Star Wars: Squadrons

Vooruitblik
Jermaine van Haarlem op 22 juni 2020
Star Wars: Squadrons

Knokken tussen de sterren

Toen EA plotseling aankondigde dat ze Battlefront 2 achter gingen laten, was de Star Wars fanbase aardig in de war. Al snel kwam de echte reden van EA boven water: ze werken aan een nieuwe game genaamd Star Wars: Squadrons. We kregen gelijk de eerste gameplaybeelden te zien.

In 2017 konden we in Battlefront 2 al even proeven hoe Dogfights en flagships neerhalen aanvoelt in een Star Wars-universum. Toch lag de focus vooral op de grondgevechten en werden hier ook de meeste updates voor gemaakt. Met Star Wars: Squadrons komt daar verandering in. 

Wat is Star Wars: Squadrons?

In Star Wars: Squadrons kunnen we met acht verschillende starfighters aan de slag, en vecht je aan de kant van de New Republic of het keizerrijk. In de multiplayer-modus kunnen spelers de kant van de New Republic of het keizerrijk kiezen. De vier schepen van de New Republic  zijn de X-Wing, A-Wing, U-Wing en de Y-Wing. Bij het keizerrijk kun je kiezen voor de TIE Fighter, TIE Interceptor, The Reaper en de TIE Bomber. Alle schepen hebben andere statistieken of specialiteiten op het gebied van vuurkracht, snelheid en verdediging. 

Online kun je kiezen uit de Dogfight Mode of Fleet Battles. In Dogfight Mode nemen twee teams bestaande uit vijf spelers het op tegen elkaar. Deze modus is te vergelijken met een Death Match. Hier kun je ook upgrades gebruiken als turrets, mijnen maar ook tractor beams. In Fleet Battles zijn er gevechten in meerdere fases. De eerste fase is een Dogfight en de tweede ronde gaat om het vernietigen van Capital Ships. De verdedigende partij moet uiteraard deze schepen verdedigen. Tot slot moeten spelers in de derde ronde het vlaggenschip van de tegenstander vernietigen. Ook hier geldt dat er vijf spelers per team zijn. Er bestaat ook de mogelijkheid om deze gevechten tegen de computer te spelen.

Star Wars: Squadrons bezit ook een singleplayer modus waarin je afwisselend de kant van de keizerrijk en de New Republic speelt. In het verhaal maak je deel uit van een Squadron bestaande uit vijf personages.

Waarom wil ik het?

De eerste beelden beloven de graphics in de stijl van Battlefront 2 en ontzettend veel actie in de ruimte. Het is natuurlijk even afwachten of het verhaal iets meer om het lijf heeft dan het geval was in Battlefront 2. Als Star Wars-fan kom ik sowieso aan mijn trekken. Alleen al het feit dat je met een VR-Bril in je cockpit kunt zitten, laat mijn hart sneller kloppen.  

Naast de vele mogelijkheden om je eigen piloot te maken, je schip qua uiterlijk te veranderen en het upgraden van je schip worden er veel connecties gelegd naar bestaande personages en lore. Zo zagen we in de trailer al Wedge Antilles (De Originele trilogy, The Rise of Skywalker en Rebels), Hera Syndulla (Rebels) en het schip de Star Hawk die voor kwam in de Aftermath-boekenreeks. 

Daarnaast merkte ik altijd dat ik enorm veel plezier beleefde aan de ruimtegevechten in Battlefront 2. Deze waren echter korter qua duur dan de grondgevechten en hadden minder mogelijkheden. Ik hoop oprecht dat het verhaal van Star Wars: Squadrons goed is uitgedacht, van een redelijke lengte is en zulke spannende momenten bevat als hierboven omschreven. 

Hoelang moet ik nog op Star Wars: Squadrons wachten?

Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten op Star Wars: Squadrons. EA maakte namelijk al bekend dat we vanaf 2 oktober aan de slag kunnen met de game. Deze verschijnt op pc, XBox One en PlayStation 4. Het is nog niet bekend of de nieuwe generatie ook een versie krijgt.

Geschreven door:

[wpv-noautop]
{!{wpv-view name=’auteurs-onderaan-post’}!}
[/wpv-noautop]

Deel dit artikel