Verdwalen in The Lands Between van Elden Ring

Vooruitblik
Amador Prado op 14 januari 2022
Verdwalen in The Lands Between van Elden Ring

FromSoftware gaat open wereld

Het is voor veel gamers, inclusief ondergetekende, bijna een feestdag als er een nieuwe game van FromSoftware uitkomt. Sinds de release van Demon’s Souls in 2010 heeft FromSoftware een fanatieke fanbase opgebouwd, en wat zijn deze fans goed behandeld met parels als Dark Souls, Bloodborne en Sekiro. Dit jaar staat er (eindelijk) weer een release op de agenda en om die dag staat een hele grote rode cirkel. Elden Ring gaat het levenslicht zien in 2022 en het belooft groots te worden.

Wat is Elden Ring?

Elden Ring is lang één van de grootste mysteries van de gamesindustrie geweest. Tijdens de E3 in 2019 is er een prachtige cinematische trailer van de game vertoond. Niemand werd er wat wijzer van. Het enige dat we toen wisten is dat FromSoftware de game maakt in samenwerking met George R.R. Martin: de man achter de legendarische boeken die de basis zijn voor de serie Game of Thrones. Na deze trailer bleef het precies twee jaar oorverdovend stil.

In de zomer van 2021 dook Elden Ring eindelijk weer op en nu weten we gelukkig iets meer. De game lijkt Dark Souls te combineren met een levendige open wereld, waarin je zelf je eigen route en avontuur bepaalt in The Lands Between. De Elden Ring ligt in duigen en verschillende corrupte halfgoden hebben een stukje van dit krachtige object in handen gekregen. Jij gaat als the Tarnished stad en land af om de ring weer compleet te maken. De rest van het verhaal blijft verhuld tot de release van Elden Ring, maar met FromSoftware aan het roer kun je op een complex en prachtig verhaal rekenen.

Waarom wil ik het?

Fans van FromSoftware gaan Elden Ring gewoon kopen of hebben dit net als ik al gedaan. Ben je niet vies van moeilijke games maar vindt je voorgaande titels van FromSoftware te linear? Dan is deze titel ook een must-have. Zelfs de gamers die zich niet durven te wagen aan Dark Souls of Bloodborne, kunnen zich verheugen op Elden Ring. De game is namelijk een stuk toegankelijker om te spelen voor de mensen die dat willen. Denk aan spreuken waarmee je een extra vechter aan je zijde krijgt. De echte die-hards kunnen die opties links laten liggen. Zo is er voor ieder wat wils.

De open wereld van Elden Ring is al door veel mensen bezocht in een béta. Daarom weten we dat The Lands Between vol met verrassingen zit. Het is aan de speler om ze te vinden zonder dat je aan het handje wordt gehouden met markers en routebeschrijvingen. Exploreren wordt zo enorm aangemoedigd dat het loont om te verdwalen. Verschillende geheime kerkers, extra sterke wapens en een leger aan bosses staan op je te wachten. De open wereld lijkt met wat tot nu toe bekend is goed uitgedacht en geeft het “soulslike-genre” een frisse wind.

[image_with_animation image_url=”39188″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”]

Fans van FromSoftware gaan Elden Ring gewoon kopen of hebben dit al gedaan.

Hoelang moet ik nog op Elden Ring wachten?

De oorspronkelijke releasedatum voor Elden Ring was 21 januari, maar gelukkig is de opgelopen vertraging niet al te lang. Op 22 februari is Elden Ring te spelen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.

Deel dit artikel