Deze kerstfilms staan er op Disney+ en Netflix

Tips
Rachel Wennekes op 21 december 2020
Deze kerstfilms staan er op Disney+ en Netflix

Merry Christmas met Disney+ of Netflix?

Geloof het of niet, het is nog maar vier nachtjes slapen tot Kerstmis. Normaal gesproken gaan we allemaal massaal bij elkaar op bezoek waardoor het kijken van kerstfilms nog even op zich moet wachten, maar dit jaar zullen we het vanwege het coronavirus net even iets anders moeten doen. Dus ik zou zeggen: prop jezelf vol met de lekkerste hapjes, speel wat spellen en ga heerlijk onderuitgezakt op de bank bingewatchen naar kerstfilms. Maarja, welke kerstfilms moet je kiezen? Ik help je!

Om ervoor te zorgen dat je op Eerste en Tweede Kerstdag niet verdwijnt in het aanbod aan kerstfilms, heb ik alvast een handig overzicht gemaakt van alle kerstfilms op Disney+ en Netflix. Zo kun je ruim van tevoren een keuze maken en volledig genieten van de Kerst. Hieronder eerst wat uitgelichte titels, op basis van hoogste IMDB beoordeling en natuurlijk stiekem ook een beetje persoonlijke voorkeur.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Home Alone (1990) - Disney+

Niet erg origineel, maar deze film mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze bekende film uit 1990 gaat over een gigantische familie die samen rond de kerstperiode op vakantie gaat. Echter in het vliegtuig, die de familie maar op het nippertje heeft weten te halen, komt de moeder van het gezin erachter dat ze iets heel erg belangrijks is vergeten. Namelijk haar zoon Kevin.

Kevin blijft alleen achter in zijn eigen huis, maar lijkt het erg goed op te vatten dat zijn familie hem gewoon is vergeten. Stiekem is hij hier eigenlijk erg blij mee. Hij probeert er het beste van te maken. In zijn avontuur thuis krijgt hij te maken met twee inbrekers die graag gebruik willen maken van het feit dat de grote familie op vakantie is. Aan Kevin de uitdaging het huis te bewaken tegen deze twee inbrekers tot grote hilarische scènes als gevolg.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

The Christmas Chronicles (2018) - Netflix

Deze film uit 2018 gaat over broer en zus Teddy en Katy Pierce die een discussie hebben over of de Kerstman echt bestaat of niet. Samen proberen ze op kerstavond de Kerstman op video vast te leggen. Maar dan gebeurt het onwerkelijke waar vele kinderen alleen maar van kunnen dromen; ze zien de Kerstman.

Kate en Teddy houden de Kerstman in de gaten en klimmen vervolgens stiekem in zijn slee. Wanneer de slee van de Kerstman neerstort, valt het kerstfeest zowat in het water. Samen met de Kerstman en zijn trouwe elfjes proberen Kate en Teddy in deze nacht het kerstfeest te redden voordat het te laat is. Deze heerlijke wegkijk-comedy is geschikt voor het hele gezin.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Frozen (2013) - Disney+

Frozen is een van Disneys laatst uitgebrachte geanimeerde films en mag absoluut niet ontbreken in dit overzicht. Met de ijskoude omgeving en prachtige kleuren behoort de film zeker in het rijtje ‘kerstfilms’. De film speelt zich af in Arendelle, waar twee prinsessen genaamd Anna en Elsa samen opgroeien. Elsa heeft bijzondere krachten. Ze kan namelijk heel wat coole dingen met ijs en sneeuw. Als Elsa op een dag per ongeluk haar zusje Anna met een straal ijs raakt, wordt besloten dat het beter is Elsa van de wereld af te zonderen.

Wanneer Elsa uiteindelijk gekroond wordt tot koningin, blijven haar krachten helaas niet onopgemerkt. Ze besluit te vluchten naar een hoge besneeuwde bergtop, maar tijdens haar vlucht verandert ze per ongeluk het klimaat rondom het stadje Arendelle naar winter en het hele meer er omheen in ijs. Zal het Anna lukken om met komische sneeuwpop Olaf, rendier Sven en Kristoff haar zus Elsa te vinden en haar de zomer weer terug te laten brengen? Ik hoop natuurlijk van niet, kom maar op met die witte Kerst!

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

How the Grinch Stole Christmas (2000) - Netflix

Het duurde even voordat ik deze film gezien had, maar ik moet toegeven dat nadat ik de film voor het eerst heb gekeken ik wel snap waarom mensen deze film met de hilarische Jim Carrey elk jaar met Kerst opnieuw kijken. Jim Carrey speelt de Grinch zo ongelofelijk goed, waardoor het echt een oprecht komische film wordt om naar te kijken en dat is voor de afwisseling ook wel eens een keer leuk in de kerstperiode.

De film speelt zich af in het magische land van de Who’s dat leeft in een sneeuwvlok. De Who’s zijn dol op Kerstmis en feestvieren en doen dit dus ook erg graag. Op deze sneeuwvlok leeft ook de Grinch, een zeurderige, onaardige, groene engerd die in een grot op een berg woont. Vanaf deze berg ziet hij hoe de Who’s in Whoville allerlei voorbereidingen treffen voor Kerstmis. De Grinch houdt, cliché genoeg, niet van Kerstmis. Hij probeert voor eens en altijd af te rekenen met Kerst bij de Who’s door vermomd als de Kerstman cadeautjes en versieringen te stelen. Een kleine Who genaamd Cindy Lou kan niet begrijpen waarom iemand dit zou doen en probeert contact te zoeken met de Grinch.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Edward Scissorhands (1990) - Disney+

Deze bekende film, met Johnny Depp in de hoofdrol, gaat over Edward. Edward is gemaakt door een uitvinder. Helaas voor Edward is deze uitvinder overleden nog voordat hij Edward volledig af kon maken. Hierdoor zit Edward helaas opgescheept met scharen als handen. Nu zijn uitvinder overleden is, woont hij nog alleen in het huis.

Uiteindelijk belt er een vrouw aan bij het grote landhuis en zij vindt Edward. De vrouw besluit de toch ietwat enge Edward mee te nemen naar haar huis om bij haar en haar familie te komen wonen. Het is natuurlijk erg lastig met scharen als handen dezelfde dagelijkse dingen te moeten doen als de rest, wat zorgt voor absurde situaties. Toch weet Edward zich daar snel aan te passen. Ik geef toe: een echte kerstfilm is deze film niet, maar door de magische sfeer die de film overbrengt en de geweldige soundtrack is deze klassieker absoluut geschikt om te draaien tijdens knusse donkere winteravonden zoals tijdens Kerstmis.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

The Polar Express (2004) - Netflix

Een andere erg populaire kerstfilm is The Polar Express. Niet te geloven dat deze film alweer 16 jaar oud is. In deze film wordt een jongen die twijfelt over het bestaan van de Kerstman op kerstavond wakker door een hoop kabaal.

Wanneer hij uit het raam kijkt ziet hij een enorme stoomtrein. Plots begint de conducteur tegen de jongen te praten en vraagt hem om met hem mee te gaan. Vol spanning besluit de jongen toch maar bij de conducteur in zijn stoomtrein te stappen, wetende dat hij vanaf dat moment een enorm avontuur tegemoet zal gaan. De trein gaat naar de Noordpool waar hij samen met wat andere kinderen de Kerstman mag ontmoeten.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

The Nightmare Before Christmas (1993) - Disney+

Deze door Tim Burton geschreven film lijkt misschien door de titel niet te gaan over Kerst zelf maar over de periode ervoor, maar niets is minder waar. Op de plek waar het altijd Halloween is, genaamd Halloween Town, leeft de Pompoenkoning Jack Skellington. Hij is het zat om steeds maar weer in dezelfde sleur van schrikken en gillen te moeten leven. Hij verlangt ernaar om een keer de vreugde van Kerstmis te voelen en deze te verspreiden.

Het lukt hem om uit te komen bij de enige echte plek vol vreugde, namelijk de plek waar de Kerstman is. Maar door zijn vredevolle uitstapje brengt hij per ongeluk de Kerstman in gevaar. Kijk gauw de film op Disney+ om te zien hoe dit afloopt.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Klaus (2019) - Netflix

Deze nieuwe geanimeerde kerstfilm is vorig jaar met veel enthousiasme ontvangen en wordt zelfs met een 8 beoordeeld op IMDB. De film gaat over Jesper die zichzelf de slechtste leerling-postbode vindt van de academie. Hij wordt gestationeerd op een besneeuwd eiland, nog noordelijker dan de poolcirkel waar hij te maken krijgt met ruziënde buren. Deze bewoners wisselen geen woord met elkaar, laat staan brieven.

Net wanneer Jesper het op wilt geven krijgt hij een goed contact met lerares Alva. Ook ontmoet hij Klaus. Klaus is een geheimzinnige timmerman die in zijn eentje woont in een huis vol speelgoed die hij zelf heeft gemaakt. Uiteindelijk mondt dit uit in een vriendschap waardoor de bewoners van het eiland toch weer kunnen lachen en beter met elkaar om kunnen gaan.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Miracle on 34th Street (1947) - Disney+

Deze échte klassieker uit het jaar 1947 mocht natuurlijk ook niet in het rijtje ontbreken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze film nog nooit heb gezien, maar ondanks het feit dat de film bijna 50 jaar ouder is dan ik, staat de film op mijn watchlist.

De film gaat over Kris Kringle die wordt ingehuurd om de Kerstman te spelen in een warenhuis. Susan, de dochter van zijn baas Doris Walker, krijgt van haar moeder constant te horen dat de Kerstman niet bestaat. Wat een domper. Maar klopt dit eigenlijk wel, of bestaat de Kerstman echt? Kris denkt in ieder geval van wel en probeert dit koste wat het kost recht te zetten.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina's Christmas Wish (2014) - Netflix

[image_with_animation image_url=”34088″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Het is Kerstmis en BoJack Horseman wil er absoluut niets mee te maken hebben. Al helemaal niet wanneer Todd op komt dagen met een gigantische zuurstok, een candy cane, en een van BoJacks kerstafleveringen uit de tijd dat hij een televisiester was.

Toch besluit BoJack samen met Todd de aflevering te bekijken. Na deze hartverwarmende aflevering over weeskinderen en natuurlijk gigantisch wat blikjes bier later, komt BoJack misschien toch terug op zijn mening dat hij Kerstmis verschrikkelijk vindt. Tenzij Todd weer enthousiast wordt over de feestdagen, dan blijft hij bij zijn standpunt. De korte animatiefilm BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina’s Christmas Wish is te zien op Netflix.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Mocht je als echte bingewatcher naast bovenstaande tien topfilms tijd hebben voor nog meer kerstfilms, kijk dan ook naar de rest van het aanbod:

 • Mickey en Zijn Vriendjes (1999) – Disney+
 • Winnie de Poeh Een gelukkig Poeh jaar (2002) – Disney+
 • Home Alone 2: Lost in New York (1992) – Disney+
 • Home Alone 3 (1997) – Disney+
 • A Christmas Carol (2009) – Disney+
 • The Santa Clause (1994) – Disney+
 • The Santa Clause 2 (2002) – Disney+
 • The Muppet Christmas Carol (1992) – Disney+
 • The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006) – Disney+
 • Miracle on 34th Street (1994) – Disney+
 • Noelle (2019) – Disney+
 • Olaf’s Frozen Adventure (2017) – Disney+
 • Ice Age: A Mammoth Christmas (2011) – Disney+
 • I’ll Be Home for Christmas (1998) – Disney+
 • Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest (1997) – Disney+
 • Mickey’s Once Upon a Christmas (1999) – Disney+
 • 12 Dates of Christmas (2011) – Disney+
 • Annie (1999) – Disney+
 • Good Luck Charlie, It’s Christmas! (2011) – Disney+
 • Mickey’s Mooiste Kerst (2004) – Disney+
 • The Lego Star Wars Holiday Special (2020) – Disney+
 • One Magic Christmas (1985) – Disney+
 • Godmothered (2020) – Disney+
 • Prep & Landing (2009) – Disney+
 • Santa Buddies (2009) – Disney+
 • The Search for Santa Paws (2010) – Disney+
 • Kruimeltje (1999) – Disney+
 • Pluto’s Christmas Tree (1952) – Disney+
 • Snowglobe (2007) – Disney+
 • Richie Rich’s Christmas Wish (1998) – Disney+
 • The Mistle-Tones (2012) – Disney+
 • The Ultimate Christmas Present (2000) – Disney+
 • Prep & Landing Stocking Stuffer: Operation: Secret Santa (2010) – Disney+
 • Prep & Landing: Naughty vs. Nice (2011) – Disney+
 • Santa Paws 2: The Santa Pups (2012) – Disney+
 • ‘Twas the Night (2001) – Disney+
 • The Christmas Star (1986) – Disney+
 • Office Christmas Party (2016) – Netflix
 • The Night Before (2015) – Netflix
 • Four Christmases (2008) – Netflix
 • Arthur Christmas (2011) – Netflix
 • Christmas with the Kranks (2004) – Netflix
 • Bad Moms 2 (2017) – Netflix
 • Holidate (2020) – Netflix
 • The Princess Switch (2018) – Netflix
 • Let It Snow (2019) – Netflix
 • A Christmas Prince (2017) – Netflix
 • The Best Man Holiday (2013) – Netflix
 • A Very Murray Christmas (2015) – Netflix
 • The Knight Before Christmas (2019) – Netflix
 • Holiday In The Wild (2019) – Netflix
 • The Christmas Chronicles 2 (2020) – Netflix
 • Christmas Inheritance (2017) – Netflix
 • Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020) – Netflix
 • A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018) – Netflix
 • The Holiday Calendar (2018) – Netflix
 • El Camino Christmas (2017) – Netflix
 • Operation Christmas Drop (2020) – Netflix
 • A Princess for Christmas (2011) – Netflix
 • Neşeli Hayat (2009) – Netflix
 • Almost Christmas (2016) – Netflix
 • The Princess Switch: Switched Again (2020) – Netflix
 • Christmas Wedding Planner (2017) – Netflix
 • A Christmas Prince: The Royal Baby (2019) – Netflix
 • A Cinderella Story: Christmas Wish (2019) – Netflix
 • Anacleto: Agente Secreto (2015) – Netflix
 • A Wish for Christmas (2016) – Netflix
 • Christmas with a View (2018) – Netflix
 • Christmas Made to Order (2018) – Netflix
 • Mannenharten (2013) – Netflix
 • Angela’s Christmas (2017) – Netflix
 • Holiday Rush (2019) – Netflix
 • I’ll Be Home for Christmas (2016) – Netflix
 • Santa & Cie (2017) – Netflix
 • The Holiday (2006) – Netflix
 • Christmas Wonderland (2018) – Netflix
 • Dolly Parton’s Christmas on the Square (2020) – Netflix
 • My Christmas Inn (2018) – Netflix
 • 48 Christmas Wishes (2017) – Netflix
 • Jack Whitehall: Christmas with my Father (2019) – Netflix
 • 5 Star Christmas (2018) – Netflix
 • Alien Xmas (2020) – Netflix
 • Wir können nicht anders (2020) – Netflix
 • Angela’s Christmas Wish (2020) – Netflix
 • My Little Pony: Best Gift Ever (2018) – Netflix
 • A Russell Peters Christmas Special (2011) – Netflix
 • Pettson en Findus: De beste Kerstmis ooit (2016) – Netflix
 • Puppy Star Christmas (2018) – Netflix
 • Bob’s Broken Sleigh (2015) – Netflix
 • Mariah Carey’s Merriest Christmas (2015) – Netflix
 • A Family Reunion Christmas (2019) – Netflix
 • De Familie Claus (2020) – Netflix
 • A StoryBots Christmas (2017) – Netflix
 • Spirit Riding Free: Spirit of Christmas (2019) – Netflix
 • Super Monsters Save Christmas (2019) – Netflix
 • Kapitein Onderbroek en Mega Coolmis (2020) – Netflix
 • Draken: Reddingsrijders: Feestdagen in Huttsgloren (2020) – Netflix
 • Mighty Express: Een machtige Kerstmis (2020) – Netflix
 • Chico Bon Bon en de Beste Blunderbessendag (2020) – Netflix
 • Super Monsters: hulp voor de kerstman (2020) – Netflix
 • Kerst met Toet Toet (2020) – Netflix
 • Kerstmis met Henk en de Vuilniswagen (2020) – Netflix
 • Midnight at the Magnolia (2020) – Netflix
 • Christmas at Castlebury Hall (2011) – Netflix
 • Tudo Bem No Natal Que Vem (2020) – Netflix
 • Vrije Teugels kerstgehinnik (2018) – Netflix
 • HoHoHoHome (2017) – Netflix
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Ik weet zeker dat we ons gelukkig met het aanbod aan kerstfilms niet hoeven te vervelen. Welke films staan er deze Kerst allemaal op jouw watchlist? Laat het ons weten! In ieder geval alvast namens mij een hele fijne Kerst en een heel gelukkig en gezond nieuwjaar!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel