Thrillers die je gezien moét hebben

Achtergrond
Steve Hetem op 19 april 2021
Thrillers die je gezien moét hebben

Films die onder de radar vliegen

Corona zorgt ervoor dat veel uitjes niet meer kunnen. Gamen kan gelukkig nog steeds, onze eindbaas Kevin heeft zelfs een eigen livestream! Wat ik zelf erg mis is de bioscoop. Zeker nu er de afgelopen tijd een paar potentieel goede films uit zijn gekomen. Gelukkig zijn er meer plekken waar je voldoende goede films kunt zien, je moet alleen even weten waar je precies moet zoeken.

Je bent fan van thrillers maar ziet bij al je streamingdiensten steeds dezelfde films onder ‘aanbevolen’ staan. Herkenbaar! Wij bij Pixel Vault vinden dat jammer, want er zijn genoeg steengoede thrillers die niet aan je aandacht mogen ontsnappen. In dit artikel tip ik je daarom vijf thrillers die waarschijnlijk onder jouw radar zijn gevlogen, maar die je wél gezien moet hebben. Zijn thrillers niet helemaal jouw ding? Geen paniek, we delen de aankomende tijd meer kijktips voor verschillende filmgenres.

Margin call – Pathé Thuis

Op dit moment houdt corona de wereld in zijn greep, maar in 2008 was er een hele andere crisis: een wereldwijde financiële crisis die een grote impact had. Deze film speelt zich af aan de vooravond van die crisis met een sterrencast van ondere andere Paul Bettany (Vision van de Avengers) en Jeremy Irons (Alfred Pennyworth van Zack Snyder’s Justice League). Het is fictie, maar de gebeurtenissen zijn wel erg vergelijkbaar met hoe het in het echt is gebeurd. Dat maakt Margin Call naast thriller tegelijkertijd een drama en horror met verstrekkende gevolgen.

Black and Blue – Netflix

Black and Blue gaat over een gekleurde vrouwelijke politieagent die getuige is van een moord door twee corrupte collega’s. Hoofdpersoon Alicia West, goed vertolkt door Naomie Harris, moet niet alleen rekening houden met de criminele agenten die achter haar aan zitten maar ook met de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De film speelt zich af in New Orleans (VS) en de inwoners daar hebben geen al te hechte band met de politie. Een gekleurde agent die door haar eigen gemeenschap met wantrouwen wordt aangekeken, is juist het ingrediënt dat deze film interessant en goed maakt. Naomie Harris is vooral op zichzelf aangewezen om het bewijsmateriaal bij de juiste persoon te brengen. Naast Harris heeft ook Tyrese Gibson een belangrijke rol en hij laat zich hier van een heel andere kant zien dan als praatjesmaker van de Fast and the Furious-serie. Voor de liefhebbers onder ons: als je goed kijkt herken je twee acteurs die een belangrijke rol hebben in de MCU.

The Frozen Ground – Pathé Thuis

Nicolas Cage is een goede acteur die soms dubieuze prestaties levert, maar in The Frozen Ground laat hij zich van zijn beste kant zien. Hierin speelt Cage een Alaska State Trooper die de (waargebeurde) zaak van een seriemoordenaar probeert op te lossen. De ijzige setting, de serieuze gesprekken en het goede acteerwerk van Cage en John Cusack zorgen ervoor dat dit echt een kille thriller is. Om de sfeer na te bootsen, kun je deze film het beste in het najaar kijken.

Zodiac - Netflix

Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo en Robert Downey Jr. hebben alle drie een belangrijke rol in de Marvel Cinematic Universe. In de misdaad-mysterie Zodiac laten deze drie ervaren acteurs zich meer van een realistische kant zien. In de film proberen ze uit te zoeken wie de seriemoordenaar Zodiac Killer is, een zaak uit San Francisco die zich afspeelde in de jaren ’60-‘70. Het is wat men een slow burn film noemt: het verhaal wordt geleidelijk aan opgebouwd zodat het op een kruipende manier onder je huid gaat zitten.

Shutter Island - Pathé Thuis

Leonardo DiCaprio stond bekend als dé acteur die geen Oscar heeft maar deze wel verdient totdat hij hem eindelijk kreeg voor zijn rol in The Revenant uit 2015. In Shutter Island speelt hij naast Mark Ruffalo een US Marshall die op het eiland een vermissing moet oplossen. De vermiste persoon is een patiënt uit een psychiatrische inrichting. Op het eiland zijn er meerdere donkere hoekjes om te schuilen. Het is een intelligente, duistere film met invloeden van grootmeester Alfred Hitchcock en beide hoofdpersonen laten zich van hun beste kant zien.

Andere aanraders

Thriller is een breed genre: er is vaak veel overlap met andere genres zoals drama of actie.  Er zijn ook veel soorten thrillers, waaronder spy thriller, legal thriller, historical thriller, military thriller. De lijst gaat maar door en dat komt omdat er 1 echt ingrediënt in moet zitten: spanning. Het gevoel van ‘ik zit op het puntje van mijn stoel’. Zonder spanning heb je geen thriller, zo eenvoudig is het eigenlijk. Mocht je dus op zoek zijn naar wat meer spanning of afleiding dan kan je met deze lijst weer even vooruit. Al deze aanraders al gezien? Dan kun je op Netlix of Pathé Thuis nog meer spannende thrillers vinden. Naast bovengenoemde films zijn The Interpreter, Primal Fear en Donnie Darko ook echte aanraders, misschien zelfs om een tweede keer te kijken.

Voor welk filmgenre zou jij graag kijktips willen?

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel