Deze laagdrempelige games speel je met non-gamer vrienden

Achtergrond
Brechtje van Dam op 21 november 2020
Deze laagdrempelige games speel je met non-gamer vrienden

Simpel, betaalbaar en voor iedereen leuk

Dankzij corona zit iedereen weer grotendeels binnen. Veel mensen vervelen zich inmiddels stierlijk en zoeken andere vormen van vermaak behalve de kroeg of bioscoop. Jij als gamer niet natuurlijk, want jij bent gemaakt om jezelf binnenshuis te vermaken met je pc of console. Vragen jouw non-gamer vrienden en familie ook steeds vaker naar laagdrempelige games die ook zij kunnen meespelen? Deze spellen zijn simpel, betaalbaar en hartstikke vermakelijk.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Among Us - verraad en bedrog in de ruimte

[image_with_animation image_url=”33587″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Among Us is al drie jaar uit maar geniet sinds de nazomer een comeback. Het spel speelt zich af op een ruimteschip en is te spelen met maximaal tien personen. Spelers worden willekeurig aangewezen als crewlid of imposter (ofwel een bedrieger). Per spel speel je met je maximaal drie imposters, afhankelijk van de instellingen. Het doel is simpel. Als crewlid is het je taak om samen met de rest van de spelers zo snel mogelijk een aantal taken te volbrengen op het schip of de imposter van het schip af te krijgen voordat deze iedereen heeft vermoord.

Ondertussen is het de taak van de imposter om de schijn op te houden dat hij een crewlid is terwijl hij stiekem de crew één voor één omlegt. Wanneer een lijk wordt gevonden, kan de vinder dit melden en met zijn crewleden bespreken wie de mogelijke imposter is. Daar wordt het pas echt leuk, want een echt goede imposter weet hier het gesprek zo te sturen dat hij een ander verdacht maakt in plaats van zichzelf.

[image_with_animation image_url=”33614″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Zelfs aan je digibeet tante krijg je deze game nog uitgelegd

Waar we tijdens de eerste lockdown nog op zoek waren naar verbroedering en troost is er nu behoefte aan bedrog en moord. Dat blijkt wel uit de populariteit van deze game. Het is bovendien een spel waaraan iedereen mee kan doen. Je kunt het draaien op de meest brakke laptop of zelfs op je smartphone. Je hoeft bovendien alleen maar te lopen en klikken. Zelfs aan je digibeet tante krijg je deze game nog uitgelegd.

De simpele vormgeving en cartoonachtige stijl van Among Us is totaal niet storend, dankzij een intrigerend en sociaal dynamisch concept. Sterker nog: die simpele stijl voegt juist iets toe. Want als je in een paar minuten tijd je halve familie of vriendenkring omlegt, dan kun je het maar beter luchtig houden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Jackbox - minigames voor jong en oud

[image_with_animation image_url=”33588″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Jackbox is een partyspel bestaande uit tientallen unieke minigames. Je speelt samen via een gedeeld scherm, met daarnaast een eigen smartphone of laptop die dient als controller. Als je niet met elkaar in dezelfde ruimte kunt zijn, dan kun je ook heel makkelijk via Discord of zelfs Skype je scherm delen.

Alleen de persoon die het scherm deelt, koopt ook het spel. De rest van de spelers logt gratis in met een code. Welke minigames je speelt, hangt af van welke partybox je kiest. Elke partybox bevat zes minigames en je kunt ze los kopen. Kies bijvoorbeeld voor een laagdrempelig triviaspel of ga samen de uitdaging aan om de perfecte uitvinding te tekenen. Ontwerp je eigen kledinglijn of ga spookachtige vijanden te lijf in een arena.

Dit spel is vooral ideaal voor wie wil spelen met mensen die geen pc én geen console hebben. Alleen de host heeft een platform nodig . De andere spelers gebruiken alleen hun smartphone en die heeft toch vrijwel iedereen tegenwoordig. Doordat er zoveel keuze in spellen is, blijft Jackbox leuk voor alle leeftijden en niveaus.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ticket to Ride - speel een klassiek bordspel online

[image_with_animation image_url=”33589″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Een klassiek bordspel dat je ook online kunt spelen: Ticket to Ride. Ga samen met je vrienden en familie op avontuur in de Verenigde Staten. Het doel is om spoorverbindingen te leggen tussen grote steden. Met kaarten verzamel je verschillende types treinwagons die je helpen de langste verbinding aan te leggen. Hoe langer je treinroute, hoe meer punten je krijgt.

Ticket to Ride is toegankelijk en bekend bij veel mensen. Dat betekent dat je niet eindeloos aan het uitleggen bent gezien de kans groot is dat je vrienden of familie het spel al kennen. Als dat niet zo is, dan staat het internet vol met simpele instructies.

Een ander voordeel is dat je het basisspel al voor 10 euro kunt kopen via Steam. Wie al sinds de eerste lockdown probeert een geschikte game voor non-gamers te vinden, weet hoe onbekend men vaak is met de gemiddelde prijzen van games (“60 euro voor een videospelletje?!”). Voor de uitbreidingen zoals Ticket to Ride Europa en Zwitserland betaal je meer. Alleen de basis is gelukkig ook al genoeg voor avonden vol speelplezier. Wie bordspellen met familie en vrienden leuk vindt maar geen fan is van Ticket to Ride heeft keuze uit talloze andere online bekende spellen. Je kunt bijvoorbeeld Risk, Monopoly en zelfs Cluedo digitaal spelen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Fall Guys: Ultimate Knockout - duik in de kleurrijke chaos

[image_with_animation image_url=”31576″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Toegegeven, bij Fall Guys is enige kennis van hoe een controller werkt wel zo prettig. Toch is het een vrij simpele game in alle andere opzichten. Het doel: rennen naar de eindstreep en eerder zijn dan anderen. That’s it. Onderweg kun je nog eens een tegenstander proberen tegen te houden door hem aan zijn arm te trekken maar verder is het vooral een kwestie van rennen, springen en duiken tot je bij de eindstreep bent.

Fall Guys: Ultimate Knockout is een digitale versie van het tv-programma Wipe Out, maar dan met tenminste 60 spelers in één ronde. Dat maakt het extra hilarisch. Je kunt nog zo soepel over een dunne balk balanceren, als je buurman besluit een duikvlucht op je achterhoofd te maken dan kun je weer opnieuw beginnen. Het is chaotisch, het is frustrerend, maar het is ook kleurrijk en hilarisch. Van echte vaardigheden is weinig sprake. Maar iemand vlak voor de eindstreep aan zijn arm trekken zodat zijn buurvrouw wint, voelt wel goed.

Lees alles over Fall Guys: Ultimate Knockout in onze review!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel