Tien jaar Pixel Vault – Een reis door de tijd

Blog
Kevin Rombouts op 4 februari 2021
Tien jaar Pixel Vault – Een reis door de tijd

We zullen doorgaan!

Na de chaos die 2020 heette, zouden we het bijna zijn vergeten: vandaag blaast Pixel Vault tien kaarsjes uit. Blij dat we jullie ook na tien jaar nog steeds iedere dag mogen voorzien van toffe content, vroegen we Kevin eens in het archief te duiken. Terug naar de tijd waar het allemaal begon en de weg die we hebben bewandeld om hier te komen.

Wie Pixel Vault nog niet zo lang bezoekt, zal niet weten welke pieken en dalen deze club heeft moeten doorstaan om hier te komen. Het idee in 2010 was echter redelijk simpel: wat zij kunnen, kunnen wij beter. Met die gedachte begonnen Christiaan en Erik-Jan aan het concept te werken dat later zou lanceren als GameCensor. Een kritisch Nederlands gaming-platform dat de poep- en plas-humor achter zich zou laten. Gaming moest maar eens een keer serieus genomen worden; iets waar we ook vandaag de dag nog steeds naar streven.

"Wacht, doen jullie dan aan censuur?"

Het idee achter de naam GameCensor was heel leuk bedacht in 2010. Censor is immers een prachtig oud-Nederlands woord voor een criticus en zo zagen wij onszelf dan ook: critici voor de gamemedia. Door er Game voor te plakken, werd onze naam echter al snel verkeerd begrepen. We zouden aan censuur doen en een beetje de rest napraten, en ga zo maar door. Het duurde dan ook niet lang voordat we daar zelf in onze branding ook maar op inspeelden. Je kunt begrijpen: dat werd geen succes.

[image_with_animation image_url=”34758″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Dat waren zeker niet de enige problemen waar we in de begindagen tegenaan liepen. Voor iedere dag dat de website in de lucht was, leken we ook een dag te hebben dat er technische problemen waren. Dat was vooral te danken aan het krakkemikkige Joomla, waarop ons platform destijds draaide. Bij elkaar gehouden door ducttape en tal van gebrekkig onderhouden plugins, wisten we niet alleen een dagelijkse dosis nieuws te publiceren, maar ook onze eerste copycat aan te trekken. De website was zo goed overgenomen dat zelfs onze oude content er nog op was te vinden.

Lekker doorploeteren

Het besef dat Joomla voor ons niet de toekomst was, volgde dan ook al snel. Met de overstap naar het stabielere WordPress begonnen we dan ook onze eerste stappen te maken waar we vandaag zijn. In deze periode voegde ook Stan zich aan onze rangen toe: destijds als redacteur, maar door noodzaak in de rol als eindredacteur gekropen. Een rol die hij vandaag de dag nog steeds vervult.

De jaren die volgen zijn periodes van groei, ontwikkeling en profilering. We gaan regelmatig naar de gamescom en doen verslag vanuit Nederlandse, Belgische en Britse evenementen, gaan aan de slag met video en proberen ook meer unieke content te schrijven. We zien veel redacteuren komen, zoals Twan, Rebecca en Jermaine, maar ook redacteuren weer vertrekken om elders een mooie stap te laten maken. De drang naar meer begint echter te knagen, en dus is het tijd om ook hulp van buiten in te gaan schakelen.

Een nieuwe stap, een nieuwe naam

Die hulp vinden we uiteindelijk bij een oude bekende: goede vriend en voormalig GameCensor-collega Michiel. Nu we allemaal wat ouder en wijzer zijn, beginnen we in 2018 aan grootse plannen, in een poging GameCensor een stukje professioneler te maken. Na vele brainstormsessies, concepten en schetsen presenteren we in 2019 met gepaste trots: Pixel Vault. Dezelfde diepgaande content die je al gewend bent, maar dan ook over andere onderwerpen. Naast games kwam de focus ook op gadgets, gear en cultuur te liggen.

[image_with_animation image_url=”34748″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Deze transformatie werd pas afgelopen jaar voltooid met de lancering van onze compleet vernieuwde website. Dankzij het harde werk van het team wisten we precies een jaar geleden deze parel neer te zetten; iets waar we iedere dag nog ongelooflijk trots op zijn en waar we de komende jaren ook zeker mee vooruit kunnen.

We zijn dan ook nog lang niet uitgespeeld! Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen, zoveel kansen om te wagen en zoveel stappen om te zetten. Daar gaan we de komende jaren dan ook hard aan doorwerken, maar dat kan natuurlijk niet zonder jou als lezer te bedanken. Het is doordat jij hier komt kijken dat wij door kunnen blijven werken aan dit platform. Daarvoor zeg ik duizendmaal dank en proost ik op iedereen die kwam, die er nu is en nog moet gaan komen!

Kevin

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel