Met deze games test je de grafische capaciteit van je nieuwe smartphone

Advertorial
Pixel Vault op 30 maart 2023
Met deze games test je de grafische capaciteit van je nieuwe smartphone

Beeld: Photo by Samer Khodeir on Unsplash

Strategie, battle royale of racen – voor ieder wat wils

Stel, je hebt net een nieuw Samsung-abonnement afgesloten en de Samsung Galaxy S23 Ultra in huis. Dan wil je natuurlijk ook even testen wat zo’n vlaggenschip kan. Natuurlijk kun je games streamen naar je telefoon, maar er is ook een breed scala aan games die direct op je telefoon draaien en om de nodige rekenkracht vragen. We zetten de meest zware mobiele titels voor je op een rij. 

Gamen op een smartphone is allang niet meer beperkt tot een beetje Angry Birds. Krachtige telefoons maken het mogelijk om games te spelen die de grafische prestaties hebben van gamecomputers van een aantal jaar terug. Dat geldt ook voor de Samsung S23 die beschikt over een nieuwe Snapdragon 8 Gen 2-soc, waarmee games er op mobiel indrukwekkend uitzien. Daarnaast beschikt de S23 over tenminste 8GB werkgeheugen en kun je upgraden naar 12GB werkgeheugen voor als je echt zoveel mogelijk textures en assets in wil laden. Mits je de juiste games installeert natuurlijk – we zetten wat tips voor je op een rij. 

1. Northgard voor Android

Een volwaardige RTS spelen op je mobiele telefoon? Dat is anno 2023 geen probleem. Shiro Games heeft zijn succesvolle strategiegame Northgard naar de smartphone gebracht. Op pc is dit al best een mooie game, maar op mobiel is het soms moeilijk te geloven dat dit draait op een apparaat dat in je broekzak past. Mocht je benieuwd zijn, check dan onze review van de game

2. Fortnite

Mocht je meer van Call of Duty zijn, dan denk je misschien niet zo snel aan Fortnite, maar deze battle royale-titel speelt bijna net zo goed op een smartphone als een console of pc. Mocht je dus een volwaardige shooter willen spelen op je smartphone, probeer dan zeker ook Fortnite. Deze shooter ziet er namelijk ook op mobiel heel strak uit en speelt verrassend goed met touch-controls. Het enige risico is dat je het zo leuk gaat vinden dat je dit ook op je PlayStation of Xbox wilt spelen en zie dan je Call of Duty-vrienden maar eens te overtuigen de overstap te maken. Goed om te weten is dat je met een kleine omweg Fortnite op je Android-telefoon kunt installeren.

3.  GRID Autosport 

Voor de racefans zijn er een hoop racespellen op mobiel beschikbaar, die helaas lang niet allemaal even leuk zijn. Zeker omdat veel racegames de besturing zo versimpelen dat je vaak als speler niet veel meer hoeft te doen dan je telefoon een keer naar links of naar rechts te kantelen om te sturen. GRID Autosport probeert wel een volwaardige racegame voor smartphones neer te zetten en wat ons betreft slaagt de game daar absoluut in. De game bevat een breed aanbod aan auto’s: van open-wheel-racemonsters tot aan getunede driftmachines. Ook is er net als op console en pc een grote catalogus aan circuits die je kunt proberen. 

4. ARK: Survival Evolved 

Voor de mobiele versie van ARK: Survival Evolved heeft de ontwikkelaar allerlei trucs moeten uithalen om de game op smartphones werkend te krijgen. Dat zie je ook terug in de beeldkwaliteit als je een gemiddeld screenshot bekijkt van de mobiele versie. Natuurlijk heeft niet iedereen een high-end smartphone op zak en laat ARK: Survival Evolved nu net een game zijn die ook met deze spelers in gedachten deze port heeft ontwikkeld. Je kunt de grafische kwaliteit namelijk naar eigen wens opschroeven. Perfect dus om je nieuwe telefoon te testen. 

5.  Brothers: A Tale of Two Sons

Brothers: A Tale of Two Sons is een game die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor consoles en er dus ook zo uitziet. Naast een indrukwekkend verhaal wordt deze game geroemd om zijn prachtige omgevingen en grafische stijl. Ook op mobiel wordt deze pracht en praal goed overgebracht. Een perfecte game als je eens een goed verhaal wilt doorlopen op je smartphone. Tip: zorg wel dat je oortjes in hebt, zodat je alles meekrijgt van dit puzzelavontuur.

Deel dit artikel