Sons of the Forest laat je wederom overleven op een horroreiland

Vooruitblik
Paul Schulte op 3 februari 2022
Sons of the Forest laat je wederom overleven op een horroreiland

Wat weten we over Sons of the Forest?

2022 gaat een top-gamejaar worden! Er staan veel spellen op de rol en wij van Pixel Vault stellen in een aantal artikelen onze favoriete aankomende games aan jullie voor. Eentje waar ik naar uitkijk is de release van Sons of the Forest, ook wel bekend als The Forest II, welke uitkomt voor de PC.

Sons of the Forest is het vervolg op de in 2014 uitgekomen survival-horrorgame The Forest. De game werd tijdens The Game Awards in 2019 aangekondigd, maar op 20 mei dit jaar komt hij dan echt uit. Indie-gamestudio Endnight Games is wederom de ontwikkelaar van de game en is lekker geheimzinnig over de release. Toch probeer ik de belangrijkste punten met jullie door te nemen, zoals de verhaallijn, de gameplay en de sfeer.

Waar gaat Sons of the Forest over?

Er zijn wel twee trailers vrijgegeven, maar daar is vooral gameplay te zien. Over de verhaallijn is eigenlijk nog niks bekend, al schijnt het gerucht te zijn dat je dit keer de zoon van Erik Leblanc speelt, Timmy. Dit gerucht is overigens noch bevestigd, noch wordt het ontkend door Endnight Games. De trailers tonen een vergelijkbaar scenario als in het eerste deel: het hoofdpersonage crasht op een eiland en probeert daarna het mysterie rond het eiland te achterhalen terwijl hij wordt geconfronteerd met een kannibalensecte.

Daarbij staat het verkennen van het eiland in combinatie met het maken van een veilige base centraal. Ook zijn de grotten terug op het eiland, waar in het eerste deel de vetste wapens en tools te vinden waren. In die grotten bevinden zich echter ook de sterkste tegenstanders. Dat wordt dus met een goed gevulde maag en met de nodige voorbereiding het eiland verkennen!

Wat weten we al van Sons of the Forest?

In de trailers van Endnight is te zien dat iemand weer terug is op het eiland; hij crasht dit keer met een helikopter. Het is nog niet duidelijk of dit wederom gaat over Erik of zijn zoon Timmy. Verder valt in de trailer op dat er meer moderne wapens beschikbaar zijn, zoals een handgeweer en een shotgun. Tijdens The Forest was er maar één geweer dat je kon vinden.

Ook zijn de crafting-skills veel gedetailleerder. Op het eiland lopen de kannibalen en mutanten nog steeds rond en de scènes in de grotten zien er angstaanjagend uit. En dan moeten we het hebben over de olifant in de kamer. Er komt meerdere malen een vrouw voorbij met meerdere armen… Wie is zij? Ze lijkt een bondgenoot te zijn. Ben je dit keer dan toch niet helemaal alleen?

In een interview met The Escapist vertelt Endnight iets meer over de game. Zo wordt verteld dat in Sons of the Forest een aantal opties zijn toegevoegd. Je hebt in het nieuwe deel de mogelijkheid om te graven, het craften is uitgebreider, er zijn meer wapens en de manier van vechten is uitgebreider en de besturing daarvan makkelijker.

Daarnaast spreekt Endnight over een A.I. genaamd V.A.I.L. Dit is de vernieuwde A.I. die ervoor zorgt dat de vijanden zich nog menselijker gedragen. Zo zullen de kannibalen meer emoties voelen en uiten en denken ze na over bepaalde acties. Dit moet de game nog interactiever maken dan het eerste deel. Als laatste bevestigt Endnight dat het spel wederom een optie heeft om het spel via online co-op te spelen. Zo hoef je letterlijk niet alleen op een eiland te overleven.

[image_with_animation image_url=”39464″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”center” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Waarom kijken we er naar uit?

Wat The Forest in 2014 zo bijzonder maakte was dat het een horror-survivalgame was die gedurende de jaren bleef updaten. Middels een early access-systeem waar Rust en Subnautica beide ook gebruik van maakten kon The Forest een aantal jaar in ontwikkeling blijven en kwam het definitief in 2018 uit. Zo werd de map meerdere malen uitgebreid, kwamen er stapje voor stapje wapens bij en werd het verhaal steeds meer uitgebreid, met uiteindelijk een spectaculair einde tot gevolg.

Ik hoop dat dit ook gaat gebeuren bij the Sons of the Forest, want dan kun je de game voor een langere tijd blijven spelen. Verder ben ik benieuwd welke geheimen de grotten met zich mee gaan brengen en kijk ik uit naar de feature van seizoenen in de game. Endnight geeft prijs dat je gedurende het spel met de seizoenen meegaat.

Open world-survivalgamers zullen echt uitkijken naar deze game. Valheim was in 2021 met een Game of the Year-award een succes in dit genre. Krijgen we weer een kanshebber voor die prijs?

[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Heb jij ook weer zin om maandenlang samen of alleen te overleven op een eiland en alles tot het puntje te willen ontdekken? Dan zal the Sons of the Forest, die uitkomt op 20 mei 2022, een game zijn waar je naar uitkijkt! Laat ons weten in de reacties wat jij hoopt te zien in deze game!

Deel dit artikel