Het vierde seizoen van Stranger Things

Vooruitblik
Rachel Wennekes op 3 juni 2020
Het vierde seizoen van Stranger Things

Bereid je voor op draaitelefoons en witte sokken

We hebben er sinds juli 2019 op moeten wachten, maar er komt een vierde seizoen van Stranger Things. We moeten alleen waarschijnlijk nog wel een paar maanden tot een jaar geduld hebben voor we Mike, Lucas en Dustin weer op hun fiets voorbij kunnen zien scheuren. Wij kunnen in elk geval niet wachten! Maak je klaar voor een spannend vervolg met hoogstwaarschijnlijk een hoop demogorgons en een heleboel demodogs.

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over Stranger Things te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

In seizoen drie hebben we allemaal gezien hoe onze favoriete politieagent aan zijn einde kwam. Maar voor wie de teaser van seizoen vier nog niet gezien heeft, hebben we goed nieuws. Lees gauw verder wat je kunt verwachten en wat je moet weten over het nieuwe seizoen.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Stranger wattes?

Mocht je onder een steen hebben geleefd en nog nooit van Stranger Things hebben gehoord, dan leggen we in vogelvlucht uit waar deze geweldige serie over gaat. Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie, ontwikkeld door de broers Matt en Ross Duffer voor Netflix. De serie kwam uit op 15 juli 2016. Inmiddels zijn we drie seizoenen verder en wachten we met smart op het vierde en wellicht laatste seizoen! Vergeten waar seizoen drie over ging? Lees dan hier onze review.

Het verhaal speelt zich af in 1983 in Hawkins. Al snel verdwijnt de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze. De serie volgt de zoektocht naar hem door zijn moeder Joyce, gespeeld door Winona Ryder, en politieagent Jim Hopper, gespeeld door David Harbour. Ook Will’s vrienden Mike, Lucas en Dustin maken de straten onveilig met hun fietsen in de zoektocht naar Will. Deze reis brengt hen naar geheime experimenten en een mysterieus meisje: Eleven. Zij helpt met haar bovennatuurlijke krachten om Will terug te vinden. Maar ze moet oppassen, want met speciale krachten liggen er altijd vijanden op de loer.

Waar bereiden we ons op voor?

Het was hartverscheurend om in seizoen drie te zien hoe Hopper zich opofferde om de poort naar The Upside Down te sluiten. Want wat is Stranger Things zonder deze serieuze bromsnor? Dit beseften de makers ook, want Hopper is toch weer te zien in de teaser. Hij leeft dus nog én is naar de kapper geweest! Dit is waarschijnlijk niet het enige wat we van Hopper zullen zien. Het vierde seizoen zou namelijk meer ingaan op zijn verleden. Wij zijn benieuwd!

De makers van de serie gaven al eerder een hint voor seizoen vier: “We are not in Hawkins anymore.” Dit lijkt te kloppen, want naast de comeback van Hopper zien we in de teaser dat hij in Rusland een treinspoor bouwt.

Het verhaal van seizoen vier van deze prijzenwinnende serie vervolgt zich in de nostalgische jaren 80. We kunnen dus opnieuw genieten van ouderwetse draaitelefoons en hoog opgetrokken witte sokken.

Hoelang nog?

Wanneer de serie uitkomt, is nog onduidelijk, maar er gaan geruchten dat dit in juli of oktober 2020 moet gebeuren. Omdat seizoenen één en drie verschenen in juli en het tweede seizoen in oktober, verwachten fans dat de makers dit patroon blijven volgen en het vierde seizoen uitbrengen in oktober.

Echter liet Harbour via Instagram weten dat het vierde seizoen gepland staat voor begin 2021. Vanwege het coronavirus kan de releasedatum ook nog worden uitgesteld naar de lente van 2021. We moeten helaas dus nog even geduld hebben.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel