Not COD

XDefiant mist XDeadlines (alweer)

Als we de notoire scoop-machine Tom Henderson mogen geloven, zal Ubisoft’s free-to-play live-service game XDefiant ook zijn huidige geplande release niet halen. Waar in het kwartaalverslag van Ubisoft voor het derde kwartaal van 2023 nog een release gepland stond voor 31 maart 2024, is de game nu nergens te bekennen.

De nooit-eindigende jacht om Call of Duty te evenaren en nutteloze zaken toe te voegen maakt de huidige build continu kapot.

Bron tegenover Insider Gaming

Volgens Henderson’s website Insider Gaming is het geen verrassing dat XDefiant het licht niet zal zien voor 31 maart 2024. Bronnen melden tegen de website dat de game ’tientallen interne deadlines heeft gemist’ in de afgelopen jaren. De ontwikkelaars van de game zouden meer en meer gefrustreerd raken, vooral omdat (volgens deze bronnen) het management vooral Call of Duty probeert te kopiëren in plaats van hun eigen game te bouwen.

Het nieuws laat opnieuw zien hoe lastig het is om live-service games te bouwen en te onderhouden, iets wat Ubisoft zelf ook aan den lijve heeft ondervonden. Rainbow Six Siege en For Honor zijn nu levendig, maar hadden een vrij lange opstartfase, terwijl Roller Champions en Skull & Bones praktisch dead on arrival waren. Welke kant XDefiant op gaat blijft voorlopig nog even afwachten.

KORT

Geschreven door

Kevin Rombouts

Uitgever sinds september 2011. Kevin is de eindbaas bij Pixel Vault en verantwoordelijk voor van alles. Met wat geluk houdt hij net genoeg tijd over voor high-end Destiny 2-raids.