Shadows Rising als voorbereiding op World of Warcraft: Shadowlands

Leestip
Robert Zomers op 16 oktober 2020
Shadows Rising als voorbereiding op World of Warcraft: Shadowlands

Met dit boek rol je straks zo Shadowlands in

Het was een flinke domper voor World of Warcraft-spelers toen begin oktober bekend werd gemaakt dat de nieuwe uitbreiding Shadowlands is uitgesteld. Het zal de kwaliteit van de uitbreiding ongetwijfeld ten goede komen, maar het laat ons achter met een lege agenda voor de komende periode. Een uitgelezen kans om de boeken in te duiken.

Net als bij de vorige uitbreiding Battle for Azeroth heeft Blizzard een boek uitgebracht om het verhaal Shadowlands in te leiden. Dit keer viel de eer aan fantasyschrijver Madeleine Roux. Zij heeft de grootste protagonisten en antagonisten uit de recente WoW-lore gepakt om een heerlijk verhaal vol intriges te schrijven.

Spoiler

Let op: Deze leestip bevat enige spoilers over het verhaal uit World of Warcraft: Battle for Azeroth. Wil je zeker weten dat je niets over deze uitbreiding te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd.

Waar gaat Shadows Rising over?

We volgen verschillende leden van zowel de Horde als de Alliance, de twee welbekende facties in de game. De oorlog die tijdens Battle for Azeroth tussen de twee facties woedde is beëindigd met een ongemakkelijke wapenstilstand en ex-warchief en oorlogsmisdadiger Sylvanas Windrunner is spoorloos.  

Aan de Horde-kant volgen we Thrall. Hij is terug van weggeweest en is nu een van de leden van de Horde Council. Naast de legendarische Orc hebben we ook Queen Talanji die zich allesbehalve thuis voelt tussen de nieuwe leden van de Horde Council. Het is vervolgens aan Zappy Boy om de Troll koningin bij de Horde te houden. Voor iedereen die Zappy Boy gemist heeft: kijk even Old Soldier waarin Zekhan iedere WoW-fan voor zich won. 

Aan de kant van de Alliance vinden we de spionnenmeester Matthias Shaw en rouwdouwer Flynn Fairwind op een geheime missie en probeert koning Anduin Wrynn het hoofd koel te houden terwijl Alleria Windrunner (ja, zus van) en Turalyon verwoed zoeken naar Sylvanas. Uiteraard ontbreekt ook – inmiddels – Admiraal Jaina Proudmoore niet en kunnen we wel stellen dat Roux behoorlijk wat grote namen heeft weten te verwerken in dit boek.

[image_with_animation image_url=”27277″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

“Mocht je door het uitstellen van de uitbreiding de komende maanden als een donker gat zien, ga dan gewoon Shadows Rising lezen.”

Ok, maar waar gaat het nu echt over?

Voor wie World of Warcraft: Battle for Azeroth niet heeft gespeeld zal het misschien even duizelen na al die namen, maar dit boek is dan ook vooral bedoeld voor de spelers van de game. Om het boek fanfictie te noemen doet onrecht aan de schrijfkunsten van Roux, maar het is een heerlijk verhaal voor iedereen die het verhaal van WoW de afgelopen jaren heeft gevolgd. 

We krijgen een bijzonder kijkje in het hoofd van kopstukken als Anduin en Talanji, maar daarnaast ook de nodige humor en zelfs wat geflirt hier en daar tussen personages waar je het niet direct van zou verwachten. Mocht je door het uitstellen van de uitbreiding de komende maanden als een donker gat zien, ga dan gewoon Shadows Rising lezen. Een betere voorbereiding op Shadowlands kun je je op het gebied van Lore niet wensen.

Meer weten over World of Warcraft: Shadowlands? Lees dan onze preview.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel