De Sims 4 Klein Wonen

Review
Robert Zomers op 7 februari 2020
De Sims 4 Klein Wonen

Waar een klein pakket groot in kan zijn

Normaal gesproken is het niet de moeite waard om een nieuw accessoirespakket voor De Sims 4 te reviewen, maar volgens Robert is dat met Klein Wonen wel het geval. Bij wijze van uitzondering mocht hij proberen om een heel artikel te schrijven over vier bedden en een tafel. Oordeel zelf of dat is gelukt.

Ik zal de laatste zijn die ontkent dat de accessoirespakketten voor De Sims 4 enkel en alleen bedoeld zijn om meer euro’s in het laatje van Electronic Arts te laten rollen. Toch was de hipster in mij een beetje benieuwd naar een speciaal pakket met tiny houses voor mijn favoriete virtuele poppenhuis.

Studentenkamervibe

Daarmee kwam ook meteen de eerste teleurstelling: je krijgt dus geen huizen bij dit accessoirespakket. Je kunt uiteraard creaties van andere spelers toevoegen aan je buurt, maar in principe moet je zelf je minihuis bouwen. Wat je wel krijgt zijn een twintigtal nieuwe meubels die perfect hadden gepast bij de karige inboedel van uitbreidingspakket Studentenleven. Maar goed, ik zal niet te lang stilstaan bij het verdienmodel van EA. 

Onder het nieuwe meubilair springen vooral de nieuwe bedbanken eruit. Er is een tweepersoonsbed dat kan worden opgeklapt om overdag leefruimte vrij te maken. De luxe versie combineert dat met een bank die onder het bed vandaan komt en een boekenkast, zodat je drie meubels kwijt kunt op de plek van één meubel.

Het is jammer dat de meubels allemaal een beetje dezelfde stijl hebben en je daardoor hoe dan ook met een studentenkamervibe achterblijft als je ze in je nieuwe huis zet. Het zijn dan ook niet de meubels die Klein Wonen tot een bijzondere toevoeging aan De Sims 4 maken.

[image_with_animation image_url=”26681″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

“Het idee achter dit pakket is het verkleinen van je Sim’s ecologische voetafdruk.”

Kleine ecologische voetafdruk

Naast de gebruikelijke extra spullen bevat dit pakket namelijk ook een nieuw type kavel. Je kunt elk kavel uit de bestaande buurten omtoveren tot een Klein Wonen-kavel, waardoor je nog maar een beperkt aantal tegels mag bebouwen.

De kleinste variant heeft een limiet van 32 tegels en in de grootste variant mag je maximaal 100 tegels vullen met spullen. Voor Nederlandse begrippen is een huis van 100 tegels nog wel een aardig oppervlak, maar om je Sim van alle gemakken te voorzien op 32 tegels is echt een uitdaging. 

Het idee achter dit pakket is het verkleinen van je Sim’s ecologische voetafdruk. Daarom krijg je ook allerlei bonussen als je je huis zo klein mogelijk houdt. Uiteraard krijgen je Sims lagere rekeningen, maar ze zullen in een klein huis ook sneller relaties ontwikkelen. Daarnaast voelen Sims zich op een klein kavel gelukkiger. Net als planten trouwens, want die groeien sneller.

[image_with_animation image_url=”26682″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Marie Kondo

Het effect van dit nieuwe type kavel is tot nu toe erg positief. Niet dat er opeens een hele nieuwe generatie klimaatspijbelaars onder De Sims-spelers is opgestaan, maar de community is wel anders gaan spelen. 

In plaats van dat ze zo groot en extravagant mogelijk bouwen, proberen YouTubers opeens te minimaliseren. Ook de catalogus met communitycreaties vult zich opeens met huizen waar Marie Kondo spontaan van zou gaan huilen. Van blijdschap, welteverstaan. 

De Sims 4 Klein Wonen zorgt ervoor dat je anders naar de game kijkt en dat je je kavels op een heel andere manier inricht. Daarnaast ga je de buurt ook anders gebruiken, omdat er thuis nu eenmaal geen ruimte is voor grote bibliotheken of bioscoopzalen. Voor bepaalde voorzieningen moet je er nu toch echt op uit.

{!{wpv-view name=’review-blok’}!}

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel