Wat weten we tot nu toe van Avatar 2?

Vooruitblik
Rachel Wennekes op 28 oktober 2020
Wat weten we tot nu toe van Avatar 2?

Het avontuur gaat verder op Pandora

Het is alweer elf jaar geleden dat de eerste succesvolle Avatar-film uitkwam. Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb: de film met de blauwe bewoners van de planeet Pandora. Deze prijswinnende film werd enorm goed ontvangen, met een heleboel fans tot gevolg. Maar komt er na zoveel tijd nog een vervolg? Waar gaat dit vervolg over? Wanneer komt het vervolg? Zoveel vragen waar wij antwoord op gaan geven!

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over Avatar te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

Al snel na de release van Avatar gaf regisseur James Cameron aan dat de eerste film nog niet het hele verhaal heeft verteld. En bij een tweede film blijft het niet, deel 3, 4 en 5 zouden ook al gepland zijn. Maar zo ver zijn we nog niet, dus nu weer terug naar het langverwachte tweede deel. Oorspronkelijk stond de nieuwe film gepland voor 2014, maar wanneer komt het vervolg nou daadwerkelijk uit?

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Wat is Avatar?

De eerste film gaat over de planeet Pandora in het jaar 2154. Op Pandora leven de Na’vi: drie meter lange wezens met een blauwe huid. Om meer informatie over de Na’vi te krijgen, creëerden een aantal wetenschappers kunstmatige Na’vi-lichamen, die avatars worden genoemd. Een van de hoofdpersonen, genaamd Jake Sully, wordt via zijn gedachten aan zo’n avatar gekoppeld. Hij komt in contact met Neytiri, die hem alles leert over de Na’vi. Uiteindelijk willen collega’s van Jake de Na’vi weg hebben om unobtanium, een zeldzaam materiaal, te kunnen toe-eigenen. Aan het einde van de film komt Jake in een tweestrijd: moet hij de Na’vi redden of kiest hij voor de mensheid? Hij kiest voor de Na’vi en het lukt om de aanval te overleven, samen met moedergodin Eywa, die te hulp schoot (echt een kippenvelmoment).

Avatar 2 gaat acht jaar na de aanval op de Na’vi verder. Avatar 2 zal ons meer laten zien over de relatie van Jake, Neytiri en hun kinderen. Volgens Cameron focust de nieuwe film zich voornamelijk op het thema ‘familie’. Dit betekent dat we meer helden te zien zullen krijgen. Daarnaast maken we kennis met nieuwe Na’vi en mensen.

[image_with_animation image_url=”32931″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom wil ik het?

In Avatar 2 zien we nog veel meer van de planeet Pandora. Vooral mooie stranden en prachtige blauwe zeeën met onderwaterbeelden zullen verschijnen. Hierdoor moest er speciale motion-capturetechnologie ontwikkeld worden. Dit vraagt om zeer spannende en indrukwekkende beelden.

Als we het dan toch hebben over de beelden, kunnen we onze borst weer natmaken voor spectaculaire cinematografie en visuele effecten. Het wordt nog afwachten of het voor Avatar 2 mogelijk is haar voorganger op dit gebied te verslaan. De foto’s en concepttekeningen van de nieuwe Avatar 2 die verschenen zijn, maken het in ieder geval erg spannend.

Ook een groot deel van de cast van de eerste film zal weer verschijnen, zoals Sam Worthington (Jake Sully) en Zoë Saldana (Neytiri). Maar dat is niet alles. Wist je nog dat Grace (Sigourney Weaver) en kolonel Miles Quaritch (Stephen Lang) doodgingen in de eerste film? Verrassing: ook zij zullen te zien zijn in Avatar 2! Daarnaast zijn Kate Winslet (van Titanic) als Ronal en Cliff Curtis (van Game of Thrones) als Tonowari nieuwe aanwinsten voor Avatar 2.

Hoelang moet ik nog op Avatar 2 wachten?

Na talloze keren uitstellen van de releasedatum zou er nu toch duidelijkheid moeten zijn over wanneer Avatar 2 in de bioscopen verschijnt. Makers van de film lieten weten dat de film nu gepland staat voor december 2022. Dat wordt dus nog even wat geduld opbrengen. Maar laten we met zijn allen duimen dat deze nieuwe releasedatum ook daadwerkelijk de datum is dat de film in première gaat! Mocht je ondertussen het eerste deel vergeten zijn, dan kun je deze hier via Disney+ terugkijken.

Deel dit artikel