, kun je ervoor kiezen om precies en methodologisch te werk te gaan, of juist krachtig en snel. Hoe dan ook maak je als Frey korte metten met je tegenstanders.

[image_with_animation image_url=”39400″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom kijken we er naar uit?

Juist in een tijd waarin de reboots, remakes en remasters ons om de oren vliegen is een frisse, nieuwe game ontzettend welkom. Luminous heeft de game bovendien gebouwd met de rekenkracht van de PlayStation 5 als uitgangspunt, en hoefde zich dus niet in te houden wat betreft bijvoorbeeld ray tracing en procedurele generering. We kijken vooral uit naar de grootse landschappen, een tof parkoursysteem en een interessante wereld met genoeg lore om ons in te verliezen.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Forspoken is vanaf 24 mei beschikbaar voor PlayStation 5 en PC. De komende twee jaar zal het een PlayStation console-exclusive zijn.

Waar kijk jij het meest naar uit bij deze actie-RPG? Laat het ons vooral weten in de comments!

Check ook onze andere vooruitblikken voor toffe content die je in 2022 kunt verwachten!

Deel dit artikel