Furiosa: A Mad Max Saga breidt de wereld van post-apocalyptisch Australië verder uit

Beeld: 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Vroem vroem

Furiosa: A Mad Max Saga breidt de wereld van post-apocalyptisch Australië verder uit

Vooruitblik
Roman Coldenhoff op 11 maart 2024

Beeld: 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Terug naar The Wasteland

Ronkende motoren en een jacht naar olie en schoon water in een post-apocalyptisch Australië. De wereld waar Mad Max zich in afspeelt lijkt zo ver weg maar ook zo dichtbij. Negen jaar na de laatste film in de franchise, Mad Max: Fury Road, wordt er een nieuw hoofdstuk aan The Wasteland toegevoegd met de prequel Furiosa: A Mad Max Saga.

Anya Taylor-Joy, die je onder andere kunt kennen van  Peaky Blinders en The Menu, speelt een jongere versie van Imperator Furiosa. In Fury Road werd dit personage gespeeld door Charlize Theron. Naast Taylor-Joy is ook Chris Hemsworth te zien in de film, die een waar spektakelstuk belooft te worden.

Waar gaat Furiosa: A Mad Max Saga over?

De jonge Furiosa wordt ontvoerd van haar thuis The Green Place door een motorbende die onder leiding staat van Krijgsheer Dementus. Terwijl ze in gevangenschap door The Wasteland trekt, doorstaat ze allerlei beproevingen en verzamelt ze middelen die haar hopelijk helpen om de weg terug naar huis te vinden.

Binnen de tijdlijn van The Wasteland (zoals de wereld waarin de Mad Max saga zich afspeelt heet) speelt dit verhaal zich ongeveer vijftien jaar voor de gebeurtenissen in Fury Road af. Dit heeft schrijver en regisseur George Miller verteld in een panelgesprek tijdens de Comic Con van São Paulo in Brazilië. Hij hintte ook dat Max ergens rond loert in het verhaal. Of dat betekent dat we Tom Hardy terug zullen zien in de film blijft nog een verrassing.

Furiosa: A Mad Max Saga breidt de wereld van post-apocalyptisch Australië verder uit
2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Courtesy of Warner Bros. Pictures

Warlord Dementus vs. Immortan Joe

De leider van de motorbende waar Furiosa door ontvoerd is, Dementus, wordt gespeeld door Chris Hemsworth. Hoewel er nog niet veel bekend is over zijn personage gaf Hemsworth tijdens hetzelfde panelgesprek in São Paulo wel een kleine inkijk in zijn rol. Hij zei dat Dementus gewelddadig en krankzinnig is, maar ook beschikt over een hoop charisma. Daarom heeft hij een grote groep volgelingen om hem heen kunnen verzamelen, zoals je in de trailer kunt zien.

Naast Dementus is er ook een andere schurk te zien in de film, namelijk Immortan Joe. In Fury Road hebben we al kennis met hem gemaakt en weten we dat hij geweld en marteling niet schuwt om zijn doel te bereiken. De trailer hint dat het op een confrontatie zal komen tussen hen beiden in de strijd om de macht in The Wasteland.

Furiosa: A Mad Max Saga breidt de wereld van post-apocalyptisch Australië verder uit
2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved. Photo Credit: Jasin Boland

Waarom wil ik het zien?

Toen Mad Max: Fury Road werd aangekondigd was ik sceptisch. Ik heb fijne herinneringen aan de originele Mad Max films en met Tom Hardy die de fakkel van Mel Gibson als Max overnam had ik er een beetje een hard hoofd in. Ook omdat ik persoonlijk vind dat veel remakes van films nooit het niveau halen van het origineel. Fury Road bewees mijn ongelijk. Het was een film boordevol actie, uitgewerkte personages en het zag er prachtig uit.

Voor dit deel van de franchise zijn mijn verwachtingen hoog. Na het zien van de trailer denk ik dat de film in ieder geval op cinematografisch gebied en setdressing gebied verder gaat waar Fury Road eindigde en dus van een hoog niveau zal zijn. En hoewel je als kijker weet waar Furiosa eindigt, denk ik dat het een knotsgek over-the-top actiefilm zal zijn die het universum van The Wasteland een stukje verder uit zal breiden.

Furiosa: A Mad Max Saga is vanaf 23 mei te zien in de bioscoop. Wat is jouw favoriete post-apocalyptische film? Laat het ons weten in de reacties!

Geschreven door

Roman Coldenhoff

Redacteur sinds december 2020. Roman kijkt alles. Van de meest obscure arthouse films tot aan platte actie: als het op een wit doek is getoond, heeft Roman het gezien en er waarschijnlijk ook over geschreven.