Dit betekent de post-credits-scène van Black Widow

Achtergrond
Bouke Siebesma op 31 juli 2021
Dit betekent de post-credits-scène van Black Widow

Het begin van Fase 4

Elke Marvel-fan weet het: na de aftiteling van de film volgt nog een korte scène. Deze post-credits-scènes laten alvast een klein beetje weten wat ons te wachten staat in de aankomende films. Black Widow heeft natuurlijk ook zo’n scène en ook deze keer weet het precies genoeg te laten zien om je nieuwsgierig te maken voor de aankomende films en series van Marvel.

Zoals we al in onze review hebben we al beschreven dat Black Widow de eerste film in Fase 4 van de Marvel Cinematic Universe (MCU) is, maar het is vooral de post-credit-scène die ons veel interessante info geeft. Hoog tijd dus om te kijken naar alles wat er te zien is in de post-credit-scène van Black Widow en wat dit betekent voor de toekomst van Fase 4 van de MCU.

Spoiler

Let op: dit artikel kan spoilers bevatten. Wil je zeker weten dat je niets over Black Widow te weten komt? Ga dan terug naar de homepage. Je bent gewaarschuwd. Lees vooral ook onze review eerst.

Timing

Corona heeft veel vertraagd, zo ook de release van Black Widow. Door alle perikelen is de film meer dan een jaar later in de bioscopen verschenen dan was gepland. De series van Marvel die op Disney+ zijn verschenen hebben deze problemen niet of minder gehad, wat betekent dat de releasevolgorde door de war is geschopt. Hoewel dit uiteindelijk niet veel uitmaakt is een karakter dat eigenlijk pas in deze post-credit-scène moest worden geïntroduceerd al bij ons bekend.

Contessa Valentina Allegra de huppelepup

Dit personage is Contessa Valentina Allegra de Fontaine en ook al haat ze het om Val te worden genoemd, gaan we dat voor het gemak toch lekker doen. Val zijn we voor het eerst tegengekomen in The Falcon and the Winter Soldier, waar ze de voormalige Captain America John Walker rekruteert in haar organisatie en hem de nieuwe identiteit van US Agent geeft. In Black Widow lijkt ze een soortgelijk iets van plan te zijn.

[image_with_animation image_url=”37126″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

De toekomst van Yelena Belova

Dankzij Infinity War wisten we al dat Black Widow het definitieve afscheid zou betekenen voor Natasha. De post-credits-scène maakt dit nog eens extra duidelijk door Yelena het graf te laten bezoeken van Natasha. Menig fan hoopte natuurlijk stiekem dat Natasha haar hier alsnog zou staan op te wachten, de dood op een superheldenwijze te hebben ontsprongen, maar helaas.

Het is niet Natasha maar Val die haar bij het graf op staat te wachten. Uit hun omgang blijkt dat Yelena al eerder klusjes heeft geklaart voor Val, waarschijnelijk tussen Black Widow en Infinity War in. Val heeft een nieuw doelwit voor haar, namelijk Clint Barton, oftewel Hawkeye. Val schuift hem de schuld voor Natashas dood in de schoenen.

De Hawkeye-serie

We hoeven waarschijnlijk niet lang te wachten tot we Yelena weer terugzien. De Hawkeye-serie verschijnt ergens komende herfst op Disney+ en deze post-credit-scène laat duidelijk zien dat Yelena een grote rol gaat spelen.Of ze de grote schurk zal spelen of een meer ondersteunend personage weten we nog niet. Als Yelena de leugens van Val gelooft is er een grote kans dat ze inderdaad op Hawkeye zal jagen,  mogelijk kan Clint haar afkoelen door te vertellen wat er echt gebeurde op Vormir.

[image_with_animation image_url=”37129″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Dark Avengers, West Coast Avengers, Secret Avengers, Young Avengers

Hoewel de MCU tot nu toe pas één Avengers-team heeft gekend zijn er een hoop meer in de strips. Aangezien een groot deel van de originele Avengers niet levend uit Infinity War gekomen is, leidt dit tot een hoop vragen over de toekomst van de Avengers. Een van de mogelijke antwoorden is dat we andere Avengers-teams uit de strips in de MCU zullen zien verschijnen.

Het lijkt er zeker op dat Val bezig is met het samenstellen van een team. Tot nu toe heeft ze twee leden die al sterk lijken op twee van de originele leden van de Avengers, maar dan wel de kortingsbak-versies. Versies die vooral ook in het moreel grijze gebied zitten. Mocht ze inderdaad haar eigen Avengers-team aan het oprichten zijn, dan is het natuurlijk de vraag of deze morele grijsheid blijft.

Val zelf kennen we al uit de strips waarin haar personage even dubieus is als dat ze in de MCU lijkt te zijn. Het ene moment werkte ze direct onder Nick Fury en het andere moment was ze lid van H.Y.D.R.A. Dit alles samen lijkt te betekenen dat een team als de Dark Avengers niet onwaarschijnlijk is. De Dark Avengers waren een superschurkenversie van de Avengers, die op een moreel grijze wijze goed probeerden te doen. Dit komt erg overeen met de modus operandi van US Agent en Yelena Belova.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Natuurlijk hebben we hier bij Pixel Vault geen glazen bol, dus kunnen we tot nu toe alleen speculeren. Heb je zelf nog theorieën, laat ze dan vooral hier onder het artikel achter of in onze Discord.

Deel dit artikel