Opnieuw dubbel zien in Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)

Vooruitblik
Maxime Buitenhuis op 16 februari 2022
Opnieuw dubbel zien in Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)

Beeld: In Spider-Man: Into the Spider-Verse, Miles Morales teams up with Spider-Men from other dimensions.

Webslingeren door de Multiverse

In 2018 zagen we het filmdebuut van Miles Morales als Spider-Man. En wát voor debuut! De animatiefilm maakte flinke winst en sleepte meerdere prijzen in de wacht, waaronder een Oscar en een Golden Globe. Vier jaar later mogen we eindelijk het vervolg in de bioscoop verwachten. Wat weten we al van Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)?

Door een breuk in de realiteit komen helden uit andere dimensies binnen in die van ‘onze’ Spider-Man. In Into the Spider-Verse maakten we al kennis met verschillende Spider-Men (en Spider-Women!). Samen met Miles namen zij het op tegen slechteriken als Dr. Octavius en Kingpin. Across the Spider-Verse lijkt het universum nog verder uit te breiden.

Waar gaat Across the Spider-Verse over?

Nadat het kwaad geweken was in de eerste film, keerden alle Spider-People weer terug naar hun eigen dimensie om aldaar de buurt weer veilig te maken. Echter, één van hen heeft een manier gevonden om de deuren tussen de dimensies handmatig open te gooien. In de eerste trailer voor Across the Spider-Verse zien we het vertrouwde gezicht van Gwen Stacy – ook bekend als Spider-Gwen – die ‘gewoon’ even binnenvalt bij Miles.

Volgens de IMDb-beschrijving slaan Miles, Gwen en een groep andere Spider-People de handen vervolgens ineen om een schurk te stoppen die sterker is dan ze ooit gezien hebben. Er is nog weinig bekend over hoe het plot zich daarna uitbreidt. Wel weten we al dat Across the Spider-Verse uit twee delen zal bestaan. Dat kan een goed teken zijn, want waarschijnlijk geeft dat aan dat de schrijvers al precies weten welk verhaal ze willen neerzetten en hoeveel tijd ze daarvoor nodig hebben.

[image_with_animation image_url=”39589″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat weten we al van Across the Spider-Verse?

Na de eerste trailer van afgelopen december is het vrij stil geweest rond de film. Tot eerder deze maand, toen schrijvers Phil Lord en Chris Miller geïnterviewd werden voor de Happy Sad Confused-podcast. Het duo werkte eerder al samen aan Into the Spider-Verse en schreven samen met David Callaham de opvolger Across the Spider-Verse. In de podcast refereert Miller naar de net uitgekomen MCU-film Spider-Man: No Way Home. Hij benoemt dat wat Peter Parker en Dr. Strange in deze blockbuster hebben uitgespookt, zeker gevolgen kan hebben voor Miles en Gwen…

Je kunt de Happy Sad Confused podcastaflevering hier terugluisteren:

Wat de film ook voor de personages in petto heeft, we kunnen met zekerheid stellen dat Shameik Moore terug is als Miles Morales. Daarnaast vertolken ook Hailee Steinfeld (Gwen Stacy) en Jake Johnson (Peter B. Parker) opnieuw hun rollen uit de vorige film. Ook zal Oscar Isaac te horen zijn als de futuristische Spider-Man 2099. Tot de groep nieuwe personages behoort waarschijnlijk onder andere de Japanse Spider-Man, die al eerder te zien was in zijn eigen jaren ‘70-serie.

[image_with_animation image_url=”39588″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom kijken we er naar uit?

Met adembenemende animatie en de spotlight op de jongere generatie Spider-Man-personages wordt Across the Spider-Verse een filmevenement dat je echt niet mag missen. Evenement, ja, want met twee delen hebben de makers ongetwijfeld een groots verhaal voor ons opgezet. Wij kijken ernaar uit om onze favoriete personages opnieuw geanimeerd te zien in de verschillende stijlen die de eerste film zo uit lieten blinken. Welke personages zou jij het liefst (terug)zien in deze Spider-Man-film? Laat het ons weten in de comments!

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) is vanaf 7 oktober in de bioscoop te zien. Deel twee wordt naar alle verwachting in 2023 uitgebracht.

Deel dit artikel