Kena: Bridge of Spirits wordt hoe dan ook een interessant debuut

Preview
Maxime Buitenhuis op 24 juli 2021
Kena: Bridge of Spirits wordt hoe dan ook een interessant debuut

Geesten redden in een charmante wereld

Op 21 september verschijnt Kena: Bridge of Spirits. Met de Pixar-achtige animatiestijl, charmante setting en schattige personages van de trailers gooide nieuwe ontwikkelaar Ember Lab hoge ogen. Kena is Ember Labs eerste game en het lijkt erop dat het een glansrijk debuut wordt.

Kena: Bridge of Spirits werd in juni 2020 aangekondigd tijdens het PlayStation Future of Gaming-evenement. De vijftienkoppige studio Ember Lab ontwikkelt en publiceert de game. Voor de animatie is Ember Lab een samenwerking aangegaan met het Vietnamese Sparx. Hieronder lees je alles over deze aankomende actie-avonturengame.

De releasedatum van Kena: Bridge of Spirits

Kena was in eerste instantie gepland voor 2020 maar werd net als veel andere releases uitgesteld naar 2021. Eerder dit jaar maakte Ember Lab bekend de game uit te brengen op 24 augustus. Daarna is de releasedatum nog eenmaal verplaatst: de game staat nu gepland voor 21 september. Afgelopen maand werd de game geshowcased op het Tribeca Games Festival, waar een virtuele demo beschikbaar was. Daarin was voor de online deelnemers ongeveer een uur aan gameplay beschikbaar. De eerste reacties zijn positief; websites als Arstechnica en Collider laten hun enthousiasme blijken.

Verken en red het oerwoud

In de game speel je als Kena, een jonge Spirit Guide. Tijdens haar zoektocht naar een heilig altaar reist ze af naar een verlaten plek in de bergen. In het omliggende oerwoud komt ze een in de vergetelheid geraakte beschaving tegen en ontmoet ze in het oerwoud gevangen geesten. De wereld is een hommage aan verschillende Oosterse locaties zoals Japan en Bali. Je komt architectuur en geografische elementen tegen die wat betreft stijl veel geleend hebben uit Oosterse culturen.

In het woud ontmoet Kena nieuwe bondgenoten: kleine geesten die the Rot worden genoemd. Kena ziet het als haar taak het oerwoud samen met the Rot weer tot haar oude glorie te herstellen door de slechte invloeden weg te jagen en de geesten rust te brengen. In de lore van de game kunnen overledenen blijven hangen in een soort vagevuur, waardoor ze als geesten op aarde blijven. Als Spirit Guide begrijpt Kena dit als geen ander en kan zij hen helpen over te steken naar de geestenwereld.

[image_with_animation image_url=”37066″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

The Rot zijn timide beestjes, dus je zult ze moeten laten wennen aan interactie.

De gameplay van Kena: Bridge of Spirits

In een actie-avonturengame wordt gevochten en dat is in het geval van Kena niet anders. Met haar staf kan ze lichte en zware aanvallen uitvoeren en na een aantal upgrades kan de staf zelfs gebruikt worden als handboog. Tijdens deze mechanic zet de game de haptische feedback van de PlayStation 5-controller in. Ook in de verdediging staat Kena sterk; zo kan ze onder andere een magisch schild activeren.

The Rot schieten hier ook te hulp, maar niet vanzelf. Het zijn timide beestjes, dus je zult ze moeten laten wennen aan interactie en al helemaal aan vechten. Wanneer ze zover zijn, kunnen ze bijvoorbeeld een boost geven aan Kena’s aanvallen of vijanden afleiden.

Naast vechten tegen vijanden uit het oerwoud kun je de omgeving ook ontdekken. Hoewel Kena geen open-world game is, beslaat de kaart wel een aanzienlijk stuk land en zijn er genoeg verborgen locaties om te vinden. Het lijkt erop dat het verkennen van zo’n mooie, groene wereld absoluut geen straf wordt.

[image_with_animation image_url=”37065″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Op de foto met the Rot

The Rot schieten niet alleen tijdens een gevecht te hulp, maar kunnen je ook een handje helpen met het verplaatsen van zware objecten of het beklimmen van een muur. Door het verhaal heen kun je steeds meer van deze schattige figuurtjes aan de groep toevoegen en zijn er zelfs customisation-opties: je kunt ze hoedjes geven!

Als je op de foto wilt met the Rot zul je waarschijnlijk nog wel iets langer moeten wachten. De ontwikkelaars hebben zeker plannen voor een fotomodus, maar bevestigden dat het nog niet zeker is of deze met de release klaar is.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Kena: Bridge of Spirits verschijnt op 21 september voor PlayStation 4 en 5 en is voor pc beschikbaar via de Epic Games Store.

[image_with_animation image_url=”37072″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

De trailers van Kena: Bridge of Spirits

Nieuwsgierig geworden naar Kena: Bridge of Spirits? We hebben alvast de trailers voor je op een rijtje gezet:

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Na de bekendmaking van de verplaatsing van Kena: Bridge of Spirits naar september is enkele informatie in dit artikel met betrekking tot deze data aangepast.

Deel dit artikel