Deze premières kunnen we vanaf vandaag in de bioscoop zien

Kijktip
Roman Coldenhoff op 5 juni 2021
Deze premières kunnen we vanaf vandaag in de bioscoop zien

Beeld: Bob Odenkirk handboeien sigaret

We mogen weer!

Na maanden in lockdown is het dit weekend eindelijk zover: de bioscopen zijn weer open!  We kunnen weer met een veel te grote bak popcorn op schoot genieten van films op het witte doek. Toen de bioscopen na de eerste lockdown weer open gingen werden er vooral klassiekers vertoond. Dit keer bestaat het aanbod uit nieuwe films of films die nog niet in Nederland te zien waren. Om je wat op weg te helpen heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet. Deze premières kun je vanaf vandaag in de bioscoop zien:

De Slag om de Schelde

In december ging de Slag om de Schelde in Vlissingen in première. Helaas werd snel daarna de harde lockdown aangekondigd waardoor het voorlopig bij deze première vertoning zou blijven. De film gaat over een militaire operatie in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. In de film kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse glider pilot en een jong Zeeuws meisje dat in het verzet zit.

Cruella

Cruella is de nieuwste film van Disney en dus een goede tip voor de echte Disneyfans. Het is de volgende film in een serie waarin oude animatiefilms of personages uit Disneyfilms een eigen live action film krijgen. De film is een voorloper van 101 Dalmatiërs en vertelt het verhaal van Estella Miller, voordat ze bekend werd als Cruella de Vil.

De film is buiten de bioscoop ook te zien op Disney+  met een VIP toeslag.  Met zo’n VIP toeslag kun je de nieuwste Disney films die in de bioscoop draaien thuis bekijken. Je koopt toegang tot de film voordat die beschikbaar is voor alle abonnees van Disney+.  De  eerste recensies van de film zijn positief. Met een cast bestaande uit onder andere Emma Stone (Superbad), Emma Thompson (Harry Potter 2004-2011) en regisseur Craig Gillespie (I, Tonya) lijkt dit een goede adaptatie te zijn van animatie naar real life.

Nobody

Hutch (Bob Odenkirk) is een vader en echtgenoot die het leven neemt zoals het gaat en niet echt op wil vallen. Iemand die dus eigenlijk als een echte nobody door het leven gaat. Wanneer er op een avond wordt ingebroken in zijn huis weigert hij zichzelf of zijn familie te verdedigen. De nasleep van de inbraak wakkert bij Hutch een verborgen woede en instincten aan die hem richting een donker pad leiden. Na het zien van de trailer zou ik Nobody beschrijven als een mix tussen Taken en John Wick. Ben jij toe aan veel geweld en een vleugje donkere humor? Dan is deze première zeker iets voor jou.

Spiral: From the book of Saw

De Saw filmserie is er één van verschillende niveaus maar met een grote fanbase. In dit (negende) deel uit de filmserie speelt Chris Rock de hoofdrol. Hij speelt rechercheur Ezekiel Banks. Samen met zijn partner William (Max Minghella) onderzoek doet naar een reeks gruwelijke misdaden die veel gelijkenissen vertonen met de moorden die Jigsaw heeft gepleegd. Het is dus weer griezelen en gruwelen geblazen! Durf jij het aan?

Welke film wil jij graag in de bioscoop zien? Laat het weten in de reacties!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel