Negen cultuur-cadeautips voor je favoriete geek

Tips
Paul Schulte op 17 december 2021
Negen cultuur-cadeautips voor je favoriete geek

December voor Cultuur

De maand december is weer in volle gang! Je ziet het om je heen: kerstverlichting, dikke winterjassen met bijbehorende mutsen en sjalen en natuurlijk die ene persoon die denkt dat het ijs nu toch echt wel dik genoeg is. Daarnaast is het in december weer tijd voor de feestdagen en daar horen cadeaus bij! Pixel Vault geeft middels cadeautip rubrieken advies over wat er allemaal mogelijk is.

Na de game- en gear cadeautips is het nu tijd voor de cultuur cadeautips! We praten je bij en geven je advies over leuke cadeau’s of ervaringen die je kan geven tijdens de kerst of in het algemeen. Helaas zijn er door de corona maatregelen minder mogelijkheden om een cultureel neusje op te halen in Nederland, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg alternatieven zijn. In dit artikel staan cadeau’s beschreven in drie verschillende categorieën: tot vijftig euro, tot honderdvijftig euro en boven de honderdvijftig euro.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cadeautips tot vijftig euro

Bonami spelcomputer Museum in Zwolle - vijftien euro

In Zwolle staat het Bonami spelComputer Museum. Voor gamefanaten van alle leeftijden is dit een aanrader. Niet alleen heeft dit museum zowat alle verschillende gameconsoles, maar hebben ze ook een zeer interessante rondleiding met aan het einde natuurlijk de mogelijkheid om op alle verschillende consoles te spelen. Zelfs tijdens corona blijft dit museum open en voor vijftien euro is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Ideaal als cadeau voor je kind of samen met je vrienden!

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Binding of Isaac Four Souls - 50 euro

Misschien niet het nieuwste van het nieuwste RPG-bordspel dat uit is, maar zeker eentje om samen met je vrienden een avond te spelen. Dit op een game gebaseerd multiplayer bordspel levert je meer dan een uur vermaak op. Het doel is om te proberen vier zielen te verzamelen, maar onderweg kom je allerlei vijanden tegen die je moet verslaan. Net als de digitale versie van de game is geen enkel spel hetzelfde en zal elk nieuw potje voelen alsof je weer opnieuw begint. Leuk feitje: via Kickstarter kun je de vernieuwde versie alvast pre-orderen, maar dan moet je geduld hebben tot minimaal juni 2022. De originele uitgave is te koop bij verschillende webwinkels

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Hermione’s Time Turner Ketting Horloge - 32,99 euro

Voor de echte die-hard Harry Potter-fans, of voor mensen die willen pronken met een bijzonder stuk om hun nek, is deze ketting horloge in de stijl van Harry potter een must have. Oké, officieel moet deze ketting ervoor zorgen dat je terug in de tijd kan reizen, maar met een beetje fantasie kan hij je een vervelende of drukke dag doen vergeten. Niet alleen voor volwassenen dus…Het is te koop bij verschillende webwinkels.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Axe throwing - 19,50 euro p.p.

De titel zegt genoeg! Vergeet de kruisboog of pijl en boogschieten en laat je innerlijke viking los! In het hartje van Utrecht centrum ,op loopafstand van het centraal station, staat het Team Building gebouw. Hier kun je naast bijlen gooien ook nog escape rooms trotseren en op een bijzondere manier karten: driftend. Wij zijn er met team Pixel Vault afgelopen herfst geweest.

Maar wij focussen ons even op een intensere miksport. Spierpijn de volgende dag is iets wat normaal is en zoals Team Building zelf zegt: “Een ideaal uitje voor je team, vrijgezellenfeest of gewoon met een paar vrienden/familie”. Een slot is te boeken via de site van Team Building.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cadeautips tot honderdvijftig euro

De Conciërge in Volkel - tachtig euro

Voor de spelletjesfanaten onder ons is de Conciërge er een om in te lijsten! Neem het concept van een escape room, voeg daar een toffe verhaallijn met een aantal plottwist bij en maak het af door helemaal in de war te zijn aan het einde. Deze escape room is speciaal voor twee spelers gemaakt en daar zijn er niet veel van in Nederland. Het verhaal is als volgt: Je gaat samen met je medespeler op sollicitatie voor de functie van conciërge Je moet echter een aantal proeven doorstaan voordat je in aanmerking komt voor de functie. Er is wel iets mysterieus aan deze baan, de vorige conciërge is spoorloos verdwenen en niemand weet waar hij is! Vanuit eigen ervaring kan ik deze escape room meer dan aanraden, mij is het destijds gelukt om te ontsnappen, lukt het jullie ook?

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Musical Alladin - vijftig á honderd euro (afhankelijk van je plek)

Na de laatste coronapersconferentie heeft Stage Entertainment Nederland ervoor gekozen om alle voorstellingen t/m 18 december te annuleren. Met de huidige gang van zaken is het onzeker of het hier bij blijft. Erg jammer, want de musical is daadwerkelijk geniaal en een grote aanrader. Als je dan ook weer de kans krijgt om erheen te gaan, moet je die echt pakken!

In deze verse vertaling van de originele Disney-tekenfilm volgen we Aladdin, een straatschoffie die zich voordoet als rijke man om een prinses aan de haak te slaan. Dit alles doet hij met de hulp van zijn trouwe geest Genie. In 2019 kwam de live action film van Aladdin uit, die via Disney+ te zien is. Destijd waren de reacties erg positief. Zo ook over deze musical waarin veel hedendaagse humor wordt gebruikt en uitstekend wordt gespeeld en gezongen. Mag het allemaal weer? Kijk dan op de site van Stage Entertainment Nederland voor kaartjes in jouw prijsklasse.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Fearless (Taylor’s Version) LP - 61,- euro

Bij een gezellige avond spelletjes spelen hoort sfeer en muziek kan daar goed voor zorgen. LP’s zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en eentje die er bovenuit springt is Fearless (Taylor’s Version) van Taylor Swift. Dit is de eerste heropname van Taylor’s album nadat zij en de platenmaatschappij onenigheid hadden over de rechten van haar muziek.

Hiermee heeft ze de rechten terug op haar eigen muziek. Een plaat vol goede nummers die een aanwinst is voor liefhebbers van LP’s. Critici waren vooral onder de indruk van het feit dat een tiener zo’n volwassen sound kon creëren. Tijdens Monopoly kan de spanning hoog oplopen, en als er dan een passief agressieve stilte valt… is het fijn als er wat muziek op staat.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Cadeautips van meer dan honderdvijftig euro

House of Marley Stir It Up platenspeler - 199,- euro

Marley is een bedrijf gevestigd in Nederland wat zich focust op het maken van audioproducten op basis van biologisch verantwoorde materialen. Zo maken zij behuizingen van bamboe en zijn hun producten gemaakt van onder andere: gerecycled aluminium, papier, plastic en metalen. Het resultaat is dat de producten er niet alleen stijlvol uitzien, maar ook milieuverantwoord zijn.

We focussen ons nu even op de platenspeler. Deze heeft een strak design met een bamboe basis en daarnaast een rubberen naald die, niet geheel verrassend, ook milieuvriendelijk is geproduceerd. Je kunt de platenspeler makkelijk koppelen aan een versterker of aan losse boxen. De platenspeler is ook in een uitvoering waarbij je hem kunt aansluiten op draadloze speakers. De prijsklasse ligt dan ietsjes hoger, namelijk 249,90 euro. Maar een echte audiofanaat sluit hem aan op een versterker voor de beste geluidskwaliteit!

Nou hoor ik je denken: waarom is deze platenspeler ingedeeld bij de cultuur cadeautips en niet bij de gear cadeautips? Een van de missies van Marley is dat ze per product een boom willen planten. In totaal hebben ze nu 242.400 bomen geplant. Dat in combinatie met hun unieke materiaalkeuze voor audioproducten zorgt ervoor dat Marley in het buitenland erg populair is en omdat het een Nederlandse vestiging heeft is het toch een stukje Nederlands cultureel trots.

[divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Race Planet - vanaf 415,00 euro

Denk je aan Race Planet, dan wordt er vaak gedacht aan de reclames die voorbij komen tijdens een F1 race weekend. Dat is ook niet gek, want via Race Planet kun je op het F1 circuit van Zandvoort racen! De race familie Bleekemolen zijn erg succesvol in hun concept en hebben naast het circuit van Zandvoort ook verschillende kartbanen door heel Nederland op hun naam staan.

Via de site van Race Planet kun je een experience boeken. Het verschil zit hem in het soort voertuig wat je kunt huren. Dit geeft je een unieke kans om in een echte raceauto te rijden. Lamborghini, Porsche of een Formule RP1, je kunt het allemaal kiezen.

“Een unieke ervaring” zo noemt Race Planet het zelf en dat is het ook! Voor sommige mensen is dit een once in a lifetime experience. En voor die prijs blijft het misschien ook wel bij één keer.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit zijn onze cadeau tips voor de categorie cultuur. Heb jij nog een verlanglijstje voor culturele ervaringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Deel dit artikel