Comedyfilms die je gezien móet hebben

Achtergrond
Steve Hetem op 5 augustus 2021
Comedyfilms die je gezien móet hebben

Films die onder je radar vliegen

Lachen is gezond, het is daarom ook niet gek dat er per jaar zo’n zestig tot honderd comedyfilms worden uitgebracht op de Noord-Amerikaanse markt. Dat is best veel gelach, gegrinnik of schuddebuiken. Bij veel films is komedie ook echt het doel van de film, maar sommige films gebruiken humor als middel om iets anders te vertellen of over te brengen.

Je bent fan van comedyfilms maar ziet bij al je streamingdiensten steeds dezelfde films onder ‘aanbevolen’ staan. Herkenbaar! Wij bij Pixel Vault vinden dat jammer, want er zijn genoeg steengoede komedies die niet aan je aandacht mogen ontsnappen. In dit artikel tip ik je daarom vijf comedyfilms die waarschijnlijk onder jouw radar zijn gevlogen, maar die je wél gezien moet hebben.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

A Million Ways to Die in the West – Pathé Thuis

Seth MacFarlane is vooral bekend als schrijver van Family Guy en American Dad. In A Million Ways to Die in the West heeft hij de hoofdrol als boer Albert in het Wilde Westen. Dan komt er een mooie dame in de stad waarop hij verliefd wordt, gespeeld door Charlize Theron. Haar notoire gevaarlijke man komt ook naar de stad toe, waardoor boer Albert zich moet voorbereiden op een gevecht. Die notoire gunslinger, Liam Neeson, en Theron hebben de meest serieuze rollen. De rest van de cast wordt gespeeld door andere satirische of komische acteurs zoals Neil Patrick Harris en Sarah Silverman. Deze film is ideaal voor een ontspannen avondje met een flinke bak gepofte maïskorrels op schoot.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

The Fundamentals of Caring – Netflix

The Fundamentals of Caring is een van die films waarin komedie en drama een goede combinatie is. Paul Rudd (Antman) speelt hier de rol van Ben, een schrijver zonder werk, die een baan krijgt als verzorger van Trevor die de spierziekte Duchenne Spierdystrofie heeft. Trevor zit in een rolstoel en is erg afhankelijk van Ben, maar hij is geen zielige jongen. Hij is juist erg sarcastisch en maakt het zijn verzorger zeker niet makkelijk. Samen weten ze Trevors moeder ervan te overtuigen om op een echte Amerikaanse roadtrip te gaan. Onderweg ontmoeten ze meerdere mensen met elk een interessant verhaal. Hoe erg deze ziekte ook is, de hoofdacteurs laten zien dat er wel mee te leven valt. Op een geloofwaardige manier leren deze twee om met elkaar om te gaan en elkaar te begrijpen.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

The Nice Guys – Pathé Thuis

The Nice Guys is een neo-noirfilm met in de hoofdrollen Russel Crowe en Ryan Gosling. De twee hoofdpersonen moeten samen in 1977 een vermissingszaak oplossen, maar hun samenwerking verloopt allesbehalve soepel. Gosling speelt hier een privédetective die tegen zijn zin samenwerkt met handhaver Crowe. De sfeer, kleding en het taalgebruik: alles klopt in het plaatje van die tijd. Het beste van deze film is echter hoe de twee hoofdpersonages met veel tegenzin toch samenwerken. Ze mogen elkaar absoluut niet, snappen elkaar niet en het lijkt alsof de acteurs het grootste plezier hebben in hun rollen. Deze comedyfilm is daarom echt een van mijn favorieten.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Fun with Dick and Jane - Netflix

Stel je voor: je hebt je huisje, boompje, beestje en een goede baan. Wat wil een mens nog meer? In Fun with Dick and Jane krijgt Dick (Jim Carrey) dan ook nog eens promotie. Hiermee verdient hij voldoende voor zijn vrouw Jane om haar baan op te zeggen en zo meer tijd met hun kind te kunnen besteden. Dan slaat het noodlot toe: alle aandelen van het bedrijf storten in en iedere medewerker verliest zijn baan, spaargeld én pensioen. Dick en Jane proberen eerst met laagbetaalde banen de eindjes aan elkaar te knopen. Erg succesvol zijn ze hier niet in en daarom besluiten ze overvallen te plegen. De chemie tussen Jim Carrey en tegenspeelster Téa Leoni (Deep Impact, Jurassic Park 3) is erg geloofwaardig. De wanhoop en de link met de realiteit van die periode halen het dichterbij huis. Het is een luchtige film voor een ontspannen avond thuis.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

BlacKkKlansman – Pathé Thuis

Vijftig jaar geleden was het erg onrustig in de Verenigde Staten. Racisme was een dagelijks iets, maar er waren genoeg mensen die hier iets aan wilden veranderen. Eén van die personen was Ron Stallworth, in BlacKkKlansman gespeeld door John David Washington (de zoon van Denzel Washington). Stallworth is de eerste zwarte politieagent in Colorado Springs. Wanneer hij telefonisch contact opneemt met de lokale afdeling van de KKK, doet hij zich voor als een witte Amerikaan om zo de organisatie te infiltreren. Een Joodse collega, gespeeld door Adam Driver (Star Wars), is het witte gezicht van Stallworth. Racisme is en blijft een heftig onderwerp, maar deze geprijsde film weet het goed bespreekbaar te maken. De optredens van Washington en Driver zijn erg overtuigend en de film zelf is een goede melange van humor en serieusheid.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Andere aanraders

Goed eten, voldoende bewegen, water drinken. Goede adviezen om gezond te blijven, maar we moeten zeker niet vergeten te lachen. Of je nu in je eentje of met een groep naar een komedie kijkt, het zorgt hoe dan ook voor een positieve boost in je lichaam. Andere aanraders voor comedyfilms zijn Hunt for the Wilderpeople, Chef, Murder Mystery, Liar Liar en Good Boys. Zijn comedyfilms niet helemaal jouw ding? Geen paniek, ik heb ook kijktips voor de genres actie, drama en thrillers. Bovendien komen er de komende tijd ook filmtips aan voor andere genres.

Deel dit artikel