Deze Marvel-titels kun je dit jaar nog verwachten

Beeld: (L-R): Ryan Reynolds as Deadpool/Wade Wilson and Hugh Jackman as Wolverine/Logan in Marvel Studios’ Untitled Deadpool movie. Photo by Jay Maidment. © 2023 MARVEL.

X-men is terug

Deze Marvel-titels kun je dit jaar nog verwachten

Achtergrond
Paul Schulte op 13 april 2024

Beeld: (L-R): Ryan Reynolds as Deadpool/Wade Wilson and Hugh Jackman as Wolverine/Logan in Marvel Studios’ Untitled Deadpool movie. Photo by Jay Maidment. © 2023 MARVEL.

Een bescheiden jaar

Marvel: misschien wel het grootste, populairste en meest winstgevende merk in de film- en stripboekenwereld. Sommige mensen denken dat het superheldengenre een einddatum aan populariteit en interesse heeft, net als de western-films. Zelfs als dat zo is, dan zijn ze bij Marvel zeker nog niet bezig er een eind aan te breien.

Voel je al superhelden-moeheid? Marvel zeker niet, want er zijn momenteel ruim een ​​dozijn Marvel Comics-verfilmingen onderweg voor de komende jaren. Van films tot televisieshows tot korte specials: Marvel Studios alleen al heeft een enorm multimedia-imperium opgebouwd waar niets over te spotten valt. Dat omvat bovendien niet eens de inhoud die niet onder het Marvel Cinematic Universe valt, zoals de vele geanimeerde shows die naar Disney+ komen en de vele pogingen van Sony tot Spider-Man-spin-offs. In dit artikel lees je de Marvel-aankondigingen van dit jaar.

X-Men ‘97 – Seizoen 1

De eerste in het rijtje is al sinds 20 maart te zien op Disney+, maar toch wil ik deze even onder de aandacht brengen. Terwijl een nostalgische golf over fans van de iconische animatieserie uit de jaren 90 spoelt, komt X-Men ’97 naar voren als bewijs van de blijvende erfenis van Marvels geliefde mutanten. X-Men ’97 gaat verder waar de originele serie in 1992 stopte en in essentie doen de makers een poging om zo dicht mogelijk bij de originele serie te blijven. Zo keren de originele stemacteurs terug, behouden ze de animatiestijl en keren alle bekende X-Men-figuren terug. Of je nu al jaren fan bent of een nieuwkomer bent in de wereld van de mutanten, X-Men ‘97 is de moeite waard om eens aan te zetten. Kom je gelijk weer in beetje in de sfeer voor de volgende titel.

Zoals gemeld is X-Men ‘97 al te zien op Disney+.

Deadpool & Wolverine

De knaller van dit jaar gaat toch wel Deadpool & Wolverine worden. Dit derde deel van Deadpool is de eerste film die komt van Marvel Studios en meteen ook de eerste R-rated film. Hopelijk keert daarmee ook de ongeremde gore en grensoverschrijdende humor terug waar we mee omver geblazen werden in het eerste deel. Deeltje twee was zeker geen slechte film, maar was een net wat nettere uitvoering dan het eerste deel. De TVA, bekend van de serie Loki, gaat een belangrijke rol spelen in het plot van Deadpool & Wolverine. De TVA is een tijdlijn-politie die mogelijke tijdsvertakkingen in de multiverse weer herstelt. Ze hebben Mister Pool nodig om de multiverse te redden. O ja, ik vermoed dat Hugh Jackman ook in de film zal verschijnen.

Deadpool & Wolverine is vanaf 26 juli te zien in de bioscoop.

Kraven the Hunter

Als we het nu toch over R-rated films hebben, is Kraven the Hunter de eerste 16+ film in de SSU-serie (Sony Spider-Men Universe). Het verhaal draait om de Russische immigrant Sergei Kravinoff, gespeeld door Aaron Taylor-Johnson. Hij heeft een bijna-doodervaring met een leeuw, waardoor hij de krachten krijgt van het roofdier. De film speelt zich af in de tijd voor zijn beruchte vendetta met Spider-Man. Nou maar hopen dat de film het beter doet dan Madame Web…

Kraven the Hunter komt 30 augustus dit jaar uit in de bioscopen.

Agatha: Darkhold Diaries

Deze Marvel-titels kun je dit jaar nog verwachten
Kathryn Hahn as Agnes in Marvel Studios’ WANDAVISION exclusively on Disney+. Photo courtesy of Marvel Studios. ©Marvel Studios 2020. All Rights Reserved.

Marvel is er eindelijk uit. De titel van de serie Agatha: Darkhold Diaries is vaker gewijzigd dan WandaVision tijdsperiodes had. Agatha kennen we als de heks uit de serie WandaVision. Kathryn Hahn speelt wederom de sluwe heks Agatha. Er is nog geen trailer uitgekomen van deze serie, maar verwacht wordt dat deze dit jaar nog uitkomt op Disney+. Toen we Agatha Harkness voor het laatst zagen, werd ze gehersenspoeld en dacht ze dat ze een gemiddelde vrouw uit een buitenwijk was. Nu is ze waarschijnlijk van die vloek bevrijd en is ze klaar om opnieuw de grootste magiegebruiker van het universum te worden.

Agatha: Darkhold Diaries zal waarschijnlijk in de herfst van dit jaar verschijnen op Disney+.

Venom: The Last Dance

Tegen het einde van 2024 komt een derde SSU-film uit, namelijk Venom: The Last Dance. In deze derde Venom-film zal Tom Hardy weer de rol van Venom spelen. Er is nog weinig bekend over het plot, maar waarschijnlijk zal de film zich afspelen in de periode waarin Venom tijdelijk in het universum van Spider-Man: No Way Home terecht is gekomen. De enige reden dat ik me kan voorstellen dat Sony nog een Venom-film uitbrengt, is met name om het tweede deel te doen vergeten.

Venom: The Last Dance verschijnt 8 november in de bioscoop.

Your Friendly Neighborhood Spider-Man – Seizoen 1

Deze nieuwe animatieserie, oorspronkelijk getiteld Spider-Man: Freshman Year, was in eerste instantie bedoeld als een prequel op Captain America: Civil War, waarin de Spider-Man-carrière van Peter Parker (Tom Holland) wordt getoond voordat hij Tony Stark (Robert Downey Jr.) ontmoette. Het lijkt er nu echter op dat de show minder een prequel zal zijn en meer een alternatieve verhaallijn, waarbij Peter een leerling wordt van Norman Osborn in plaats van Stark. Dat betekent dat de nieuwe geanimeerde Spidey-show niet in de MCU zal plaatsvinden.

Ergens in 2024 zal de serie uitkomen. Er is echter al een tweede seizoen in ontwikkeling.


Mis je een film in de lijst of heb jij een favoriet waar je naar uitkijkt? Laat het weten in de comments!

Geschreven door

Paul Schulte

Redacteur sinds september 2021. Paul is niet de enige, maar zeker een van dé Nintendo-fans op de redactie die je alles kunt vragen over wat er op de Switch verschijnt.

Deel dit artikel