Invisigun Reloaded

Backlog
Ivo van Lemmen op 1 mei 2020
Invisigun Reloaded

Wie niet weg is, is gezien… of afgeknald!

Mijn backlog… tja, die puilt inmiddels uit. Toch kan ik het niet laten om naar interessante deals te zoeken. Steam maakt het me ook zo makkelijk door dagelijks de ene na de andere deal mijn scherm in te slingeren. Die klik ik vaak stuk voor stuk weg: te duur, te oud, te saai, je kent het wel. Gelukkig zitten er af en toe ook pareltjes tussen. Pareltjes zoals Invisigun Reloaded.

Ik heb een voorliefde voor pixelart, dus de stijl van Invisigun Reloaded – een soort anime-meets-cyberpunk, maar dan in een pixeljasje – sprak me gelijk aan. Ook de prijs trok mijn aandacht, maar dat zal ik later toelichten. De game ziet er strak uit en ondanks dat ik goed heb gezocht, kon ik maar weinig oneffenheden vinden in Sombr Studio’s zorgvuldige ontwerp.

Dat geldt ook voor de gameplay, maar op het eerste gezicht lijkt de game niet zo bijzonder. Dit soort arcade-achtige multiplayergames, waarbij je in een kleine arena je best doet om de drie andere spelers uit te schakelen, heb je vast eerder gezien. Gelukkig heeft de ontwikkelaar deze formule opgeschud, waardoor Invisigun Reloaded verrassend origineel is. Wanneer het spel begint en je op het punt staat om ten strijde te trekken, zul je namelijk zien dat je karakter nergens meer te bekennen is.

Huh, waar ben ik nou?

Zolang je niks aanraakt en niemand aanvalt, ben je volledig onzichtbaar. Daardoor wordt het simpele concept opeens een stuk complexer en tactischer. Als je per ongeluk tegen de muur botst, verraad je je positie. Ook als je schiet of de speciale vaardigheid van je karakter gebruikt, word je even zichtbaar. Op papier klinkt het simpel, maar je staat constant voor een lastige keuze: blijf je je verstoppen of neem je een risico om de ander uit te kunnen schakelen?

Soms heb je niet eens een keuze. Zo raak ik mijn eigen karakter echt constant kwijt, waardoor ik mijn positie moet verraden. In een modus zoals Land Grab, waarin je zoveel mogelijk tegels moet claimen, is dat niet zo erg, maar in Survival kan het rampzalig uitpakken. Gelukkig kun je uitgebreid oefenen in de singleplayermodus. In die modus, The Hero’s Journey, ga je aan de slag met negen levels die je uitdagen in het gebruik van de unieke vaardigheid van je gekozen karakter.

Onzichtbaar prijskaartje

De game bevat dus genoeg features om je even bezig te houden. Ook nog goed nieuws voor Nintendo-fans: de multiplayermodus biedt crossplay-ondersteuning tussen Switch en pc. Daarnaast is de game beschikbaar voor PS4 en zelfs voor je iPhone of iPad. Mocht je nog steeds twijfelen: Invisigun Reloaded kost tot 6 mei maar € 1,67 op Steam. Gamen is een dure hobby, dus het is altijd fijn om een goede indiegame te vinden die goedkoper is dan een fles cola. Wij zijn benieuwd of jullie ook zulke koopjesjagers zijn: wat is de goedkoopste game die jij ooit hebt gekocht? Laat het ons weten in de comments!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel