In de wolken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Vooruitblik
Brechtje van Dam op 24 januari 2022
In de wolken met The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Wat weten we over de nieuwste Zelda-game?

Nieuw jaar, nieuwe kansen voor toffe games! De releasekalender van 2022 is goed gevuld met spellen waar onze redactie met smart op zit te wachten. Waar mijn hart altijd sneller van gaat kloppen is The Legend of Zelda. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 is aangekondigd voor 2022.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 is – hoe kan het ook anders – het vervolg op Breath of the Wild. Het wordt een Nintendo Switch-exclusive en de game is aangekondigd voor dit jaar. Ik neem het nieuwste Zelda-avontuur alvast onder de loep: wat kunnen we verwachten en waarom kijk ik (en met mij veel anderen) er zo naar uit?

Waar gaat Breath of the Wild 2 over?

Voor wie compleet onder een steen heeft geleefd sinds de jaren 90: in The Legend of Zelda speel je als protagonist Link. Elke Zelda-game is anders, maar over het algemeen moet je prinses Zelda redden/volgen/vinden en het koninkrijk Hyrule bevrijden. Daaromheen creëert Nintendo telkens weer een meeslepende wereld vol hilarische personages en uitdagende quests.

Breath of the Wild 2 (BOTW2) is alweer de 28ste game in The Legend of Zelda-franchise. Het verhaal is hoogstwaarschijnlijk een direct vervolg op het eerste deel, en speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van BOTW af. We weten dat je wederom Link volgt op zijn avonturen door Hyrule, en zien een aantal bekende vijanden en locaties. Verder is de game grotendeels nog een raadsel, zoals meestal het geval is bij Zelda-games.

[image_with_animation image_url=”39294″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat weten we al van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2?

We zien in de trailer onder andere een onheilspellend figuur met felrode ogen, die zomaar de nieuwe bad guy kan zijn. Hij draagt een medaillon met een Gerudo-icoon, dus misschien is het Ganon himself (hij was immers een Gerudo). Ook dat weet niemand zeker, maar dat is de charme van Zelda-games: mysterie.

In het begin van de nieuwste trailer zien we hoe Link met zijn arm de controle neemt over een groot object om het vervolgens te sturen. Dit wijst op een unieke nieuwe skill. Wie weet krijgt Link nog meer nieuwe skills en tools van zijn Sheikah Slate? Ook de Stone Talus die in de trailer voorbij komt, verklapt iets. Achter hem zien we namelijk de dueling peaks: bergtoppen die je kunt herkennen uit het eerste deel van de game. Het lijkt erop dat BOTW2 zich dus in ieder geval deels in dezelfde map afspeelt.

De release van BOTW2 is voor 2022 aangekondigd, maar een exacte datum is er niet. Wie Nintendo kent, weet dat ze ook graag hun sweet f*@king time nemen. Pin me er dus niet op vast. Overigens vind ik het idee dat een developer de tijd neemt om een écht goede, bugvrije game te maken beter dan een gehaaste release en een buggy game. Je moet bij Nintendo misschien langer wachten, maar dan heb je ook echt wat.

[image_with_animation image_url=”39291″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom kijken we ernaar uit?

Het eerste deel was tevens de eerste Zelda-game in een open wereld. De game won tientallen prijzen, waaronder Game of the Year 2017. De Zelda-franchise was altijd al steengoed met nauwelijks teleurstellende titels, maar met BOTW liet Nintendo zien dat ze ook de open wereld compleet kunnen domineren als ze willen. Ik hoop dan ook dat BOTW2 weer een open world is.

[image_with_animation image_url=”39293″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Heb je ook veel Zelda-games gespeeld? Dan herken je misschien de zwevende eilanden uit Skyward Sword. Het lijkt erop dat we in deze sequel net als in die Zelda-game tussen de werelden boven en onder de wolken reizen. Luister goed en je hoort ook een herkenbaar geluid uit Twilight Princess. Hopelijk is dit een teken dat Nintendo met BOTW2 meer oude Zelda-elementen gaat samenbrengen.

Zelda-games stellen nooit teleur. Noem het nostalgie (Ocarina of Time was een van mijn eerste games ooit), maar ik geniet er elke keer weer van om mezelf onder te dompelen in de fantasiewereld van The Legend of Zelda. Ik ben benieuwd wat Nintendo nu weer voor ons in petto heeft.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Kijk jij ook zo uit naar The Legend Of Zelda: Breath of the Wild 2? Of juist helemaal niet? Laat het me weten in de reacties!

Deel dit artikel