Sla je slag met Mario Golf: Super rush

Preview
Jermaine van Haarlem op 25 april 2021
Sla je slag met Mario Golf: Super rush

Een (golf)bal voor open doel

Wie de naam Nintendo hoort, denkt vooral aan Mario en zijn vrienden. Al sinds het prille begin van de ontwikkelaar weet onze favoriete loodgieter onze harten te verwarmen met de meest uiteenlopende banen. Zo is onze  goedgehumeurde Italiaan al professioneel karter, tennisser, voetballer en feestbeest geweest. Ook in de wereld van golf is hij geen vreemde en hij keert nu na jaren afwezigheid weer terug op het golfveld, maar is deze sport anno 2021 nog wel geschikt als party-game?

Het is weer tijd voor een ouderwetse potje golf in de wereld van Mario en zijn kornuiten. Volgens de maker belooft deze game weer een echte party-game te worden, waarin je het met je (echte) vrienden tegen elkaar opneemt op de golfbaan. Gegarandeerd dus een avond vol plezier of frustratie zoals we inmiddels gewend zijn bij onder andere Mario Kart.

Op dezelfde golf-lengte zitten

Het is alweer een tijdje geleden dat er een Mario Golf-game werd uitgebracht door Nintendo. In 1999 begon het allemaal met Mario Golf op de Nintendo 64 en deze werd later nog eens netjes overgeplaatst naar de Game Boy Color. De game startte gelijk goed met tien verschillende gamemodes, een rits aan speelbare personages en zelfs de mogelijkheid om nieuwe personages vrij te spelen. In de jaren erna werden steeds meer nieuwe personages of gamemodes toegevoegd aan de vervolg-games. 

In 2003 was het de beurt aan de GameCube met Mario Golf: Toadstool Tour en in  2004  kreeg de Game Boy Advance Mario Golf: Advance Tour. Daarna werd het een tijdje stil in de franchise tot in 2014 Mario Golf: World Tour werd uitgebracht voor de Nintendo 3DS. Op een of andere manier duurde het zelfs 18 jaar voor Nintendo zich opnieuw wilde wagen aan een nieuwe Golf-game voor de vaste console. Met Mario Golf: Super Rush heeft de Nintendo Switch er dus een nieuwe party-game bij gekregen.

Een flinke zwaai tegen die bal

Wie aan golf denkt, denkt vrijwel meteen aan een langzame en rustige sport. Hoe is dit ideaal voor een party-game waarbij je je vrienden het liefste een controller in hun gezicht plant? Heel simpel, in Mario Golf: Super Rush zit bijvoorbeeld een nieuwe gamemode genaamd Speedgolf. Hierin beginnen alle deelnemers tegelijk met spelen en moet je eigen bal zo snel mogelijk in de hole belanden. Iedereen rent en mept dus door elkaar heen. Degene die dit het snelste doet, wint uiteraard. Om dit voor elkaar te krijgen heb je naast de normale zwaaien ook speciale slagen tot je beschikking en kun je korte periodes sprinten. 

Net als in Mario Tennis Aces, mogen we een verhaalmodus verwachten met flink wat bekende Mario-personages. Ook zullen er tal van velden beschikbaar zijn die gekoppeld zijn aan bepaalde themagebieden. Zo zagen we al een soort dorp voorbij komen in de trailer. Deze keer is er ook een avonturenmodus waarin je met een Mii-personage het opneemt tegen personages uit de Mario-games. Onderweg verdien je ervaringspunten waarmee je je skills kunt verbeteren.

Recht in je Hole

Waar we in de oudere games het moesten hebben van een ‘vaste’ besturing, kunnen we nu gebruik maken van de Joy-Con-controllers. Deze kunnen vastgehouden worden als een echte golfclub, waardoor het allemaal net een beetje echter aanvoelt. Je bepaalt dus zelf hoe hard je tegen de bal aan zwaait en of je die Hole-in-one kunt maken. Mocht je liever lui op de bank blijven zitten, dan is de reguliere besturing ook beschikbaar. 

Omdat niet iedereen de vaardigheden heeft van pro, wordt het je makkelijker gemaakt met wat hulpmiddelen. zo is er een slagmeter die afwijkingen aangeeft bij bijvoorbeeld  een helling of kan de  baan verkend worden op heuvels, deuken of andere obstakels. Voor de echte fans is het ook mogelijk om de traditionele regels te volgen of juist los te gaan in de meer chaotische modi.  

Je geruite broek mag nog even in de kast blijven hangen want we kunnen pas vanaf 25 juni aan de slag met Mario Golf: Super Rush.

Deel dit artikel