De nieuwe generatie consoles

Dossier
Pixel Vault op 1 juni 2020
De nieuwe generatie consoles

De negende generatie is hier

2020 belooft een spannend jaar te worden voor de gamesindustrie, want zowel Microsoft als Sony komt met een nieuwe console op de markt. Er staat dus genoeg te gebeuren in de nieuwe generatie consoles, maar we moeten ook Nintendo niet vergeten met de Switch. In dit dossier verzamelen we alles wat je moet weten over de nieuwe generatie spelcomputers, bestaande uit de PlayStation 5, de Xbox Series X en de Switch.

In de wereld van videogames betekenen nieuwe consoles altijd spannende tijden. We krijgen namelijk niet alleen nieuwe platformen, maar ook nieuwe hardware, nieuwe technologieën en natuurlijk veel nieuwe games. Hier vind je alle informatie over de PlayStation 5, Xbox Series X en Switch. Want ja, ook die laatste hoort bij de negende generatie consoles.

PlayStation 5: Sony’s nieuwe powerhouse

Met de naam zal Sony zeker geen originaliteitsprijs winnen, maar dat hadden we dan ook niet verwacht van de Japanse hardwarefabrikant. Het design van de PlayStation 5 is er daarentegen eentje die iedereen zal opvallen. Op 11 juni deed Sony het design uit de doeken, samen met nog eens 26 games voor de nieuwe console.

{!{wpv-view name=’uitgelicht-artikel-dossier’ artikelid=’29862′}!}

Ook andere details zijn nog altijd vaag rondom Sony’s nieuwe console. We weten dat het gebruik gaat maken van een snellere SSD, ray-tracing en een vernieuwde controller, maar wanneer de console precies op de markt ligt en wat deze moet gaan kosten: alleen bij Sony weten ze het.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Xbox Series X: Microsoft houdt de opties open

De afgelopen generatie verliep voor Microsoft allesbehalve soepel. De onthulling van de Xbox One was op zijn minst een klein drama te noemen en ook wat betreft first-party-titels kreeg Microsoft een aantal stevige lessen van zowel Sony als Nintendo. Toch heeft de reus uit Redmond zich weten te herpakken met backwards compatibility, het delen van games tussen console en pc en recentelijk de introductie van Xbox Game Pass.

Het lijkt dan ook dat dit de basis zal zijn voor de komende consoles van Microsoft: spelers goede games aanbieden ongeacht waar ze spelen. De hardware van de Xbox Series X belooft krachtig te worden, maar Microsoft lijkt er ook geen problemen mee te hebben datr je de komende paar jaar nog gewoon op een pc of Xbox One blijft spelen. Wel benieuwd naar de Xbox Series X? Lees dan hier alles wat we al weten:

{!{wpv-view name=’uitgelicht-artikel-dossier’ artikelid=’27180′}!}

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Switch: Nintendo doet het anders

Na de regelrechte flop die de Wii U was, besloot Nintendo dat het niet nog drie jaar kon wachten voordat het met een nieuwe console kwam, dus besloot het de Nintendo Switch al in 2017 op de markt te brengen, en hoe. De console / handheld wist direct de harten te veroveren van gamers wereldwijd met games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. Heb je zelf nog geen Switch in huis, maar ben je wel benieuwd? Lees dan onze review van de console uit 2017:

{!{wpv-view name=’uitgelicht-artikel-dossier’ artikelid=’28891′}!}

Nintendo heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten sinds de release, met onder andere een revisie op de originele console en een nieuwe versie in de Switch Lite (lees hier alles over de verschillen). Ook het repertoire games is sinds de release flink gegroeid, met als meest recente succesnummer Animal Crossing: New Horizons, een perfecte game voor deze gekke tijden, waarmee ook de Nintendo Switch zelf niet is aan te slepen. Heb je recentelijk wél een Switch gescoord, maar mis je nog accessoires? Lees dan ons overzicht.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes” custom_height=”32″]

Lees alles

Benieuwd naar alle artikelen die we hebben geschreven over de nieuwe generatie consoles? Je leest ze hieronder:

{!{wpv-view name=’dossier-uitgelicht’ limit=’3′}!}

{!{wpv-view name=’dossier-blogrol’}!}

Deel dit artikel