Accessoires voor je nieuwe PlayStation 5

Tips
Kevin Rombouts op 4 maart 2021
Accessoires voor je nieuwe PlayStation 5

Alles voor je ruimteschip

Met de lancering van de PlayStation 5 is er eindelijk weer een nieuwe generatie aangebroken voor Sony’s spelcomputers. Een generatie waarin zaken als 4K-gaming, razendsnelle laadtijden en enorme open werelden ook voor console gamers de norm worden. Een nieuwe console is natuurlijk niet compleet zonder de nodige accessoires, dus zetten we de tofste accessoires voor je op een rij.

De aanschaf van een nieuwe console is voor velen van ons al duur genoeg, dus is er niet altijd ruimte voor extra accessoires en gadgets wanneer er al een controller bij je nieuwe console zit. Mocht je ondertussen wat geld opzij hebben gezet om je set-up uit te breiden, dan wil je natuurlijk wel weten dat je je geld goed besteedt. Daarom hebben we een selectie gemaakt van onze favoriete accessoires voor je PlayStation 5:

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor een iets mindere ruimteschip-look: Dbrand Darkplates

[image_with_animation image_url=”35425″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Het opvallende design wist de gehele tech- en gaming-community goed in zijn greep te houden tijdens de onthulling van de console afgelopen jaar. Love it, or hate it: iedereen had er wel wat over te melden. Vooral de witte zijpanelen in combinatie met de zwarte body zorgde voor gemengde reacties, dus het duurde niet lang voordat accessoire-fabrikanten op het idee kwamen om vervangende zijpanelen te maken. Iets waar Sony snel een stokje voor stak, omdat die liever niet ziet dat je hun design kopieert.

Het altijd rebelse Dbrand trekt zich hier niet zoveel van aan en komt met de Darkplates. De Darkplates zijn een paar vervangende zijpanelen in matzwart die je console net wat minder laten opvallen. Het verandert niets aan het feit dat je nog steeds een enorm apparaat onder je televisie hebt staan, maar hij springt in ieder geval minder in het oog. Aan alles is gedacht, zelfs de kleine icoontjes aan de binnenkant van de platen – al zijn ze wel vervangen door legale “niet-PlayStation-icoontjes”.

De Darkplates zijn bijna net zo schaars als de PlayStation 5, met de eerstvolgende batch in mei beschikbaar. Mocht je een set willen hebben, dan kosten ze je 49 dollar (omgerekend zo’n 40 euro).

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor couch co-op: PlayStation 5 DualSense-controller

[image_with_animation image_url=”35426″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Natuurlijk kwam je PlayStation 5 al met een DualSense controller. Wanneer je echter met twee spelers bent, is het delen van een enkele controller een lastige bedoening. Het is dan ook geen gekke keuze om al snel te investeren in een tweede controller en in dat geval is er momenteel nog geen betere dan Sony’s eigen DualSense-controller.

Dankzij de verschillende technieken die Sony in de controller heeft verwerkt, kunnen we momenteel alleen nog maar Sony’s eigen controller adviseren. Sony’s nieuwe adaptive triggers en haptic feedback, doen de ervaring naar een hoger niveau tillen. Wil je helemaal opgaan in games als Astro’s PlayRoom en later dit jaar Ratchet & Clank: Rift Apart of Horizon Forbidden West, dan is dit de controller om te kopen.

De DualSense-controller is net als de PlayStation 5 alleen te koop in het wit en gaat voor 69,98 euro over de toonbank.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor wanneer Gran Turismo 7 eindelijk op de markt is: Logitech G923

[image_with_animation image_url=”35427″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Racegames kunnen natuurlijk met een controller gespeeld worden, maar dan krijg je maar een klein gedeelte van de beleving mee. Wie het digitale racen een beetje serieus wilt nemen, investeert in een racestuur. Nu variëren racesturen van een paar tientjes tot letterlijk duizenden euro’s (met alles erop en eraan), maar ons advies is de in 2020 verschenen Logitech G923.

Voor wie al bekend is met de racesturen van Logitech zal de G923 geen grote verrassingen hebben. Het stuur is immers de directe opvolger van de G29 voor de PlayStation en de G920 voor de Xbox, maar dan met wat kleine vernieuwingen. Zo is er een nieuwe dubbele koppeling te vinden die het wegrijden in games makkelijker moet maken. Ook krijg je Trueforce force feedback, welke het nemen van bochten een stuk realistischer laat voelen. Nu is het wachten tot Sony’s eerste grote racegame op de PlayStation 5: Gran Turismo 7.

De Logitech G923 is voor 299 euro te koop. Een losse schakelbak kost 59,99 euro en wordt niet meegeleverd met het stuur.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor al je PlayStation 4-games: Western Digital WD_Black P10 5TB

[image_with_animation image_url=”35428″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Net als Microsoft’s Xbox Series X komt de PlayStation 5 standaard met een opslagcapaciteit van 1 terabyte – althans, zo adverteren ze op de doos. Wie de instellingen van zijn console induikt, komt er al snel achter dat hier maar 667 gigabyte van overblijft. Met games van meer dan 100 gigabyte is extra opslag geen verkeerd idee. Helaas kunnen PlayStation 5-games nog niet extern worden opgeslagen, maar die gehele PS4-collectie die je over de jaren hebt opgebouwd wel.

Mocht je zo’n enorme PlayStation 4-collectie hebben, dan komt de Western Digital WD_Black P10 goed van pas met zijn 5 terabyte opslag. De game heeft een leessnelheid van 140 mb per seconde, wat sneller is dan de standaard schijf die in je PlayStation 4 zat. Genoeg dus voor al je games, muziek en digitale films die je tot je beschikking hebt. Zelfs de gehele Call of Duty-serie zou je hier op kunnen installeren. Blijft alleen de vraag of je dat echt wilt.

De externe harde schijf heeft een adviesprijs van 179,99 euro, maar is in sommige gevallen voor een stuk minder te vinden.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Voor Sony's 3D-audio systeem: Pulse 3D Wireless headset

[image_with_animation image_url=”35424″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Sony heeft in zijn nieuwste console ook een aantal vernuftige nieuwe features in de hardware en software gestopt. Een daarvan is 3D Audio, wat het mogelijk moet maken om beter te kunnen horen waar je geluid vandaan komt op ieder moment. Volgens Sony wordt het mogelijk om tot 100 verschillende geluiden tegelijk in 3D te horen, waarbij jij als speler altijd in het midden van de ervaring staat. Enige nadeel: je hebt er wel een speciale headset voor nodig.

Momenteel is de enige headset die hiervoor officieel ondersteuning biedt Sony’s eigen Pulse 3D wireless headset. Helemaal in trend met de console is de headset gemaakt van zwart plastic met een witte hoofdband en ziet het geheel er net zo futuristisch uit als het moederschip. De headset bevat twee ingebouwde microfoons en komt standaard ook met een USB-dongle zodat je hem ook kunt gebruiken met je PS4 of PC.

De headset kost normaliter 99,99 euro, maar is momenteel net zo slecht leverbaar als de PlayStation 5 zelf. Je moet dus een beetje geluk hebben om er eentje op de kop te tikken.

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” animate=”yes”]

Dit zijn ze: vijf van onze favoriete accessoires voor je nieuwe PlayStation 5-console. We zijn benieuwd: heb jij al een nieuwe console weten te bemachtigen? En wat is jouw favoriete accessoire? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel