Jackass is terug met oude en nieuwe gezichten

Vooruitblik
Roman Coldenhoff op 28 januari 2022
Jackass is terug met oude en nieuwe gezichten

Hi, I’m Johnny Knoxville, welcome to Jackass!

Het komende jaar wil ik weer wat meer kunnen lachen. Lachen bevordert namelijk de aanmaak van verschillende gelukshormonen in het lichaam. Deze zorgen voor een gevoel van geluk en tevredenheid. Zeker in deze sombere tijden hebben we dat meer dan ooit nodig. Een franchise die keer op keer een lach op mijn gezicht weet te toveren is Jackass. Aankomende maand komt hun nieuwste film uit in de bioscoop.

Het lijkt wel een déjà vu. Een jaar geleden keek ik erg uit naar de nieuwste Jackass-film die in maart 2021 uit zou komen. Door de pandemie werd de premieredatum tweemaal verplaatst. Eerst naar september en uiteindelijk naar februari. Dankzij social media werd ik als fan goed op de hoogte gehouden met verschillende teasers en trailers. Ik ben daardoor nog nieuwsgieriger geworden naar de film. Ik kan bijna niet wachten om nog één laatste keer op het grote scherm te genieten van de gekke stunts die Johnny Knoxville en zijn kameraden uit zullen halen.

Waar gaat Jackass Forever over?

Jackass was een reality-comedyserie op MTV waarin een groep vrienden de meest gekke grappen en gevaarlijke stunts op (en met) elkaar uithalen. Na twee seizoenen werd de serie beëindigd, maar ging het verhaal van Jackass verder. In de jaren die volgden kwamen er verschillende spin-offs, DVD’s en drie bioscoopfilms uit. Twaalf jaar nadat de laatste film, Jackass 3D, uitkwam komt de originele Jackass-crew (met uitzondering van Ryan Dunn, die in 2011 is overleden) nog eenmaal bij elkaar voor een allerlaatste film. Bam Margera, die tijdens het filmen ontslagen werd, zal ook in de film te zien zijn met één stunt.

[image_with_animation image_url=”39214″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Wat weten we al van Jackass Forever?

Er is niet heel veel bekend over de inhoud van de film, maar eenieder die ooit iets van Jackass heeft gezien weet wat je kunt verwachten: gevaarlijke stunts, grappen en veel gekkigheid. Johnny Knoxville, die inmiddels vijftig is, heeft in verschillende interviews aangegeven dat hij na Jackass Forever met pensioen gaat als het gaat om het doen van stunts. Omdat de andere originele castleden ook een dagje ouder zijn geworden en niet meer alle stunts kunnen of willen doen zullen er ook enkele nieuwe gezichten te zien zijn in de film. In het onderstaande filmpje worden ze aan je voorgesteld.

Waarom kijken we ernaar uit?

Jackass heeft een speciale plek in mijn hart weten te veroveren. Ik was een tiener toen de originele serie werd uitgezonden op MTV. Naast de toffe stunts en grappen sprak vooral de onderlinge kameraadschap tussen de cast en crew mij zeer aan. Ik vond het mooi om te zien dat een groep mensen die net zoals mijn vrienden en ik als vreemd werden beschouwd samen de grootste lol met elkaar hadden.

De franchise heeft me in de loop der jaren door verschillende donkere dagen geholpen en heeft altijd een glimlach op mijn gezicht weten te toveren. Tijdens de verschillende lockdowns heb ik de afgelopen twee jaar regelmatig een DVDtje van Jackass opgezet. In deze onzekere tijden mag en moet er ook wat meer gelachen worden. Ik ben ervan overtuigd dat het met Jackass Forever zeker zal gaan lukken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Jackass Forever gaat op 17 februari in première. Naar welke film of serie kijk jij het meeste uit dit jaar? Laat het ons weten in de reacties! Mocht je nog meer vooruitblikken willen lezen, bekijk dan ons dossier!

Deel dit artikel