Elite Dangerous: Odyssey

Vooruitblik
Maxime Buitenhuis op 21 juni 2020
Elite Dangerous: Odyssey

Verder het heelal in

In 2014 werd Elite Dangerous uitgebracht. De immens grote multiplayergame werd goed ontvangen en telt dagelijks nog steeds duizenden spelers. Frontier Developments, de studio achter deze ruimtesimulatiegame, heeft de game door de jaren heen steeds updates en extra content gegeven. Eind 2015 werd de eerste grote uitbreiding toegevoegd onder de naam Horizons.

Ook na de release van Horizons heeft Frontier Developments niet stilgezeten. Dat blijkt wel uit de announcement trailer die de ontwikkelaar twee weken geleden online zette. Met Odyssey krijgt Elite Dangerous een tweede expansion, die we komend jaar kunnen verwachten. Wat gaat deze uitbreiding ons brengen? We zetten het voor je op een rijtje.

[image_with_animation image_url=”30154″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wat is Elite Dangerous?

De Elite-serie bestaat al sinds 1984 en is daarmee een van de langst lopende videogame-franchises ooit. Ondanks deze indrukwekkende status telt de franchise slechts vier games. Elite Dangerous is de meest recente. Omdat Frontier moeite had met het sluiten van een deal met een uitgever, besloot de studio het anders aan te pakken door een Kickstarter te beginnen. Twee jaar later, in 2014, werd Elite Dangerous voor Windows uitgegeven. Versies voor Xbox One en PlayStation 4 werden respectievelijk in 2015 en 2017 op de markt gebracht.

In de digitale wereld van Elite Dangerous loopt de tijd gelijk met die van ons, alleen dan 1286 jaar in de toekomst. Bij de release in 2014 begon de game dus in het jaar 3300. Ruimtevaart is heel normaal en we kunnen zomaar naar andere planeten toe. Een deel van de kaart is gebaseerd op ons eigen melkwegstelsel, maar ook daarbuiten zijn werelden en sterrenstelsels te ontdekken. Je kunt je schip naar eigen wens uitrusten met nieuwe onderdelen. Dat komt goed van pas als je een gevaarlijke missie aanneemt of als je je schip door een asteroïdenveld moet manoeuvreren.

[image_with_animation image_url=”30160″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Waarom wil ik het?

Als je niet kunt wachten totdat de commerciële ruimtevaart van de grond is en je wilt graag zelf alvast een kijkje in ons melkwegstelsel nemen, dan zit je hier op de goede plek. Maar Elite Dangerous: Odyssey biedt veel meer dan alleen dit. In de trailer zien we bijvoorbeeld dat de planeten nu ook te voet te betreden zijn. Daarmee voegt de Elite-franchise voor het eerst een first-person combatelement aan de gameplay toe. Als je uit de cockpit wilt stappen, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Wapens en wapenrustingen zullen goed te personaliseren zijn hierom. Ook heb je de mogelijkheid om met een team samen te werken in multiplayer, zowel op de grond als in de ruimte.

In tegenstelling tot de Elite Dangerous basisgame zal Odyssey (nog) geen virtual-reality ondersteunen. Frontier Developments heeft laten weten dat ze momenteel kijken naar mogelijkheden voor VR-ondersteuning, maar dat er nog geen datum aan kan worden vastgeknoopt.

Hoelang moet ik nog op Odyssey wachten?

Naar verwachting zal Elite Dangerous: Odyssey begin 2021 te spelen zijn op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Mocht je ook een keer willen zien hoe Elite eruit zag toen het in 1984 op de markt kwam, dan kun je de eerste game op de website van Frontier gratis downloaden.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel