Romcoms die je gezien móet hebben

Achtergrond
Steve Hetem op 22 september 2021
Romcoms die je gezien móet hebben

Films die onder je radar vliegen

Romantische comedy’s of ‘romcoms’ blijven populair. Het zijn films die vaak een bekend verhaallijn volgen, maar toch lukt het men om er elk jaar weer nieuwe elementen aan toe te voegen. Het klinkt misschien cliché, maar blijkbaar kan je inderdaad overal liefde vinden. Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig.

Je bent fan van romcoms maar ziet bij al je streamingdiensten steeds dezelfde films onder ‘aanbevolen’ staan. Herkenbaar! Wij bij Pixel Vault vinden dat jammer, want er zijn genoeg steengoede romantische comedy’s die niet aan je aandacht mogen ontsnappen. In dit artikel tip ik je daarom vijf romcoms die waarschijnlijk onder jouw radar zijn gevlogen, maar die je wél gezien moet hebben.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Safe Haven – Pathé Thuis

Het is altijd moeilijk om je plek te vinden wanneer je nieuw bent in een vreemde stad. In Safe Haven komt Katie (Julianne Hough) terecht in een kleine, hechte gemeenschap. Naast het ons-kent-ons-gevoel dat ze daar ervaart, heeft Katie voor zichzelf ook besloten om geen relaties aan te gaan met mensen. Gebeurtenissen uit haar verleden hebben ervoor gezorgd dat ze een schild om zich heen heeft.

Na verloop van tijd ontdooit ze en bouwt ze twee belangrijke vriendschappen op. Safe Haven is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks (ook schrijver van The Notebook en Dear John). De interacties tussen de hoofdrolspelers tegen een kalme, dorpse achtergrond maken deze film een mooie ervaring. Zeker een aanrader voor als je even weg wilt dromen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Op gepaste afstand – Pathé Thuis

Toen de coronacrisis in 2020 begon was het heel erg wennen voor iedereen. Iedereen moest zich aanpassen en filmmakers dus ook. Op Gepaste Afstand duurt maar 25 minuten en is in coronatijd opgenomen. Eef (Noortje Herlaar) en Ilias (Tibor Lukács) ontmoeten elkaar tijdens de lockdown en wandelen samen een stuk door de uitgestorven straten. Langzaamaan leren ze elkaar kennen terwijl ze het hebben over hoe deze crisis effect op hen en hun geliefden heeft.

Het is moeilijk om een compleet verhaal in een korte tijd te vertellen, maar dat is hier wel gelukt. Je kan je identificeren met de hoofd- en bijpersonen en veel van ons herkennen vast wel de onderwerpen die ze bespreken. Het is leuk en knap om te zien hoe de liefde ook in een lockdown de kans krijgt om te groeien

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Last Christmas – Pathé Thuis

Voor mensen die moeten werken in de maand december is er meestal meer kans op hectiek dan op romantiek. Dat geldt helemaal voor Kate, die knap gespeeld is door Emilia Clarke. Zij werkt als elf in een winkel waarin het zelfs altijd kerst is. Naast een strenge werkgever heeft Kate ook vaak pech, het is bijna alsof ze erdoor achtervolgd wordt. Dan ontmoet ze Tom (Henry Golding) met wie ze een bijzondere band opbouwt. Dankzij hem krijgt haar leven weer wat kleur en vreugde.

Last Christmas is een mooie kerstfilm en Emilia Clarke laat zien dat ze meer is dan alleen Mother of Dragons en Breaker of Chains. Ze krijgt in deze film echt de kans om haar humoristische kant te laten stralen. Daarnaast is er een goede klik met haar tegenspelers. De sfeer van de film laat dit duidelijk merken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Life As We Know It – Pathe Thuis

Holly (Katherine Heigl) en Eric (Josh Duhamel) gaan samen op een blind date, maar dat is geen succes. Door een tragisch ongeluk komen de vrienden die hen gematcht hebben om het leven. Tot hun grote verbazing krijgen Holly en Eric nu de zorg in handen geduwd van Sophie, de dochter van de overleden vrienden. Samen zullen ze een weg moeten vinden om elkaar en het kleine meisje een goed leven te bieden.

Het lijkt misschien wat geforceerd, om op deze manier twee tegenpolen bij elkaar te brengen. Life As We Know It doet dat wel op een goede manier. Ondanks het ongelukkige begin van het verhaal, is het een luchtige feelgood-film met misschien wel veel herkenbare momenten voor jonge ouders.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

About Time – Pathe Thuis

Domhnall Gleeson (Harry Potter, Ex Machina) is een Ierse acteur die alle kanten op kan qua genres. In de romcom About Time komt hij erachter dat hij door de tijd kan reizen. In de rol van Tim maakt hij gebruik van deze gave door kleine dingen in zijn leven te veranderen en zorgt ervoor dat hij een relatie krijgt met Mary (Rachel McAdams).

Zo makkelijk als het klinkt is het zeker niet, maar Tim houdt vol en blijft proberen om zo haar hart te winnen. Liefde laat zich niet zomaar overwinnen, maar als je opgeeft komt het er in ieder geval niet van. About Time is geen standaard romantische comedy, maar zeker wel een vermakelijke film om te kijken.

Liever een ander genre?

Misschien is het je opgevallen dat ik alleen films van Pathé Thuis heb genoemd. Dat komt omdat de meeste romcoms op Netflix van dezelfde variant zijn. Bovenstaande films hebben dezelfde ingrediënten, maar toch zijn ze meer uniek in stijl. Ik wilde jullie deze pareltjes niet onthouden. Een andere romcom die ook echt de moeite waard is, is Crazy Rich Asians. Word jij nou niet warm van romcoms? Geen paniek, ik heb ook kijktips voor de genres actie, drama, thriller en comedy. Daarnaast komen er de komende tijd ook filmtips aan voor andere genres.

Voor welk filmgenre zou jij graag kijktips willen?

Deel dit artikel