Kickstart je Genshin Impact-avontuur met deze 8 tips

Tips
Kevin Rombouts op 12 oktober 2020
Kickstart je Genshin Impact-avontuur met deze 8 tips

Leg die pinpas maar weer weg

Voor velen van ons bleef Genshin Impact lang onder de radar, totdat de game afgelopen week plots leek te ontploffen in populariteit. Ook wij zijn de wereld van Teyvat ingedoken, om te kijken of de gratis game de hype kan waarmaken. In de tussentijd hebben wij wat tips voor je op papier gezet, zodat jij jouw reis naar Teyvat optimaal kunt benutten.

Vanaf jouw eerste stappen in Teyvat zul je merken dat ontwikkelaar miHoYo goed heeft gekeken naar wat The Legend of Zelda: Breath of the Wild zo mateloos populair maakte in 2017. Spelers van Nintendo’s open wereld-game zullen dan ook zeker een stapje voor hebben, maar ook voor nieuwe spelers is Genshin Impact makkelijk te leren. Toch kunnen sommige systemen wat overweldigend zijn, dus hebben we acht handige tips voor je. We beginnen maar meteen met een belangrijke:

Geld uitgeven is niet nodig

Genshin Impact is een gratis game die gebruik maakt van het gacha-mechanisme. Mocht je ooit in Tokio zijn geweest, dan zal dit principe je niet onbekend zijn. Automaten waar je een muntje in moet gooien om een bal met daarin een klein poppetje terug te krijgen, met als doel ze allemaal te verzamelen. In Genshin Impact werkt dit praktisch hetzelfde, waarbij je in-game valuta gebruikt om krachtige wapens en nieuwe personages te verzamelen.

Natuurlijk kun je deze in-game valuta kopen door je portemonnee te trekken, maar dat is zeker niet nodig. Door simpelweg de game te spelen, verzamel je bij bijna alles wat je doet Primogems. Deze Primogems kun je weer inwisselen voor de valuta die je nodig hebt voor het maken van Wishes, zoals de game zijn gacha-mechaniek noemt. Zo’n Fate kost je 160 Primogems, waardoor je door simpelweg de game te spelen regelmatig een nieuw balletje uit de machine kunt trekken en mogelijk weer een lid aan je vierkoppige team kunt toevoegen.

Vergeet je rewards niet op te halen

Wanneer je de wereld aan het verkennen bent, is er genoeg om te beleven. Quests, dungeons, verhaallijnen, speciale vijanden en ga zo maar even door. Je moet jezelf er dan ook af en toe aan herinneren om je beloningen op te halen. Genshin Impact beloont je namelijk riant voor het stijgen van je Adventure Rank, je belangrijkste graadmeter in de game.

Om de rewards van je Adventure Rank op te halen, moet je naar de Adventure Guild gaan in een van de twee steden in de game: Mondstadt in het noorden of Liyue in het zuiden. Spreek de Guild aan en haal je beloningen op. Let ook op dat je per level beloningen op moet halen; je krijgt ze niet allemaal tegelijk wanneer je meerdere levels bent gestegen. Naast in-game geld (Mora), krijg je ook items die je nodig hebt om je personages en wapens voorbij level 20 te laten groeien.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ontdek de hele wereld

Voor een gratis game biedt Genshin Impact een enorme bak aan content. De eerste uren ben je zoveel in het gebied van Mondstadt bezig dat je bijna vergeet dat er meer in de wereld is te beleven. Ten zuiden van Mondstadt ligt namelijk nog het door China geïnspireerde Liyue, met zijn eigen vijanden, gebieden en beloningen. Trek er dus vooral op uit!

Daarbij kan het geen kwaad om achter iedere steen en boom een kijkje te nemen. Vaak zijn er schatkisten verstopt, of ligt er achter een breekbare muur nog een lading aan materialen en andere collectibles. Maak ook vooral gebruik van de mogelijkheid om te klimmen: net als in Breath of the Wild is praktisch ieder object te beklimmen zolang je voldoende uithoudingsvermogen hebt, maar let wel op…

[image_with_animation image_url=”32439″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

De val zal je niet doden, de harde klap bij de landing wel

Games als Apex Legends hebben ons verwend door de kwelling van fall damage weg te halen. Genshin Impact volgt echter de traditie van ‘vallen doet pijn’, waardoor je een aardige smakker kunt maken wanneer je even niet oplet. Gelukkig is het geen directe game-over: een van je andere personages wordt automatisch naar voren geschoven, maar de game heeft ook geen auto-heal, dus je zult kostbare items moeten gebruiken om jezelf weer tot leven te brengen. Opletten dus, wanneer je die hoge berg wilt gaan beklimmen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Pak iedere Anemoculus en Geoculus

Tijdens het verkennen van de wereld van Teyvat zul je tal van collectibles tegenkomen en bij alle goodies zeggen we: neem ze mee. Ieder item kan wel op een bepaald moment van pas komen, maar geen zijn zo belangrijk als de Anemoculus en Geoculus. Deze items zweven in de wereld op plekken die vaak lastig te bereiken zijn, maar het is altijd de moeite waard om erachteraan te gaan.

Anemoculus en Geoculus kunnen namelijk ingewisseld worden bij de Statues of the Seven, beelden die een van de zeven goden aanbidden. Wissel genoeg van de items bij een van de beelden in en je stijgt een speciaal level bij die specifieke god. Dit levert je niet alleen geld en XP voor je Adventure Rank op, maar ook meer uithoudingsvermogen. Altijd de moeite waard dus!

Maak gebruik van de elementen

Natuurlijk ben je veel aan het verkennen in Genshin Impact, maar je zult ook regelmatig oog in oog staan met tal van vijanden. Om zo efficiënt mogelijk deze gevechten te doorstaan, moet je goed gebruik maken van de verschillende elementen. De game maakt namelijk gebruik van een vernuftig systeem dat de elementen versterkt. Staat een vijand in water? Gebruik dan ijs om hem te bevriezen, of elektriciteit om een hele groep vijanden in een keer een schok te geven.

De wereld helpt je daar soms ook een handje bij: een regenbui maakt jou en vijanden standaard nat en dus makkelijker te bevriezen, maar kan ook een uitslaande brand doven. Let er echter wel op dat elementen ook tegen je kunnen werken: ijs op een ijsvijand is ineffectief, terwijl je zelf ook bevroren kunt raken wanneer je net door een regenbui hebt gelopen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Benut de artefacten

Tijdens je avonturen zul je regelmatig artefacten aantreffen die je aan de verschillende personages kunt toewijzen. Echter maakt de game hier geen groot aandachtspunt van, dus verdwijnen ze al snel naar de achtergrond. Niet handig, aangezien ze een flinke Impact kunnen hebben op je team. Helemaal wanneer je artefacten uit dezelfde set combineert, kunnen ze je statistieken namelijk een flinke boost geven.

Zo zijn er artefacten die je meer gezondheid geven, of juist je aanval of verdediging versterken. Combineer daarbij twee of vier artefacten uit dezelfde set en je krijgt nog eens een extra boost. Maar keuzes maken is belangrijk: ieder personage heeft maar ruimte voor vijf artefacten, dus je moet kiezen welke combinaties je wilt maken voor optimaal effect.

Eten kan (bijna) altijd, koken niet

We noemden het al eerder: personages in Genshin Impact herstellen niet automatisch van hun gevechten. Daarvoor zal de voedselvoorraad aangebroken moeten worden, maar gelukkig kan dit bijna altijd. Tijdens het reizen of midden in een gevecht: stort je gezicht in een bord vol eten en het gaat spontaan weer beter. Zo herstellen gerechten je gezondheid, kunnen ze een boost aan je verdediging of aanval geven, of zelfs iemand uit de bewusteloosheid sleuren.

Let er echter wel op dat je personages soms helemaal vol zitten van het eten. Op dat moment kunnen ze gewoon niet meer en zegt de game: je zult even moeten wachten. Vooral tijdens een lang gevecht kan dit heel slecht uitkomen, dus let daar goed op. Hoewel je soms hele gerechten krijgt of kunt kopen, zul je ze vooral zelf moeten maken. Dit gaat alleen bij kampvuurtjes of in steden bij specifieke punten, dus plan vooruit. Niets is zo vervelend als tijdens een gevecht erachter komen dat je niets meer hebt om de schade te herstellen…

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Met deze tips op zak moet je een heel eind kunnen komen in Genshin Impact. De game is nu gratis te downloaden op de pc, PlayStation 4, Android en iOS. Houd Pixel Vault ook in de gaten voor de volledige review!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel