AI, AI, AI

ASUS’ nieuwe laptops zetten in op OLED en AI

ASUS deed ze al uit de doeken tijdens CES 2024 in Las Vegas, maar deze week mochten we in hartje Amsterdam zelf ook hands-on met een reeks verse laptops. De pijlers dit jaar bestaan vooral uit nieuwe chips van Intel en AMD – uiteraard met allerlei AI-functionaliteit – en meer felle OLED-schermen.

Het gewauwel rondom de AI-gedreven chips kan ons (voorlopig) gestolen worden, gelukkig laten de kleurrijke OLED-panelen altijd een goede indruk achter. Het kopstuk dit jaar betreft een nieuw Zenbook Duo, bestaande uit maar liefst twee 13″ grote 3K-schermen en een toetsenbord dat je los kunt gebruiken. Zie het als een inklapbaar en speels OLED-tablet.

Voor de gamers zijn vooral de nieuwe Zephyrus G14 en Zephyrus G16 van het Republic of Gamers-vaandel verleidelijk. Deze strakke gaminglaptops kregen eerder al OLED-panelen, maar worden dit jaar in een nóg strakker CNC-chassis gekregen. Dat belooft later dit jaar prima concurrentie voor zowel de chique MacBooks als de Razer Blade-laptops.

Close-up van het nieuwe toetsenbord en ondersegment van de ROG Zephyrus G14 (2024), voor het eerst bestaande uit een CNC-aluminium chassis.

KORT

Geschreven door

Tom Kauwenberg

Redacteur sinds augustus 2020. Chef toetsenbord. Eigenlijk alles wat met tech te maken heeft, gaat eerst langs Tom. Laat je dus niet misleiden door zijn shitposting.